Dodaj do ulubionych

Internet w Jelczu

28.09.10, 12:23
Witam,
Korzystam z jednego usługodawcy internetowego, chciałabym go zmienić. W domu mam komputer stacjonarny oraz planuję zakup laptop,a chcę mieć internet tak zrobiony abym mogła z laptopem przemieszczać się po domu i mieć zasięg. Jestem laikiem dlatego proszę o konkretne informacje i ceny smile Serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • rob.tus Re: Internet w Jelczu 28.09.10, 12:28
      Szukaj oferty z routerem Wifi.
      Laptopa kup z karą wifi.
      • kaszka-manna Re: Internet w Jelczu 28.09.10, 12:43
        A jaki dostawca będzie najlepszy?
    • s-mother Re: Internet w Jelczu 28.09.10, 12:58
      Kaszko, ostatnio była na forum dyskusja na ten tematsmile
      Poczytaj tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,24395,115926064,115926064,Najlepsza_oferta_dostawy_netu_w_J_L_.html
      Pozdrawiam!
    • matejkoo Re: Internet w Jelczu 28.09.10, 13:16
      Masz przecież na głównej stronie adresy 3 dostawców smile popatrz sobie jaki mają zasięg i tyle. A co do laptopa;P praktycznie każdy nowy ma kartę wi-fi. Kupujesz router, wpisz kabel, konfigurujesz, po czym cieszysz się bezprzewodowym internetem.
      • rostalski.l Re: Internet w Jelczu 28.09.10, 13:21
        matejkoo napisał:

> Masz przecież na głównej stronie adresy 3 dostawców smile popatrz sobie jaki mają
        > zasięg i tyle. A co do laptopa;P praktycznie każdy nowy ma kartę wi-fi. Kupujes
        > z router, wpisz kabel, konfigurujesz, po czym cieszysz się bezprzewodowym inter
        > netem.

Dokładnie, dodatkowo należy zwrócić uwagę na to aby zabezpieczyć sieć bezprzewodową tak aby tylko osoby znające hasło, miały dostęp do internetu.
    • serek5555 Re: Internet w Jelczu 29.09.10, 13:18
      Tańsza Neostrada TP od października

Telekomunikacja Polska szykuje się do jesiennej walki o klienta usługi internetowej i telewizyjnej.
      Jeszcze w tym tygodniu operator zaoferuje nowe promocje.
      Nowe oferty na usługę Neostrada będą dostępne dla klientów od piątku (1 października 2010 roku).
      Obniżki będą we wszystkich opcjach, także szybszych, które w tym roku już raz staniały o kilkadziesiąt procent.
      Z taką ofertą mogą śmiało konkurować ze wszystkimi dostawcami internetu.
      • matejkoo Re: Internet w Jelczu 29.09.10, 14:54
        Tańsze to one sobie mogą być. Jak się słyszy jakie ludzie mają przeboje z przyłączeniem i realizowaniem samego zamówienia... to się nie chce. Ostatnio też zmieniałem operatora, i prawdę mówiąc, dziękuję za wszelkie ADSL i magiczne słowa "do 2Mbit/s".
        • serek5555 Re: Internet w Jelczu 29.09.10, 15:35
          Ja kiedyś miałem net z TP, przy umowie na 3 lata i neostrada wtedy u mnie miała jedną wadę, cenę.
          To był tak naprawdę powód odejścia z niej, do lokalnego provider'a.
          Obecny lokalny provider to masakra, jak prądu chwilę nie ma, to netu nie uświadczysz do przynajmniej dnia następnego.
          A jak tylko deszcz popada, to znowu modlitwa aby był.

Dlatego mam porównanie i bardzo miło wspominam czasy z TP, ani 1 awarii, ani 1 usterki, tylko wtedy minusem była ta wygórowana cena.
          • soeinmyst Re: Internet w Jelczu 18.02.11, 21:28
            czy jest mozliwosc wykupienia dostawy internetu na 2 lub 3 miesiace ? np tylko w okresie letnim ?
            pozdrawiam wink
            • j.laskowice Re: Internet w Jelczu 20.07.11, 12:26
              Pamiętam jak na spotkaniu z mieszkańcami ponad rok temu burmistrz chwalił się, że w naszym mieście powstanie sieć bezprzewodowa dostępna bezpłatnie dla wszystkich mieszkańców.
              Z obiecanek nic nie zostało zrobione. W naszym mieście nie ma, żadnego hotspota. W Oławie jest kilka (przy Urzędzie Miasta, przy starostwie), co więcej nawet w niektórych autobusach PKS jeżdżących do Wrocławia. A szkoda.
              • pimpam3 Re: Internet w Jelczu 20.07.11, 20:35
                A to, że burmistrz obiecywał to nic dziwnego. Z tego jest znany.
                Obiecanki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka