Dodaj do ulubionych

Restauracja u Żabojada

23.01.12, 17:33
W naszym mieście jest nowa restauracja&pizzeria "u Żabojada" przy ulicy Witosa.
Niestety z powodu braku czasu wolnego jeszcze nie miałem okazji zajrzeć ale jak narazie słyszałem pochlebne opinie, że pizza najlepsza w mieście. Byliście? Jak tak to co sądzicie? Chętnie się dowiem.
Obserwuj wątek
    • norma35s Re: Restauracja u Żabojada 23.01.12, 17:51
      Witam
      Byłam jadlam pizze oraz gyrosa i jestem zadowolona. smile Spore kawałki mięsa a nie wiórki smile.Naprawdę z czystym sercem moge polecić smile
      • kat_jakub Re: Restauracja u Żabojada 23.01.12, 21:17
        No i lokal prowadzi rodowity Francuz. Mimo, że nie jest to nawet namiastka dawnej Zorzy, to jednak powrót gastronomii w stare historyczne miejsce cieszy. Życzę jak najlepiej i niech się rozwija. Może od wiosny jakiś ogródek, stoliki. Dawne rozwiązania urbanistyczne często zakładały lokalizację gospody obok kościoła. Małe piwko i lody dla dzieci po kościele smakują wyśmienicie, a jeśli będzie można jeszcze zjeść obiad w przystępnej cenie to czego więcej oczekiwać.
        • wygadana Re: Restauracja u Żabojada 24.01.12, 07:06
          A to ciekawe rodowity francuz prowadzi restaurację w naszym mieście. Jak tu nie spróbować?
          • vend-redi Re: Restauracja u Żabojada 24.01.12, 09:17
            A co ma wspólnego Francuz z pizzą i gyrosem? To akurat mnie najmniej interesuje, bardziej to co tam można zjeść, niedługo się dowiem smile
    • leon1209 Re: Restauracja u Żabojada 24.01.12, 08:44
      Lokalizacja fajna, bardzo przyjemny widok z okna . Wystrój - taki sobie , trochę zbieranina z holenderskich mebli, ale lokal dopiero na rozruchu więc to zrozumiałe. Przyjemne ciepło bijące również od pieca do wypieku pizzy. Ogólnie jest ok.
      Zawiodłem się natomiast pizzą która mi nie smakowała, za dużo było w niej oregano co sprawiło, że była gorzka. Kompletną porażką był "sos czosnkowy" o konsystencji śmietany 12 % i obrzydliwym palącym smaku.
      Tak więc, mój debiut w tym lokalu był niewypałem , nie wiem czy jeszcze tam wrócę.
      Opinię tę wydaję tylko i wyłącznie na podstawie jednego pobytu i proszę się nią nie sugerować tylko pójść i przekonać się samemu, być może moje zamówienie było takim trochę "wypadkiem przy pracy".smile.
      • aureolka1 Re: Restauracja u Żabojada 24.01.12, 21:49
        A ceny?
        • bezsprzeczny Re: Restauracja u Żabojada 25.01.12, 10:51
          Jeśli chodzi o ceny - to chyba na podobnym poziomie jak u konkurencji.

Jeśli chodzi o resztę to:

Bardzo przyjemna atmosfera. Wystrój - kwestia gustu - dla mnie ze smakiem i całkiem ładne. Obsługa bez zastrzeżeń - miła i raczej profesjonalna. Może to szczegół ale spodobało mi się, że Pani obsługująca przy stole otworzyła niezaczęty sok i nalała do szklanki.

Brak alkoholu - co zmieni się w niedługim czasie, po rozmowie z obsługą dowiedziałem się, że lokal czeka na pozwolenie. Dostępny ma być tylko alkohol niskoprocentowy - piwo i wino.

Co do jedzenia - pizza była bardzo smaczna. Chyba najlepsza jaką jadłem w J-L. Czy forma utrzyma się, czy nie - to się okaże

Podsumowując - interesujące miejsce z fajnym klimatem. Jestem mile zaskoczony.

POLECAM!
          • vend-redi Re: Restauracja u Żabojada 25.01.12, 11:02
            A co z godzinami otwarcia? Ktoś wie?
            • bezsprzeczny Re: Restauracja u Żabojada 25.01.12, 11:21
              Godziny otwarcia: 12:00 - 00:00.
              Przynajmniej tak było napisane na wejściu.
              • kabelka Re: Restauracja u Żabojada 26.01.12, 14:47
                a czy zna ktoś numer telefonu?
                słyszałam, że dowóz również posiadają wink
                • opium_1 Re: Restauracja u Żabojada 26.01.12, 19:23
                  telefon do restauracji to 668 75 44 75.
              • aureolka1 Re: Restauracja u Żabojada 18.02.12, 21:47
    • zdenek_blaha Re: Restauracja u Żabojada 28.01.12, 10:10
      Gdzie dokładnie znajduje się ta restauracja?
      • librys Re: Restauracja u Żabojada 28.01.12, 12:33
        Na ul. Witosa róg Olawskiej blisko palacu siedziby UMiG.
    • charlie_jl Re: Restauracja u Żabojada 29.01.12, 16:04
      Witam .Byłem spróbowałem i ............pełne zawiedzenie ,a zapowiadało się fajnie .To najgorsza pizza w mieście jaką jadłem .Ciasto na pizze porównywalne z ciastem chlebowym o podobnym smaku, sos czosnkowy jako dodatek o konsystencji wody, mało przypraw, kurczak wędzony zmielony ,generalnie LIPA przez duże L . Ceny jak wszędzie .Generalnie spodziewałem się jakieś kuchni Francuskiej smaku ,finezji ,a dostałem bezsmakową pizze prawie jak z mikrofalówki .
      • leon1209 Re: Restauracja u Żabojada 30.01.12, 09:34
        A jednak - nie tylko ja miałem takie same "zniesmaczenie", widocznie coś jest na rzeczy.
        • czyki-czyki Re: Restauracja u Żabojada 07.02.12, 23:24
          ja powiem tak wystruj jest restauracyjny ale zaslony w okna musza dac i,ale tak po za tym nie ma nic wspolnego z restauracja... pizza gryos i dwa inne dania nie czynia tego miejsca restauracja choc naprawde maja dobra pizze i gyros naprawde
      • jamal_21 Re: Restauracja u Żabojada 08.02.12, 11:47
        Niestety muszę się zgodzić z Tobą... Ja również jestem rozczarowana tą pizzą - zamówiłam z gyrosem i innymi dodatkami, a poza cebulą nic innego nie dało się zauważyć, była okropna, ciasto słabe i do tego wodniste sosy... Kwestia gustu, ale osobiście nie polecę jej nikomu ;/
        • przebudzonyx Re: Restauracja u Żabojada 11.02.12, 00:48
          Potwierdzam - szału nie ma.

Pizza i inne dania średnie jakościowo - wolę zapiekany ser lub pizzę z Sorento.

Przydałaby się jednak jakaś "rewolucja" w którymś z laskowickich lokali.
          • przebudzonyx Re: Restauracja u Żabojada 20.02.12, 22:05
            Byłem tam niedawno ponownie i tym razem pizza była bardzo dobra.

Spróbowałem także sera koziego - całkiem dobry i można się najeść bo porcja jest spora - polecam spróbowanie lubiącym sałatki, ser i grzanki.
            • stereo160 Re: Restauracja u Żabojada 21.02.12, 11:58
              przebudzonyx napisał:

"Spróbowałem także sera koziego - całkiem dobry i można się najeść bo porcja jest spora - polecam spróbowanie lubiącym sałatki, ser i grzanki."

zainspirowałeś mnie, dzięki
    • tygryskidwa Re: Restauracja u Żabojada 08.02.12, 11:08
      byłam jadłam i z czystym sumieniem polecam!!!!!!miła obsługa miły szefsmile może ta restauracja będzie kolejną Zorzą?ważne by się utrzymała bo to chyba jedyne miejsce gdzie jedzenie naprawde smakuje i nie ma pijanej obsługi i blefu ze strony właścicieli.Gorąco polecam
      • vansik Re: Restauracja u Żabojada 08.02.12, 12:06
        Ostatnio spróbowaliśmy pizzę Mexicana u Żabojada.
        Sos pikantny jak przystało na Mexicane, ale ciasto grube, w smaku przypominające bardzo domowe,pizza nie pokrojona( braliśmy na wynos), na wierzchu porzucane całe kawałki pikantnej papryki,wiec jesli ktos wylosowa-wybral kawalek z ta papryka to na dwa dni spokoju z mowieniem, a kawalek bez tej papryki coz...zwykla pizza, przydaloby sie rownomiernie rozlozyc skladniki, kiełbasa peperoni wyglądała jak grubo siekana kiełbasa piwna, salami dobre( w otoczce z pieprzu).
        Pomijając powyższe składniki jakościowo lepsze niż w w Sorento, ale dalej brakuje w Jelczu smacznej pizzy na dobry spodzie.
        • julek11 Re: Restauracja u Żabojada 09.02.12, 04:52
          Zaciekawiliście mnie-chyba się wybiorę smile
          • bidford Re: Restauracja u Żabojada 09.02.12, 09:36
            hmmm... rzeczywiście chyba Cię to BARDZO zaintrygowało skoro wpisałeś tego posta o tak nieludzkiej godziniesmile
            • subik Re: Restauracja u Żabojada 09.02.12, 23:21
              z tego co widzialem maly gyrpos 16zl? duzy aż za 20zl??? w Rynku we wro z 3ma sosami , 2 rodzaje gyrosu, mam za 18!! a skoro zostaje JL to narazie sorrento , frytki z serem badz same frytki w sorrento ostatnio (ostatnie 3miesiace ) tez nie zabardzo cos , nie raz zamawialem duze i male i wygladały obydwa na małe do tego chudziutkie paluszki miejscami przypalone, kiedys mieli ekstra wiec przerzucilem sie na frytki z serem do budki gastronomicznej przy zakładzie ślusarskim . Polecam!!
              • vend-redi Re: Restauracja u Żabojada 10.02.12, 22:44
                Muszę przyznac, że te przy zakładzie ślusarskim są świetne jak i wszystko tam bo ilekroć jestem u tej przemiłej Pani to zawsze mam wielki dylemat co zamówić bo wszystko jest pyszne. Często też w trakcie spacerów 'zapraszam' znajomych z innych miast by coś zjeść tam i oni również są bardzo zadowoleni.
    • j.laskowice Re: Restauracja u Żabojada 19.02.12, 12:30
      A jak z daniami obiadowymi, jet wybór, jakie ceny, jak długo się czeka?
    • petit7 Re: Restauracja u Żabojada 19.02.12, 15:06
      Jeśli chodzi o zwykły obiad to oferta jest skromna. Można wybrać gyrosa, kiszę lub zapiekane brokuły. Nie ma w ofercie żadnej zupy. Duży wybór jest w pizzach. Obsługa miła, klientów na razie nie ma zbyt dużo. Można zamawiać przez telefon 668754475, dowóz do 5km gratis.
      • szczx83 Re: Restauracja u Żabojada 19.02.12, 22:40
        Mi osobiście Pizza smakuje. Ale faktycznie sosy powinny być lepsze bo w smaku nie są zbyt rewelacyjne.Gyros też dobry. Z czasem ma być tam obszerniejszy wybór jeżeli chodzi o obiady i jakieś inne dania.
    • nokianin Re: Restauracja u Żabojada 13.05.12, 09:25
      Byłem dwa razy i do tego jeszcze raz zamówiłem z dowozem. Faktycznie - dostarczają nie pokrojoną sad
      Ciasto cienkie takie jak lubię, dodatki smaczne (jadłem salame i mexicanę bez papryki peperoni), więc uważem że ogólnie pizza OK.
      Do tego można napić się wina oraz pysznego lanego czeskiego piwa primator - pycha.
      Działa już ogródek, na razie z jednym parasolem smile

Szkoda, że na osiedlu nic takiego nie ma. Trzeba będzie spacerować smile
    • jelczanin Re: Restauracja u Żabojada 13.05.12, 19:16
      Byłem i ...
      Na miejscu zamówiłem gyrosa. Mega duża i dobra porcja. Sok otwiera kelnerka przy stoliku więc jest oryginalny bez "dolewek". Polecam

Przestrzegam przed pizzą na wynos!!!

Dwa razy zamawiałem.
      Raz czekałem na dowóz 50 min! Przyjechała zimna i beznadziejna.
      No cóż pomyślałem ....

Dwa tygodnie później zamówiłem ponownie pizze. Beznadzieja!!! Ciasto kiszka!
      Pikantna papryka zabiła smak! Nie polecam!!!
      Żabojadzie - wyciągnij wnioski!
      Taka pizza to do kubła.

Reasumując: Pizza beznadzieja, gyros - polecam!
      Dania na telefon odradzam!
      • rapha_el Re: Restauracja u Żabojada 18.08.12, 07:17
        Piłem tam bardzo dobre i niedrogie czerwone, francuskie wino.
        Patryku - więcej francuskich klimatów, brakuje tego w tej dziurze.
    • maniek3435 Re: Restauracja u Żabojada 20.08.12, 20:29
      A ja się nie zgodzę z negatywnymi opiniami na temat restauracji.
      Pizza w Żabojadzie jest o wiele lepsza niż np. w sorento gdzie często ciasto jest niedopieczone a składniki smakują jak by leżały od 7 dni w lodówce.
      Natomiast tutaj ciasto jest kruchutkie a produkty świeże niema nic odgrzewanego.
      Pizza czy inne dania są smaczne i można się spokojnie najeść do syta, cena jest porównywalna z innymi knajpami, ale jakość jest znacznie lepsza u Pana Patryka (przy okazji bardzo miły otwarty człowiek).
      Najlepiej to osmarować kogoś i narzekać typowy plebs.
      Osobiście uważam że każdy z nas ma inny typ podniebienia oraz gust jeśli komuś nie smakuje proszę bardzo, zróbcie w domu albo lepiej otwórzcie sami restaurację i postarajcie się chociaż odrobinę utrzymać standard jaki sobie życzycie. Życzę ciepłego powodzenia nic tylko narzekać bo komuś coś wychodzi.
      Panie Patryku jeśli pan to czyta niech nie przejmuje się pan opinią ludzi którzy zamiast otwarcie przyjść i powiedzieć co im się nie podoba, chowają się po forach myśląc że są "anonimowi". Wszystko w restauracji jest w najlepszym porządku i tak trzymać!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka