pat823 07.06.07, 21:07 Witam! Proszę o informacje na temat tego RODK lub wogóle innych jak jest. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_mazur Re: RODK Chojnice 07.06.07, 21:13 Grzeczność wymagałaby zadać pytanie nakreślając jednocześnie odrobinę sytuację. Ja osobiście nie miałem do czynienia z RODK, ale gdybym miał, to moja odpowiedź byłaby równie lakoniczna jak Twoje pytanie. Odpowiedz Link
misbaskerwill Re: RODK Chojnice 08.06.07, 00:51 Z_Mazur zapomniał dodać: użyj wyszukiwarki, jeśli chodzi o "RODK w ogóle". Temat-rzeka. Odpowiedz Link
czamon Re: RODK Chojnice 08.06.07, 08:36 mieszkam obecnie w Chojnicach ale nie mam pojecia czy coś takiego tutaj jest. Odpowiedz Link
imie_jaszczomp Re: RODK Chojnice 08.06.07, 23:59 Na temat RODK Chojnice slyszalam same dobre rzeczy- zwlaszcza w zestawieniu z osrodkiem w Sopocie. Niestety, rady, ze trzeba prosic o skierownie do Chojnic uslyszalam dopiero wtedy, kiedy mnie przemaglowali w Sopocie. Wspomnienia z Sopotu - traumatyczne.Za pierwszym razem zastanawialam sie,czy to, w czym uczestnicze, dzieje sie naprawde. Uwazam, ze zostalismy poddani jakiejs parszywej fachowej psychomanipulacji.Pytania- lekko mowiac- tendencyjne. Byl taki moment, kiedy psycholozka i pedagog prawie na mnie krzyczeli, ze moje dziecko sie stoczy, ze dzieci z TAKICH rodzin trafiaja na margines-pijanstwa, narkotyki, przestepstwa i wiezienie.Na synu (wowczas 11 letnim)usilowali wymoc jakies deklaracje, koniecznie chcieli doprowadzic go do placzu i do tego, zeby powiedzial i zrobil to, co chcieli.Wielokrotnie zadawali mu te same pytania, chcac zlapac go na klamstwie. Jakos z tego wyszlismy, ale potem zastanawialam sie, czy moze tak trzeba, zeby wyeliminowac mozliwosc manipulowanai dzieckiem. Przed kolejna sprawa i kolejna wizyta w RODK w Sopocie rozmawialam z psychologiem, czy to tak powinno wygladac. Okazalo sie ze jest absolutnie niedopuszczalne, wiec na kolejna wizyte poszlam nabuzowana i gotowa do walki. Rozmowe prowadzila z nami inna para pedagogiczno-psychologiczna - okazalo sie ze mozna inaczej-oni po prostu zdawali pytania i notowali odpowiedzi.Bylo zupelnie inaczej, ale mimo wszystko za kazdym razem, kiedy tamtedy przechodze, to sie otrzasam!Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link