Dodaj do ulubionych

Monitoring w Stokrotce

11.09.12, 16:34
Ci co chodzą na zakupy do Stokrotki zapewne zauważyli specyficzny monitoring, jaki jest zainstalowany w tym sklepie. Najczęściej umieszczony na przeciw kasy głównej i ustawiony na monitorowanie klientów stojących w kolejce do jedynej czynnej kasy. Czasem porusza się samobieżnie między regałami z towarem, wciąż obserwując klientów. Nie próbuje być dyskretny w obserwacji i można odczuć na sobie nachalne oko "maszyny", która szuka złodzieja sklepowego. Odkąd zainstalowali ten monitoring, będący zapewne przedstawicielem radzieckiej myśli technicznej, to zakupy w tym sklepie coraz częściej stają się przykrym obowiązkiem. Ma ktoś podobne spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • majacytrochekasy Re: Monitoring w Stokrotce 11.09.12, 18:18
      Jeżeli chodzi o tego koleżkę, co szwenda się po sklepie, to owszem, zauważyłem. To żenujące. Wybierałem z synem słodycze i patrzył na nas tak, jakby czekał, aż coś ukradniemy. Porażka.
      • petit7 Re: Monitoring w Stokrotce 11.09.12, 18:59
        Wszystko wynika z tego, że klienci kradną. Cierpią na tym uczciwi ale statystyki mówią, że bardzo dużo towarów jest kradziona.
    • proszenieregulowacodbiornikow Re: Monitoring w Stokrotce 11.09.12, 19:14
      Genialny detektyw sklepowy!
    • skuterionex Re: Monitoring w Stokrotce 12.09.12, 09:06
      Ten tekst kieruję do dyletantów. W handlu przepracowałem sporo lat, od magazyniera po kierownika. To nie jest tak pięknie , jak wygląda na pierwszy "rzut" oka. To co potrafią zrobić klienci ,to temat na książkę. Powszechna "degustacja" towaru,otwieranie słoików ślady paluchów w nutelli itp. O Owocach nie wspomnę.Powszechne "obżeranie się towarem na "wagę". To przekłada się na cenę i tzw.ubytki.Koszty tego ponosi tylko właściciel. Nie wymieniam tutaj zawodowych złodziei sklepowych . kradzieże do określonej wysokości , za to nie ponosi się kary . Narkomani kradną praktycznie bezkarnie. Takie idiotyczne prawo. Z uczciwością personelu też jest różnie. Każdy by chciał być obsłużony w komfortowych warunkach ,bez spojrzenia ochrony ,czy kamer,luster itp. urządzeń. W dzisiejszych czasach ,gdy jest społeczne przyzwolenie na takie zachowania,każdy ratuje się jak może. Kto jest uczciwy,to koncentruje się na zakupach,cenach i ewentualnej informacji personelu.Praca w handlu ,to "ściąganie spodni przez głowę" . Marne pieniądze,duża odpowiedzialność . Uszanujmy trudną pracę tych ludzi.
      • lukasz15451 Re: Monitoring w Stokrotce 12.09.12, 12:16
        a ochroniarz w bluzie po tacie to już nawet wodzi wzrokiem za twoimi rękoma. porażka. ostatnio moja żona weszła do sklepu i jak go zobaczyła to wyszła - odstrasza klientów - to jest fakt
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Monitoring w Stokrotce 12.09.12, 19:57
          a ochroniarz w bluzie po tacie to już nawet wodzi wzrokiem za twoimi rękoma
          palce liczył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka