Dodaj do ulubionych

Firma E&A . Jest wiarygodna ?

05.05.07, 13:22
Witam serdecznie . W najbliższym czasie zamierzam wyjechać do Geldermalsen do
prazy za pośrednictwem firmy E&A z Opola. Czy ktoś moę mi odpowiedzieć na
pytanie: Czy firma jest wypłacalna i wiarygodna ? Może znajdzie się ktoś na
forum kto za ich pośrednictwem pracuje, lub macie znajomych którzy pracuja dla
nich.Wszelkie uwagi i opinie mile widziane.

Pozdrawiam Damian
Obserwuj wątek
    • femke81 Re: Firma E&A . Jest wiarygodna ? 05.05.07, 16:41
      Powiem szczerze, nie mam pojecia. Nigdy nie szukalam pracy przez posrednika w
      Polsce a bezposrednio u pracodawcy w Holandii.
      Lepiej sprawdzic na innych forach np. www.niedziela.nl; lub www.holandia.org lub
      gazetowych forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25348&t=1155190509117
      lub forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24271 ...
      Pozdrowienia i powodzenia
      Basia
    • femke81 Re: Firma E&A . Jest wiarygodna ? 05.05.07, 17:12
      i jeszcze to...
      mojeforum.awardspace.info/index.php?sid=f6b350b97d6c06d6371b71e0897f8292
    • mysza_33 Re: Firma E&A . Jest wiarygodna ? 05.05.07, 22:01
      Ja niestety nic na jej temat nie wiem, może ktoś? A postaraj się poszukać na
      forum opolskim, jeśli takowe istnieje. Może ktoś był, ma doświadczenie w tym
      względzie i wrócił, może coś przybliżyć.
      A tak z czystej ciekawości to powiedz coś wiecej? Do jakiej pracy rekrutują, bo
      może nie każdy skojarzy od razu firmę, a rodzaj pracy, gdzie i tak dalej... No i
      sama też chętnie bym się dowiedziała, bo mnie często znajomi pytają o coś
      takiego (zwłaszcza po otwarciu rynku pracy dla Polaków w Holandii), a niektórym
      chętnie bym pomogła.

Ja raz spotkałam (chyba jak składałam papiery o numer sofi)ludzi, którzy
      przyjechali pracować przy szparagach. Było ich całkiem sporo w urzędzie, nie
      narzekali na swoją szefową, wyglądali na zadowolonych, ale nazwy firmy nie poznałam.

Daj znać co i jak?

Mysza

Ps. Właśnie, a ktoś wie o jakiś pracach sezonowych, do których można rerutować
      się w Holandii? Niekoniecznie tylko okolice Eindhoven ;-)
      • mad_die Re: Firma E&A . Jest wiarygodna ? 06.05.07, 09:27
        No jest tych firm od groma i jeszcze trochę, ale ja bym nie polecała... Wiem, bo pracowałam w takiej i widziałam wszystko od podszewki.

Tzn jeśli komuś nie przeszkadza mieszkanie na campingu przez 8-10tyg lub w domku z 5 lub więcej obcymi osobami, to oczywiście, polecam prace sezonowe.

Płaca jest minimalna, czyli 6,75 euro na rękę za godzinę, przy czym w niektórych firmach należy zapłacić również z tych pieniędzy za lokum i ubezpieczenie (bo w NL jest ono obowiązkowe, nawet jeśli ktoś ubezpieczony jest w PL). No więc jak dla mnie warunki takie sobie - tygodniowo, w zalezności od zakładu i zapotrzebowania na pracowników (bo zdarzają się przestoje) - można zarobić średnio od 150 do 200 euro. Ale z tego trzeba żyć, nie? No chyba, że ktoś przywiezie jedzenie z PL, ale nie sądzę, aby na tak długo czas udało się wziąć wystarczającą ilość. No chyba, że zupek chińskich ;)

Podsumowywując - praca jest, warunki takie sobie, w zalezności od firmy. No i tak na prawdę to rzecz gustu ... lub desperacji.
      • mad_die prace 06.05.07, 09:53
        Ja znam te firmy z okolicy, które na pewno z otwartymi ramionami przyjmą Polaków do pracy :

OTTO
        Interkosmos
        HandsToWork

No i oprócz tego wszystkie uitzendbureau (które można łatwo znaleźć w googlach ;)).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka