betina1975 28.02.08, 15:35 witam czy ktos orientuje sie jak jest ze szkołami moje dziecko powinno isc od wrzesnia do pierwszej klasy planuje wyjechac do holandii dokładnie do Leiden ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murya Re: szkoła dla 7 latka 28.02.08, 16:14 W Holandii dzieci chodza do szkoly od 4 lat(4 i 5 latki-kleuterschool odpowiednik polskich przedszkolnych dla tego wieku)Jezeli Twoje dziecko ma 7 lat,powinno od wrzesnia isc do 3 grupy(lub drugiej,zalezy w ktorym miesiacu jest urodzony.Nie wiem,czy poslesz go do polskiej szkoly,czy bedzie taka w poblizu,gdzie bedziesz mieszkac.Jezeli do holenderskiej,zawsze bedzie jakas pomoc,dodatkowe lekcje jezyka itp. Odpowiedz Link
betina1975 Re: szkoła dla 7 latka 28.02.08, 17:37 dziekuje za info synek skończy 7 lat we wrześniu oczywiscie chciałabym zeby czuł się dobrze w szkole i nie był odrzucony ... Odpowiedz Link
murya Re: szkoła dla 7 latka 28.02.08, 21:13 Nie martw sie,tu bardzo dbaja o dzieci w szkole.Podam Ci maila na priv,jak bedziesz chciala poradzic sie w sprawie szkoly lub innej,napisz. Odpowiedz Link
nie-niebieska Re: szkoła dla 7 latka 26.03.08, 20:21 hej, tez mieszkam w leiden i moj syn tez 7 lat :) idzie tutaj od wrzesnia do szkoly, ja wybralam de Dukdalf, bo to Jenaplan a mam bardzo dobre zdanie o tym typie nauczania szkoly sa rozne, z roznym systemem nauczania (daltonski/jenaplan/montessori), ale tez katolickie/protestanckie/swieckie wazne jest oprocz szkoly znalezienie opieki pozaszkolnej, radze to zrobic na dniach zreszta co do szkoly to radze sie tez szybko umowic na spotkanie w celu zobaczenia szkol, a najlepiej jest zobaczyc kilka, okolice, pogadac z nauczycielami, dyrektorem, dziecko tez mzoesz zabrac na takie spotkanie, wszedzie jest mozliwosc tzw dnia probnego przed wakacjami jesli chcesz dokladniejsze info to pisz na priva, mozemy sie tez umowic na skypa Odpowiedz Link
murya Re: szkoła dla 7 latka 27.03.08, 00:47 Zgadzam sie.Te szkoly,ktore wymieniasz bijzondere onderwijs sa o wiele lepsze niz powszechne szkoly.Wieksze zainteresowanie dziecmi, indywidualna praca,pomoc,kontakty z rodzicami.Tez radzilabym wybrac ktoras z tych szkol. Odpowiedz Link