Dodaj do ulubionych

komórka i dowody-pomocy

09.10.06, 16:46
Jestem w trakcie sprawy rozwodowej z winy męża. Mąż walczy ze mną i stara się
mnie udowodnić winę. Więc szuka i szuka czegokolwiek. Teraz dowiedziałam się,
że chce z adwokatem wyciągnąć z sieci komórkowej wszystkie bilingi, sms-treść
i rozmowy. Czy mogą. podobno muszą mieć wniosek prokuratora. Ale w sprawie
rozwodowej też? Pomóżcie, doradźcie, odpowiedzcie. Dzięki
Obserwuj wątek
    • scriptus Re: komórka i dowody-pomocy 09.10.06, 17:17
      Punkt pierwszy... Jeżeli nie masz nic do ukrycia, to czym się przejmujesz??
      Punkt drugi... Wydobycie billingów od operatora, to nawet z wnioskiem
      prokuratora wielka sztuka, więc moim zdaniem próbują Cię nastraszyć. A w ogóle,
      to patrz punkt pierwszy.
      Reasumując, sądzę, że próbują Cię nastraszyć, nie wiem, w jakim celu, ale może
      ty się domyślisz.
      • pierniczek4 Re: komórka i dowody-pomocy 09.10.06, 17:53
        nie mam do ukrycia, chce wiedzieć czy to możliwe. Mąż szuka czegokolwiek, wie,
        ze jest przegrany i łapie się wszystkiego
        • scriptus Re: komórka i dowody-pomocy 09.10.06, 22:07
          pierniczek4 napisała:

> nie mam do ukrycia, .....

To czym się przejmujesz?
          Możliwe to jest, ale baaardzo trudne, trzeba mieć naprawdę solidne wejście i
          sporo kasy. Nie wiem, czy skórka warta wyprawki, w przypadku rozwodu, chyba za
          mały kaliber sprawy. Warto takie rzeczy robić, gdy chodzi o miliony, a nie gdy
          chodzi o relatywne grosze - alimenty w sprawach rozwodowych to tak naprawdę
          kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy rozłożonych na wiele lat. Na dodatek
          orzeczenie o winie ma niewielki wpływ na ich wysokość. Zatem inwestycja w
          zdobywanie bilingów w sprawie rozwodowej jest chyba nienajlepszą inwestycją.
          • alexolo A WIĘC.. 09.10.06, 23:35
            ja próbowałam.. i sąd odmówił.. możliwe jest wyciagnięcie bilingów( jeśli
            tel zarejestrowany!!!!!!) ale tylko wówczas gdy sąd uzna to za konieczne!!
            mi udało się zmusuć sąd aby wydobył bilingi z dialogu z telefonu z mojego
            mieszkania( tel przypadkowo był zarejestrowany na męża)
            natomiat,, tresc sms... nie do odzyskania!!!
            może gdybyś była bosem jakiegoś gangu..albo miała totalne chody .może
            wówczas..a tak nie ma szans.
            prokuratura,,,możę zwrócić się do operatora...o bilingi ale też tylko w
            uzasadnionych przypadkach... taki rozwód nic dla nich nie znaczy....co innego
            jak jest prowadzone dochpodzenie np. o składanie fałszywych zeznań!!!
            wówczas bilingi sa wyciagane ale treść sms nie!!!!
    • majkel01 Re: komórka i dowody-pomocy 10.10.06, 17:53
      jest to mozliwe, jak najbardziej. NIeprawde pisze ktos wyzej sugerujac ze tylko
      prokuratura, bowiem wiadomo ze Sad ma o wiele szersze mozliwosci zazadania
      czegokolwiek od kogokolwiek.
      Zadanie billingow jest mozliwe jak najbardziej ale watpie by sad sie do tego
      przychylil bo przeciez biling jest to tylko zapis z ktorego telefonu dzwoniono
      na ktory oraz ile trwalo polaczenie. I tyle. Nie wynika z nich tresc rozmow ani
      nie wynika kto faktycznie rozmawial z kim. Nawet jesli na bilingu wisi ze ktos z
      kims gadal 30 min. to i tak nie oznacza ze cos te osoby laczy czy tez rozmawialy
      o przepisach na placek.
      Rozmow wyciagnac sie nie da bowiem na te chwile nie sa one nigdzie rejestrowane
      a rejestracja rozmow moze odbyc sie jedynie na wniosek prokuratury za zgoda Sadu
      tylko w procesie karnym.
      SMSy sa rejestrowane i mozna wyciagnac ich tresc. NIe wiem jak dluga sa one
      przechowywane (chyba 2 lata).... ale czyzby nawet.
      Prawde mowiac watpie by Sad na to poszedl, chyba ze moglo by to wniesc naprawde
      cos nowego (tresc smsow). Jesli sad dopusci taki dowod to odwolania od tego nie
      ma. Jesli taki wniosek zostanie zgloszony na rozprawie mozna oponowac przeciwko
      takiemu wnioskowi bowiem nalezy pamietac ze Sad ustala wine za rozklad pozycia
      czyli kiedy strony sie faktycznie rozstaly. To co sie dzialo pozniej nie ma dla
      sadu juz znaczenia.... wiec jesli adwokat meza bedzie sie powolywal na to co
      bylo juz po waszym rozstaniu jest spora szansa na to ze wniosek dowodowy
      zostanie oddalony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka