Dodaj do ulubionych

Nasze zainteresowania

11.07.06, 10:49
Zaczne od siebie, lubie konie i psy, sa takie wierne i kochane. Ksiazki Terry
Pratchetta i Agathy Christie, mam prawie cale kolekcje, uwielbiam ogladac
kreskowki dla niekoniechnie dzieci typu Asterix, Shrek itd, teraz jest w
kinach skok przez plot i w sobotke moze sie uda isc. Lubie tez zupelne
przeciwienstwo bo lubie horrorki, nie koniecznie krwawe, ale takie trzymajace
w napieciu. Kolory lubie chyba wszystkie, potrawy prawie wszystkie, lubie
wiosne gdy budzi sie wszystko do zycia, i dawac prezenty. Uff to chyba wszystko.
Obserwuj wątek
    • brzoza75 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 11:24
      ja... ostatnio wyczytałam całego Browna, lubię Chmielewską,filmy hmmm nie
      przepadam za kinem akcji typu Arnoldzik, Van Damme etc. Kolor niebieski, muzyka
      od Bajora, SDM,stary dobry soul,nie lubię ginu (kiedyś przesadziłam), uwielbiam
      drinki z bacardi, staram się spędzać czas aktywnie: basen, rolki, wkrótce
      rower, czekam aż córka będzie większa aby zabrać ją w Tatry. Generalni ejestem
      zbyt wrażliwa i nie z tej bajki, uwielbiam owoce i czekoladę, lubię kawę i
      fajki tez smile
      • joasia69 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:30
        lubię czytać: przy Chmielewskiej poprawia mi się humor, czytuję Browna,
        wszelkich romansideł unikam jak ognia.
        Kocham koty smile
        Uwielbiam pływać i dlatego najbardziej lubię spędzać wolny czas nad jeziorami.
        Kolor: czarny, brązowy.
        Muzyka: hmmm nie znam się na niej tak na prawdę, słucham po prostu tego co mi
        się podoba. Moja płytoteka wiec jest bardzo zróżnicowana.
        Przepadam za komediami. Boję się horrorów.
        Nie mogę funkcjonować bez kawy. Czekoladę jadam, ale tylko Wedlowską smile Tak na
        prawdę to staram się jej unikać, ale jakoś nie zawsze mi to wychodzi.
        Uwielbiam jazdę samochodem, ale tylko w roli kierowcy smile
        Fajki też lubię smile
    • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 11:25
      a ja lubię kwiaty, te ogrodowe, domowe, wszystkie. Moim marzeniem było mieć
      takie patio z ogrodem zimowym... lub ogród i sad. I lubię kuchnię włoską a
      właściwie śródziemnomorską, ale teraz nie mam dla kogo jej robić, bo dla samej
      siebie to mi się nie chce. I lubię czytać, wszystko jak leci, i kryminał i
      fantasy i wszystko inne (oprócz harleqinów). I jeszcze lubię muzykę celtycką i
      kilka zespołów muzycznych (dośc mrocznych).
      • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 11:27
        P.s. czekoladę to ja wprost uwielbiam w każdej postaci, co niestety widać sad
      • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:15
        > fantasy i wszystko inne (oprócz harleqinów). I jeszcze lubię muzykę celtycką i
        > kilka zespołów muzycznych (dośc mrocznych).

Jak mrocznych?
        KAT? Vader? Sweet Noise? Trauma? Nightfall? smile)))
        • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:22
          Sweet noise, Nightfall, rammstein, Nighttwish,DCD, i jeszzce jeden ale nie mogę
          sobie za nic przypomnieć, ale nieomieszkam w domku zajrzec i Ci napiszę bo
          bardzo lubie
          • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:32
            p.s. jeszcze rodzimy analogi closterkeller, no poszperałam po necie i znalazłam
            skleroza jedna ze mnie
            within temptation.
          • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:33
            majeczka2310 napisała:
            > Sweet noise, Nightfall, rammstein, Nighttwish,DCD, i jeszzce jeden ale nie
            >mogę sobie za nic przypomnieć, ale nieomieszkam w domku zajrzec i Ci napiszę...

Faktycznie, "dość" mroczne te boysbandysmile)
            A Skaner lubisz?smile))
            Nie musisz odpowiadać na to ostatnie pytanie. W każdym razie - wbrew pozorom,
            dużą ulgę psychiczną przynosi słuchanie takich "mocnych" utworów, no a jak
            fajnie się wyszaleć, gdy potrafi się coś z tego jeszcze zagrać/zaśpiewaćsmile)))

[ale tak serio - to gram zwykle lżejszy kaliber - Megadeth, Metallica,
            Offspringsmile))]
            • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:36
              nie wszystkie z nich to boysbandy smile)))
              niestety zagrać nic (chyba tylko sąsiadom)
              zaśpiewać - hmm trudno by było
              no ja też nie tylko takie bo wiele innych również i starszych i teraźniejszych
              z różnej półki, również z klasycznej.
              • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:46
                > z różnej półki, również z klasycznej.

"Klasyka!" - rzekł kiedyś kolega i z zakurzonej płyty popłynął... "Clawfinger"smile)
                • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:48
                  no też fajny, ale ja miałam na mysli klasyczną klasykę a zwłaszcza reqiem
                  różne, arie operowe, no i .... sakralną. Wiem wiem... jedno z drugim niezły
                  kogel-mogel ale co zrobię
                  • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:01
                    > no też fajny, ale ja miałam na mysli klasyczną klasykę a zwłaszcza reqiem
                    > różne, arie operowe, no i .... sakralną. Wiem wiem... jedno z drugim niezły
                    > kogel-mogel ale co zrobię

A właśnie, że nie!!!smile
                    Choćby w kompozycjach Metalliki - masa wyraźnych nawiązań do klasyki (zwłaszca w
                    latach 80-tych) - nie tylko chodzi o elementy "hiszpańskiej" muzyki gitarowej,
                    ale również - użycie klasycznej wręcz harmonizacji w niektórych solówkach i
                    przejściach łączących elementy utworów. I za to ich lubięsmile))
                    • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:06
                      tak, w kompozycjach Metalliki to słychać, chociaż sama jestem średnim ich fanem
                      to niektóre utwory bardzo mi leżą...
                      a czy słyszałeś kiedyś DCD? już teraz nie grają razem (ponoć wydali płytę ale
                      jej nie mam ani nie słyszalam)?
                      • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:39
                        majeczka2310 napisała:
                        > a czy słyszałeś kiedyś DCD? już teraz nie grają razem (ponoć wydali płytę ale
                        > jej nie mam ani nie słyszalam)?

Dead Can Dance, jak rozumiem - kiedyś słyszałem... Paru kolegów było wielkimi
                        fanami tego zespołu. Raz byli nawet w Polsce (chyba w Kongresowej).
                        Ciekawe, zaiste mroczne, jakby "z innego świata"... ale tak naprawdę, jakoś
                        nigdy nie wszedłem głębiej "w te klimaty"smile
                        • majeczka2310 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:51
                          a dla mnie kult... kiedyś teraz ciut mniej
                          kiedyś chciałam nawet sobie tatuaz zrobić ale... brakło odwagi
    • kruszynka301 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 12:09
      Ja lubię sport - zawsze miałam na tym punkcie lekki odchyłwink. Więc fitnes
      (regularnie 3 razy w tygodniu, bez tego się źle czuję), pływanie, rower.
      W zeszłym roku złapałam nieuleczalną chorobę - nurkowanie, już mam stopień
      zaawansowany, no i wakacje ustawione wyłącznie pod kątem nurkowaniawink.

W domu, kiedy do niego wreszcie dotrę, lubię czytać - ale od razu się przyznam,
      że rzeczy lekkie, łatwe i przyjemne (do takich, oprócz romansów historycznych,
      zaliczam Browna i Christie). Miałam okres rozpaczy, kiedy wzięłam się za
      czytanie "Procesu" Kafki, ale po kilkunastu stronach przerzuciłam się na
      Bridget Joneswink. Przeczytałam 3 razy, humor wróciłwink.

Lubię kwiaty - mieszkam na poddaszu, i mam dwupoziomowy duży pokój - na drugim
      poziomie założyłam busz - nic tak nie poprawia mi nastroju, niż patrzenie na
      ścianę zieleniwink. W ogródku też lubię robić - tylko obecnie, ze względu na
      upały, muszę wstawać wcześnie rano w soboty, żeby skosić trawę - ale to jedyna
      niedogodność.

• kasiar74 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 13:37
      kino-kilka razy w mieisacu, teatr, koty-mam swojego Tygryska, ksiązki
      • 374.4w Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:03
        zainteresowania są, nie zawsze jest mozliwość oddac się im, pamietac o nich,
        ewaaluują w zalezności od mozliwości, stanu umysłu;w okresie rozwodu mózg nie
        przyjmował niczego, w czasie choroby był to haft krzyzykowy; zawsze muzyka lub
        tęsknota za nią, ksiązki
        a w ogóle to z innej epoki jestem; nie rozumiem tego świata; kocham w Krakowie
        tą ułudę, że jestem w innym czasie
        • gotyma Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:08
          kocham zyc! pedzic przed siebie i probowac nowych doznan
          lubie las wiatr i wode, i aby mi ktos towarzyszyl: dzieci przyjaciele rodzinka
          lubie sie dzielic z nimi tym wszystkim

ale tez lubie wylaczyc te wszystkie urzadzenia, zamknac drzwi, zapallic swieczke, zrobic dobra
          herbatke lub drinka, wziasc ksiazke...
          • ladyhawke12 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:21
            Teraz jak was czytam to widze ze wiele zapomnialam napisac, muzyka od zawsze ja
            slucham lubie trudno okreslic klimaty, bo w zaleznosci od nastroju, raz cieple,
            raz mroczne,to wszystko zalezy od dnia godziny, fakt jest jeden teraz nie mam na
            czym sluchac, niestey jeszcze dlugo nie bedzie mnie stac na sprzet taki co by
            nie ranil moich uszu, wczoraj bylismy posluchac kilku wiezyczek i koszmar, jak
            nie ma dolu to jaka taka gora, jak gora ok to znowy z dolem nie da sie zrobic
            nic, a do tego srodek jeszcze do kitu, kurcze po co kiedys nauczylam sie sluchac
            teraz mam problem.Lubie las, i gory, lubie spacery wieczorne gdy w jezioze
            odbija sie ksiezyc a jak polozysz sie na lace to widzisz to grantowe niebo
            usiane gwiazdami. Uprawiam sport, jezdze na rolkach, na rowerze no i fitnes
            (moja duza sportowa torba smile)). Lubie wina wytrawne, i piweczko jestem fanka
            zywca i palma. Potrafie zrobic sweterek i uszyc, wychawtowac tez. Kurcze mam
            nadzieje ze nic wiecej nie wpadnie mi do glowy, a lubie gotowac.
            • misbaskerwill Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:42
              > nie ranil moich uszu, wczoraj bylismy posluchac kilku wiezyczek i koszmar, jak
              > nie ma dolu to jaka taka gora, jak gora ok to znowy z dolem nie da sie zrobic
              > nic, a do tego srodek jeszcze do kitu, kurcze po co kiedys nauczylam sie sluchac

Jak dobrze, że w punk-rocku jest tylko środek i na każdym sprzęcie brzmi tak
              samo do kitusmile))
              W każdym razie - pozdrowienia dla obdarzonej wrażliwym słuchemsmile
              • ladyhawke12 Mis 12.07.06, 08:33
                Misiu we wszystkim jest gora, dol oraz srodek, tylko stereotypy sprawiaja ze
                ustawiane sa tak a nie innaczej. Kiedys bralam udzial w koncertach,i siedzialam
                przy stole mikserskim, wiem ze to zalezy od akustykow, tak samo jest z
                nagraniami, jak sie cos utarlo to nikt nie probuje innaczej. Tak bardzo bym
                sobie posluchala Queen,Pink Floyd ech..
          • phokara Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 14:22
            No tak.. to ja mam podobnie, w kwestii zainteresowan to najbardziej jestem zainteresowana
            zyciem. A poniewaz to ma cholernie wiele aspektow, nie podejmuje sie wyliczac.
            • brzoza75 Re:Pho 11.07.06, 15:43
              wcale mnie to nie dziwi smile
    • der1974 Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 22:56
      Ja lubię sobie spojrzeć w niebo przez teleskop. Astronomia to moja absolutna
      pasja. Ostatnio przez walki z mau zarzucona całkowicie. Ale teraz kiedy jestem
      sam znowu powracam do niej. Poza tym lubię sobie poczytać co nieco - Vonnegut,
      Bukowski, poezję Herberta albo Walta Whitmanna, literatura i kino czeskie. No i
      kocham muzykę, ale wobec faktu, że mau zabrała sprzęt i płyty nieco utrudnione
      słuchanie mam. A lubię Iron Maiden, Metallikę, stary GNR (Sweet Child o' Mine)
      albo Sisters of Mercy. I dzięki forumowej koleżance (pozdrawiam!) inną muzykę.
      No i walczę w kuchni nieustannie ale bez większych efektów z nadzieją na
      poprawę i że nikt poza mną nie będzie uczestniczył w konsumpcji.
      • gotyma Re: Nasze zainteresowania 11.07.06, 23:16
        zazdroszcze teleskopu
        • ladyhawke12 Re: Nasze zainteresowania 13.07.06, 13:08
          podnosze do gorki moze ktos cos jeszcze napisze.
        • misbaskerwill Re: teleskop... 13.07.06, 15:38
          gotyma napisała:
          > zazdroszcze teleskopu
          A moje dwa teleskopy leżą u rodziców (chyba zeszły do piwnicy?) i się kurzą...
          Ale warto sobie czasem popatrzeć... przez ten skwar mamy ładne niebo ostatniosmile
          Niedawno coś spadało (czy raczej przeleciało obok) i przynajmniej dwie planety
          było widać gołym okiem. Tak - to było moje pierwsze hobby w dzieciństwie. Długo
          było (aż do studiów kierunkowychsmile), ale się zmyłosad
          • f.l.y Re: teleskop... 13.07.06, 16:35
            ja to forum podczytuję od czasu do czasu smile
            czasem coś napiszę, z rzadka jednak...
            co nie co o mnie ---> kliknąć na nick smile
    • z_mazur Re: Nasze zainteresowania 13.07.06, 13:32
      Hmmmmm

No to skoro wątek nie umiera to się też dopiszę.
      Jestem kinomaniakiem szczególnie lubię kino europejskie, ale też W. Allena i
      paru mniej komercyjnych reżyserów amerykańskich.
      Poza tym komiks. Uwielbiam te "obrazki".
      Z literatury, raczej beletrystyka, SF i fantasy, dobra sensacja, thiller i
      horror. Ostanio zaczytuję się Cobenem.

No i jest jeszcze jedno hobby, niestety ostatnio z przyczyn technicznych
      zarzucone, ale myślę że tylko tymczasowo. Akwarystyka.
      Nistety moje 200 l akwarium stoi na razie u żony i nie wiem czy będzie skłonna
      je oddać (tez je polubiła). Nic to, kupi się nowe większe, tamto już zaczynało
      mi się wydawać za małe (to taka choroba akwarystyczna, każde akwarium po pewnym
      czasie robi sie "za małe").
    • kangur241 Re: Nasze zainteresowania 14.07.06, 03:20
      hmmmm...nie umiem zyc bez muzyki,codziennie musze miec dawke,poczawszy od
      najwspanialszego klasycznego rocka,pink floyd,led zeppelin...przez beatlesow do
      polskich klimatow najrozniejszych.W sumie cokolwiek co ma dla mnie
      sens.Koniecznie dobra kawa i czekolada...
      Kwiaty polne...najlepiej na lace bo mi smutno jak wiedna w wazonie.Czas wolny
      na powietrzu,uwielbiam gory,kajaki,jachtem na Mazurach,albo patrzec w chmury na
      polu lezac plackiem.Kasiazki Jonathana Carrolla,kino najlepiej sama(od
      zawsze,wiec teraz skoro sama to nie ma problemu).Duzo sie przeprowadzalam w
      sotatnich latach,wiec uwielbiam sie wloczyc po nowymmiejscu,zgubic sie na
      chwile w tlumie,usisac w jakims parku,odkryc jakies fajne miejsce do ktorego
      pojde gdy bede chciala uciec.
      Fotografia,nalogowo robie zdjecia,na razie sie jeszcze ucze ale idzie mi coraz
      lepiej .
      Troche moda...przerabiam,szyje,robie na drutach...lubie tworzyc.
      To tyle na razie
      • ladyhawke12 z_mazur 14.07.06, 11:56
        Jak akwarium to juz bardzo duze, i to najlepiej z rybkami takimi wielkimi, wiec
        nie w domku, w domku mam malenkie, bo i mieszkanko tez mam malutkie, a wnim nie
        jedno zwierze.
        • z_mazur Re: z_mazur 14.07.06, 13:10
          Oczywiście, że jak akwarium to bardzo duże. smile
          A co do rybek to już kwestia gustu. Przepięknie wygląda w wielkim akwarium np.
          stadko 100 małych neonków.
          A niektóre duże ryby są po prostu nieciekawe. Ale wiadomo jak to jest z gustami.
          Poza tym to już byłaby dyskusja mocno off topicowa.
          • ladyhawke12 Re: z_mazur 14.07.06, 13:16
            Nie mialam na mysli rekinka, ale sa takie sliczne kolorowe (kurcze nazwa gdzie
            umkla, pewnie na basen), co do neonkow najfajniej jest jak sie gonia, ale to
            koniec dyskusji.
    • marcepanna Re: Nasze zainteresowania 15.07.06, 18:12
      A ja zbieram pamietniki, diariusze, wspomnienia. Lubie odplynac w swiat
      gorsetow z takimi samymi emocjami jakie nie sa nam dzisiaj obce
      To mnie wycisza i uspokaja ale tylko kiedy jestem w miare szczesliwa. Na
      nieszczescie jest najlepszy drugi czlowiek- przyjaciel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka