ebjs2011 18.01.14, 16:04 Mam pytanie czy ktos z was wie jak napisac poprawnie pismo prawne do nfz-tu w sprawie,ktora tu kiedys poruszylam,a mianowicie zmiany sprzetu w gabinecie ginekologicznym.Moze jest jakas chetna prawniczka badz prawnik do pomocy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tofika30 Re: porada prawna 28.01.14, 22:11 Popieram sprawę, przy okazji można napisać także o "wymianę" starszej pani położnej. Przez nią zaczęłam chodzić do prywatnego gabinetu,podobnie jak 8 moich koleżanek. Kobieta jest wybitnie uciążliwa, nie chce pokazać ani wydawać wyników badań, choć przepisy prawne są jasne i mówią, że wyniki należą się pacjentowi, jak nie oryginał to kopia. Opowiada,że za badania płaci przychodnia i pacjentce nic to tego. Nawet wyniku cytologii nie da,tylko mówi, że dobry i koniec. Takie postępowanie jest bezprawne. Powiem szczerze...nawet jeśli przychodnia zakupi nowy aparat do USG, to nie będę korzystała z tego, póki wspomniana położna też nie zostanie wymieniona. Odpowiedz Link
ebjs2011 Re: porada prawna 29.01.14, 09:40 Witam Cieszę się,że jest nas więcej,tych które chcą zmian w przychodni,ale nadal nie wiem od czego zacząć??Czy napisać petycję i zbierać podpisy czy raczej "uderzyć"z innej strony??Mnie jeszcze przeraża fakt,że nie ma ustalanych wizyt na godz.a jest od-do przecież dzięki temu jest później w poczekalni istny galimatias,a i lekarze nie są zbyt uprzejmi,tak jakby nie byli tu z obowiązku,a za karę.Przecież oni są dla nas,a nie odwrotnie.Co do pani położnej ona zajmuje się wszystkim dzięki temu wizyty u niej czasami są dluższe niż u lekarza,wpisuje dane do karty,a tu po kilka tel.nagle dzwoni i wtedy łatwo o pomyłkę w naszej karcie,a i tak nie mamy do niej wglądu.Dziewczyny łączmy się i walczmy o zmiany i poprawę tego co się tam dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link