buzia1 31.07.07, 08:10 czy do Holandi mozna wjechac na dowod osobisty czy nadal musi byc paszport Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ropsu Re: dowod czy paszport 31.07.07, 11:52 Mozna na dowod awet ten stary,ksiazeczkowy. Odpowiedz Link
mario-plf Re: dowod czy paszport 13.10.07, 18:00 mozna, ale podobno jest gorzej znalesc prace - tam ponoć Cie malo kto zatrudni na dowód, sa ponoc problemy z numerem sofi - ale to wiem tylko z opowiesci na forum. Sam za kilka dni jade do Holandii szukac pracy na dowod wiec jak przyjade to powiem jak to jest naprawde. Odpowiedz Link
tijgertje Re: dowod czy paszport 14.10.07, 10:39 ropsu napisał: > Mozna na dowod awet ten stary,ksiazeczkowy. Jak to jest z tymi ksiazeczkowymi dowodami wlasnie? Dokument, z ktorym sie podrozuje musi miec waznosc min. pol roku (czaem nawet dluzej), a dowody ksiazeczkowe traca waznosc do konca tego roku, obilo mi sie o uszy, ze trzeba je przed 1.01 2008 wymienic na nowe. Odpowiedz Link
mad_die Re: dowod czy paszport 16.10.07, 13:09 dowody ksiazeczkowe traca waznosc do konca tego roku, > obilo mi sie o uszy, ze trzeba je przed 1.01 2008 wymienic na nowe. Dobrze Ci się obiło - dowody stare należy do końca tego roku wymienić na nowe inaczej nic się w PL nie załatwi. No chyba, że ktoś nie ma potrzeby załatwiania spraw na dowód w PL ;) Odpowiedz Link
piekakat Re: dowod czy paszport 13.10.07, 22:08 spokojnie na dowód możesz jechać tydzień temu mój mąż właśnie na dowodzie pojechał i już ma nadany numer SOFI pozdrawiam Odpowiedz Link
mario-plf Re: dowod czy paszport 14.10.07, 11:37 A powiedz mi wlasnie w jakim miescie zdobyl SOFI number ? Majac tylko nowy polski dowod osobisty :) Pocieszylas mnie teraz :):) Albo moze w kazdym miescie mozna tylko majac polski nowy dowód mozna wyrobic Sofi number. Odpowiedz Link
mad_die Re: dowod czy paszport 16.10.07, 13:11 Sofi można wyrobić w każdym mieście, gdzie jest oddział Belastingdienst. I można go wyrobić tak samo łatwo na dowód co i na paszport. Jednak jesli chce się potem pracy szukać, to tylko z paszportem. Odpowiedz Link
junl gdzie po sofi nr ? 18.10.07, 15:09 Nie w kazdy miescie dostaniesz sofi nr ( czyli BSN). Tylko Alkmaar; Almelo; Amsterdam; Breda; Den Haag; Doetinchem; Eindhoven; Goes; Groningen; Heerlen; Leiden; Leeuwarden; Nijmegen; Rotterdam; Utrecht; Zwolle to zalatwia. Byla w Eindhoven i nowy dowod nie byl zadnym problemem. Odpowiedz Link
junl gdzie po sofi nr ? 18.10.07, 15:09 Nie w kazdy miescie dostaniesz sofi nr ( czyli BSN). Tylko Alkmaar; Almelo; Amsterdam; Breda; Den Haag; Doetinchem; Eindhoven; Goes; Groningen; Heerlen; Leiden; Leeuwarden; Nijmegen; Rotterdam; Utrecht; Zwolle to zalatwia. Byla w Eindhoven i nowy dowod nie byl zadnym problemem. Odpowiedz Link