Dodaj do ulubionych

RODK Chojnice

07.06.07, 21:07
Witam!
Proszę o informacje na temat tego RODK lub wogóle innych jak jest.
Obserwuj wątek
    • z_mazur Re: RODK Chojnice 07.06.07, 21:13
      Grzeczność wymagałaby zadać pytanie nakreślając jednocześnie odrobinę sytuację.

Ja osobiście nie miałem do czynienia z RODK, ale gdybym miał, to moja odpowiedź
      byłaby równie lakoniczna jak Twoje pytanie.
    • misbaskerwill Re: RODK Chojnice 08.06.07, 00:51
      Z_Mazur zapomniał dodać:
      użyj wyszukiwarki, jeśli chodzi o "RODK w ogóle".
      Temat-rzeka.
    • czamon Re: RODK Chojnice 08.06.07, 08:36
      mieszkam obecnie w Chojnicach ale nie mam pojecia czy coś takiego tutaj jest.
      • imie_jaszczomp Re: RODK Chojnice 08.06.07, 23:59
        Na temat RODK Chojnice slyszalam same dobre rzeczy- zwlaszcza w zestawieniu z
        osrodkiem w Sopocie. Niestety, rady, ze trzeba prosic o skierownie do Chojnic
        uslyszalam dopiero wtedy, kiedy mnie przemaglowali w Sopocie. Wspomnienia z
        Sopotu - traumatyczne.Za pierwszym razem zastanawialam sie,czy to, w czym
        uczestnicze, dzieje sie naprawde. Uwazam, ze zostalismy poddani jakiejs
        parszywej fachowej psychomanipulacji.Pytania- lekko mowiac- tendencyjne. Byl
        taki moment, kiedy psycholozka i pedagog prawie na mnie krzyczeli, ze moje
        dziecko sie stoczy, ze dzieci z TAKICH rodzin trafiaja na margines-pijanstwa,
        narkotyki, przestepstwa i wiezienie.Na synu (wowczas 11 letnim)usilowali wymoc
        jakies deklaracje, koniecznie chcieli doprowadzic go do placzu i do tego, zeby
        powiedzial i zrobil to, co chcieli.Wielokrotnie zadawali mu te same pytania,
        chcac zlapac go na klamstwie.
        Jakos z tego wyszlismy, ale potem zastanawialam sie, czy moze tak trzeba, zeby
        wyeliminowac mozliwosc manipulowanai dzieckiem.
        Przed kolejna sprawa i kolejna wizyta w RODK w Sopocie rozmawialam z
        psychologiem, czy to tak powinno wygladac. Okazalo sie ze jest absolutnie
        niedopuszczalne, wiec na kolejna wizyte poszlam nabuzowana i gotowa do walki.
        Rozmowe prowadzila z nami inna para pedagogiczno-psychologiczna - okazalo sie
        ze mozna inaczej-oni po prostu zdawali pytania i notowali odpowiedzi.Bylo
        zupelnie inaczej, ale mimo wszystko za kazdym razem, kiedy tamtedy przechodze,
        to sie otrzasam!Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka