k.borsuk 18.02.05, 14:24 Kto może otrzymać bijstand? www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=22817 właściwie napisane jest wszystko, ale... Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widmowolnosci Re: wwb --> bijstand 18.02.05, 14:36 Krzysztofie , Dzieki za link , nie wiedzialem ze takie istnieja. Sporo interesujacych informacji o ktorych nie mialem pojecia.Mam nadzieje ze wielu ludziom da to odpowiedz na ich wiele pytan i podejrzen.Umieszcze go tez w watku uzyteczne linki. Pozdrawiam Serdecznie. WW:-)))) Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: wwb --> bijstand 21.02.05, 08:20 Krzysztof Borsuk napisal ze wlasciwie w linku napisane jest wszystko ale... No wlasnie to ale...Sluzby socjalne przeczytalem w jednym z ostatnich Telegrafow np. w Amsterdamie nie toleruja luksusowych artykulow u osob otrzymujacych zasilek. Tak wiec otrzymywanie zasilku oznacza ze nie mozna miec wlasnego domu, telewizora plasmowego,drogiego samochodu bizuterii etc. To musi byc najpierw przejedzone. W sprawach samochodow tlumaczenia typu ja mam BMW za 2 tysiace nie dzialaja na Sluzby Socjalne. Podjezdzanie po zasilek nawet 15 letnim Mercedesem czy Volvo to akt prowokujacy odebranie zasilku.Dobrze jest widziany jakis stary maly francuzik lub koreanczyk. Wolno za to miec oszczednosci i to nawet spore na osobe 5 tys euro , na rodzine 10 tys euro.Ale nie wiecej. Posiadanie wiekszego wkladu oszczednosciowego powoduje zmniejszenie bijstandu o wysokosc przekroczona.Rowniez drogie markowe ubiory i eksluzywne meble zwracaja uwage urzedu ze cos tu nie gra i powoduja zwrocenie wiekszej uwagi na delikwenta.W razie wykrycia defraudacji , np jezeli ktos z zasilkiem pracowal na czarno powoduje odebranie zasilku i rewindykacje wszystkich pobranych do tej pory sum. czasem przez lata zebraly si e tego sp[ore kwoty i cwany na czarno pracujacy pozostaje bez zasilku za to z dlugiem kilkudziesieciutysiecy euro.Otrzymujacy zasilek , nie mogac wzias udzialu na rynku pracy , pomagaja rynkowi tworzac tzw rynek konsumencki , sa innymi slowy zdegradowani do pobierania jalmuzny ktora w calosci musza wydac na jedzenie i ubranie. Jezeli rzeczywiscie ktos jest biedny , holendrzy nie robia z tym problemow , zdajac sobie sprawe ze poniesione koszta i tak wroca do obrotu gospodartczego.Na dluzsza mete jest to jednak droga do nikad.Rozniece pomiedzy najwyzszym zasilkiem a najnizej platna praca sa znikome.Efekt ciagly brak sily roboczej w niska platnych sektorach gospodarki a dzieki temu szansa dla nowych wspolobywateli Zjednoczonej Europy. Pozdr.WW:-)))) Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: wwb --> bijstand jeszcze jeden dodatek 21.02.05, 21:56 W kilku gminnach na poludniu Holandii , Sluzby Socjalne funduja raz w miesiacu potrzebujacym wizyty u prostytutek. Kilka lat temu szeroko to komentowaly wszystkie media holenderskie.Samotni faceci stawali sie ponoc bardziej socjalni.Dodatek prostytucyjny nie byl wysoki , o ile dobrze pamietam cos 50 guldenow miesieczni , wiec trawil do kieszeni prostytutek ktore mialy niewiele szans na zdobycie klienta. nie wiem jak sie ten ambitny projekt zakonczyl. Od dawna na ten temat nic sie nie mowi. Wydaje mi sie logicznym ewentualne zatrudnienie prostytutek na pelny etat przez Sluzby Socjalne w celu zaoszczedzenia srodkow finansowych.A i jakosc uslugi mozna by bylo podniesc. W kazdym badz razie wszystko bylo by jeszcze bardziej pod kontrola.Nie ma co udawac swietego.Jezeli Gmina wydaje zezwolenie na eksploatacje domu schadzek , dlaczego nie miala by przejac inicjatywy w swoje rece.No ale najpierw trzeba by bylo oficjalnie uznac prostytucje za zawod. W Niemczech juz to zrobiono. Pierwszym kobietom ktore odmowily pracy w tym zawodzie juz odebrano zasilki.Kilka dni temu pisala o tym Gazeta Wyborcza.Pozdr.WW:-)))) Odpowiedz Link