loloszantrape 28.12.08, 20:32 Mój obecny małż wziął przed ślubem kredyt,o czym dowiedziałam się niedawno...co Wy tym myślicie? Jestem zła jak osa...myślę nawet o rozwodzie... chyba nie muszę go spłacać razem z nim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akacjax Re: przedślubny kredyt 28.12.08, 21:18 Kredyt na co? Czy obecnie macie wspólnotę majątkową? Może rozdzielność wystarczy. Odpowiedz Link
burza4 Re: przedślubny kredyt 28.12.08, 21:23 spłacać nie musisz, bo za niego nie odpowiadasz formalnie. tyle, że jeśli kredyt spłaca on - to automatycznie mniejszą kwotę jest w stanie przeznaczyć na bieżące potrzeby rodziny, więc utrzymanie domu być może bardziej spada na ciebie? aha - jeśli kredyt był np. na samochód - to możesz rościć sobie do niego prawa poprzez fakt, że raty spłacane są w trakcie małżeństwa. Odpowiedz Link
oliovka192 Re: przedślubny kredyt 01.01.09, 14:12 no własnie..u mnie jest podobnie.ma kredyt wziął przed ślubem,czy na rozwodzie przy popdziale majatku będę ponosic za to jakies konsekwensje finansowe? Odpowiedz Link
makava Re: przedślubny kredyt 01.01.09, 17:13 a jeśli dowiesz sie, że przed slubem był z inna kobieta to tez bedziesz zła jak osa i bedziesz myslała o rozwodzie?? Odpowiedz Link
dyderko Re: przedślubny kredyt 02.01.09, 10:26 Jeśli ze związku męża z tą inną będą wynikać jakieś jego zobowiązania, a on jej o tym nie poinformował to myślę że będzie… Ja bym była. Odpowiedz Link