Dodaj do ulubionych

Holandia pytanie

13.09.11, 08:46
Mam pytanie do forumowiczów. Chiałabym wyjechać do Holandii w celu poszukiwania pracy a interesuje mnie głównie praca na linii produkcyjnej, sortowanie, pakowanie.Stąd moje pytanie. Do jakiego miasta najlepiej pojechać aby można było w miarę szybko znaleźć pracę na tym stanowisku. Za odpowiedź z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Holandia pytanie 25.09.11, 01:35
      Chcesz jedchac w ciemno i na miejscu szukac? zapomnij. Niemal wszystkie dostepne oferty, przy ktorych nie wymaga sie znajomosci tubylczego jezyka i specyficznego wyksztalcenia pozgarnialy biura delegujace precownikow (glownie z Polski i Litwy) i bez nich ciezko cokolwiek znalezc, tym bardziej, ze sezon w ogrodnictwie sie konczy i nawet dla tych, co sa juz na miejscu nie ma wystarczajacych ilosci ofert. Najpierw szukalabym pracy (przez internet czy znajomych), a dopiero potem jechala. odwrotna kolejnosc to niemal pewna porazka:/
      Mozesz rzucic okiem na Niedzieli, ale zobacz, ze poszukujacych pracy jest znacznie wiecej niz ofert, choc kto wie, moze akurat na cos trafisz:
      ogloszenia.niedziela.nl/
      a tak przy okazji to poczytaj troche fora, odrob zadanie i dowiedz sie jak najwiecej przed wyjazdem, moze ci to zaoszczedzic mnostwo czasu, nerwow i pieniedzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka