animka25 31.08.07, 13:59 Mój ex jak przelewa mi alimenty na dziecko, to zawsze o 1 zł mniej, żeby opłatę za przelwew na mój koszt zeżarło)) To nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać....a nigdy nie był na kase pazerny.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tricolour Macie poczucie humoru... 31.08.07, 14:10 ... mąż, że odejmuje koszty przelewu, Ty że zwracasz na to uwagę. Może sądownie podnieść alimenty o 1 zł? Odpowiedz Link
z_mazur Re: Macie poczucie humoru... 31.08.07, 14:21 Albo poczekać, aż sie zbierze 10 zł i do komornika. ))) Odpowiedz Link
sonrisa3 Re: Macie poczucie humoru... 31.08.07, 20:43 Tri, ja sie jej nie dziwę, że zwróciła na to uwagę. Nie sądzę, zeby chodziło o tę złotówkę mniej co miesiąc. Raczej o śmieszność tej sytuacji, bo przyznasz, że jest śmieszna (w sensie- żałosna). A takie "śmiesznostki" przyciagają uwagę. Odpowiedz Link
akacjax Re: Przelewy od ex 31.08.07, 14:15 Ciesz się, że nie wysyła pocztą... Z drugiej strony są chyba tańsze możliwości. A z trzeciej-alimenty na mojego syna wpływają na moje konto, są wpłacane jako dyspozycja ustna-darmowa rzecz w tym przypadku-no i nie ma tam słów alimenty na ...albo dla... (tu imię syna...). Czuć jakiś wstyd no ale jest oszczędność...(1zł lub 50gr) Niezliczone są pomysły okołoalimentowe Odpowiedz Link
majkel01 Re: Przelewy od ex 31.08.07, 18:06 taaak... jak się zbierze jakas sumka to do komornika, wstydu sie naje facet ze zlotowki dziecku poskąpił Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Przelewy od ex 01.09.07, 17:25 Jeśli są to przelewy z kraju z tytułu zleceń stałych to absolutnie nie obciąża to Twojego konta,chyba że się na to zgodziłaś. Ex po prostu ma w jakimś banku konto,w którym zlecenie kosztuje 1 zeta i sobie postanowił odliczyć Ja tam złosliwa nie jestem ale ku radości na starość to może faktycznie zbieraj te wyciągi.To jest 12 złotych rok w rok Odpowiedz Link