zuza145 10.05.08, 12:33 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,55102,4336999.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farukh2 Re: poczytałam 10.05.08, 13:19 No, jesli wyniki badan rzeczywiscie tak wygladaja, to az strach ogarnia!Gdy czytam pyskowki od ktorych skora cierpnie, najczesciej wylaczam sie, bo nie mam sily na absorbowanie tego ,co wycieka z ekranu.Wiec, jesli byloby to z podpisem, byloby 4 razy gorzej? A moze oni nie wzieli pod uwage roznic w nacjach.Polacy niestety sa znani z bardzo szczerych wypowiedzi w anonimach, wielu ma to we krwi. Odpowiedz Link
young_and_bored Re: poczytałam 10.05.08, 18:30 Na pewno nie wzięli pod uwagę różnic kulturowych, bo dlaczego Brytyjczycy mieli by brać pod uwagę w swoich badaniach Polaków, ale te różnice i tak mogłyby wypaść na naszą niekorzyść Z drugiej strony Guardian to dziennik dla middle-class, na podobnym poziomie co Wyborcza i może mieć tendencję do przedstawiania dobrych badań w sensacyjnej formie. Odpowiedz Link
zielona_ropucha Re: poczytałam 10.05.08, 21:02 Jedynie dyskusja polityczna może zmusić mnie do wyrzucenia z siebie paru słów powszechnie uważanych za bardzo obraźlwie...tam nie potrzeba empatii,inteligencji emocjonalnej i tym podobnych...lubię polityczne dyskusje Odpowiedz Link