Dodaj do ulubionych

Jan Dalgiewicz na burmistrza

10.04.14, 21:20
były dyrektorJZS/ w stanie wojennym zwalniał działaczy związkowych.teraz ma 72lata-jest zchorowanym człowiekiem, którego namawiają jego dawni współpracownicy [którym tęskno do dawnych przywilejów jakie mieli za rządów jedynie słusznej parti] - Pan Dalgiewicz żeby zachować twarz powinien przeprosić tych, których zwolnił za SOLIDARNOŚĆ. Drodzy użytkownicy FORUM mi nie jest tęskno za komuną. Całe życie jestem związany zJelczem-Laskowice ijestem dumny z naszego miasta.Mam prośbę zostawcie chociaż na chwilę komputery i zwiedżcie nasze Miasto - może zauważycie co się zmieniło na lepsze , bo to co tu czytam jak jest żle to myślę ,że piszecie o innym mieście
Obserwuj wątek
    • makler4 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 10.04.14, 21:33
      Papież starszy i bardziej chory dawał radę to młodszy od niego Dalgiewicz teź da radę.
      Nie widzę lepszego kandydata.
    • inz_75 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 11.04.14, 00:52
      janek.56 napisał:
      . Drodzy użytkownicy FORUM mi nie jest tęskno za komuną. Cał
      > e życie jestem związany zJelczem-Laskowice ijestem dumny z naszego miasta.Mam p
      > rośbę zostawcie chociaż na chwilę komputery i zwiedżcie nasze Miasto - może zau
      > ważycie co się zmieniło na lepsze , bo to co tu czytam jak jest żle to myślę ,ż
      > e piszecie o innym mieście

A co konkretnie się zmieniło na lepsze? Zwłaszcza za obecnego burmistrza?
    • kasjan007 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 11.04.14, 12:42
      janek.56 napisał:

> były dyrektorJZS/ w stanie wojennym zwalniał działaczy związkowych.teraz ma 72l
      > ata-jest zchorowanym człowiekiem, którego namawiają jego dawni współpracownicy
      > [którym tęskno do dawnych przywilejów jakie mieli za rządów jedynie słusznej pa
      > rti] - Pan Dalgiewicz żeby zachować twarz powinien przeprosić tych, których zwo
      > lnił za SOLIDARNOŚĆ. Drodzy użytkownicy FORUM mi nie jest tęskno za komuną. Cał
      > e życie jestem związany zJelczem-Laskowice ijestem dumny z naszego miasta.Mam p
      > rośbę zostawcie chociaż na chwilę komputery i zwiedżcie nasze Miasto - może zau
      > ważycie co się zmieniło na lepsze , bo to co tu czytam jak jest żle to myślę ,ż

Czy pisząc o zmianach w Jelczu-Laskowicach masz na myśli "Krupówki" laskowickie , czyli badziewskie budki w pobliżu Banku Spółdzielczego?
    • lindro Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 11.04.14, 14:25
      To jest jakiś ponury żart. Precz z komuną !!!
    • janek.56 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 11.04.14, 15:00
      kasjan007- te krupówki to dzieło pana Worwy - nie Burmistrza
      • kasjan007 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 11.04.14, 18:31
        janek.56 napisał:

> kasjan007- te krupówki to dzieło pana Worwy - nie Burmistrza

Doskonale wiem. Ale wiem też,że gdyby pan burmistrz skorzystał z prawa pierwokupu ,być może mielibyśmy piękny plac ,zamiast tych ohydnych bud. mam żal do pana burmistrza właśnie o to. Prywata(niechęć) wzięła górę nad interesem ogółu mieszkańców gminy. Komu potrzebne są te budy, no komu????
        • janek.56 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 00:23
          Tak Urząd Mi G mógł wykupić korzystając z pierwokupu , ale nie za "lichwiarską" cenę!A co by się stało gdyby ten plac kupił? Pewnie zdeklarowani przeciwnicy Burmistrza mieli by kolejny powód do krytyki, że za drogo zapłacił.....? Pozdrawiam...?
          • tlk115 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 06:37
            Nikt nie miałby powodu do krytyki, a cena ta wcale nie była ,,lichwiarska". Zorientuj się najpierw ile kosztują tego typu tereny.
          • inz_75 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 09:39
            janek.56 napisał:
            > Tak Urząd Mi G mógł wykupić korzystając z pierwokupu , ale nie za "lichwiarską"
            > cenę!A co by się stało gdyby ten plac kupił? Pewnie zdeklarowani przeciwnicy B
            > urmistrza mieli by kolejny powód do krytyki, że za drogo zapłacił.....? Pozdraw
            > iam...?

Prosze nie wprowadzac ludzi w bład, cena za działkę wynosiła około 160 tyś.PLN. Uważasz że to dużo za działke w centrum? Dla porównania za wyporzyczenie namiotu nad lodowiskiem na kilkanascie tygodni zapłacilismy 67 tyś.PLN, Samochód służbowy burmistrza to około 160tyś.
            To pokazuje co jest wazne dla obecnego burmistrza. W d...e ma wyglad miasta i jakiś tam plac ważniejszy jest samochód, namioty itd. Po namiocie nie ma śladu lub za chwile nie będzie po samochodzie za kilka lat też, a teren zmarnowany na wieki pewnie.
            • mszczyglod_1 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 02.05.14, 15:09
              Burmistrz koło własnego domu nie ma najpiękniej więc chcecie, żeby dbał o miasto? O jego wygląd? Nikt nie dba, nawet mieszkańcy, którzy butelki, śmieci po petach, lodach, ciastkach itp rzucają gdzie się da.
              A placu szkoda- często widać tam mamy z wózkami, gdzie mogą usiąść z niemowlakiem bo do parku też strach iść.
              No to teraz buda z lodami się postawiła- kto wydaje zgodę na taką działalność w tym miejscu??
      • tlk115 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 06:36
        janek.56 napisał:

> kasjan007- te krupówki to dzieło pana Worwy - nie Burmistrza

Jak zwykle Putyra próbuje zrzucać swoje niekompetencje na innych.
    • tlk115 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 06:35
      janek.56 napisał:

> były dyrektorJZS/ w stanie wojennym zwalniał działaczy związkowych.teraz ma 72l
      > ata-jest zchorowanym człowiekiem, którego namawiają jego dawni współpracownicy
      > [którym tęskno do dawnych przywilejów jakie mieli za rządów jedynie słusznej pa
      > rti] - Pan Dalgiewicz żeby zachować twarz powinien przeprosić tych, których zwo
      > lnił za SOLIDARNOŚĆ. Drodzy użytkownicy FORUM mi nie jest tęskno za komuną. Cał

Putyrowcu, dlaczego szczekasz? Zanim zaczniesz czepiać się przeszłości Dalgiewicza, napisz zagorzały zwolenniku Putyry ( forum.gazeta.pl/forum/w,24395,119570074,,Zrzutka_na_dresik_i_gwizdek_dla_SZONARA.html?v=2 ) o komunistach w najbliższym otoczeniu twojego idola. Przypomnę, że wiceburmistrzem jest związany całe życie z oświatą komuch, przewodniczącym Rady Miejskiej jest prawa ręka Putyry, były sekretarz POP PZPR, a szefem politycznego zaplecza Putyry czyli Wspólnoty Samorządowej komuch, który w PRL walczył z krzyżami w szkołach. Do tego wśród członków WS były ORMO-wiec i wysoko postawiony działacz PZPR na kolei zarazem oraz dużo pomniejszych komuchów. Ja również nie chcę powrotu komuny, ale ona za rządów Putyry już wróciła, gdyż nigdy od czasu zakończenia PRL byli komuniści nie mieli tak dużego wpływu na rządy w naszej gminie. Czasu nie cofniemy, ale mając do wyboru tylko i wyłącznie Putyrę i Dalgiewicza (na razie to jedyni kandydaci, którzy oficjalnie potwierdzili swój start) z czystym sumieniem zagłosuję na Dalgiewicza, który czuje to miasto i gminę, rozmawia z ludźmi i nie gardzi nimi, jak robi to twój idol. Dalgiewicz rozumie problemy mieszkańców i przynajmniej będzie starał się pomóc w ich rozwiązaniu, a Putyra niejednokrotnie traktuje mieszkańców jak kmiotów, bagatelizując ludzką krzywdę. Niech najpierw przeproszą twoi idole ze Wspólnoty za swoją przeszłość, niech Putyra przeprosi społeczników Panią Agatę Skierską i Pana Krzysztofa Kauckiego za piekło i upokorzenie jakie im zgotował (zamiast być im wdzięcznym za ich bezinteresowną działalność). Niech przeprosi za ludzką krzywdę, której sprawcami są jego kolesie, chociażby z lokalnego biznesu. O jakich korzystnych zmianach za Putyry w naszym mieście i gminy piszesz? Masz na myśli to, że za rządów tego Dyzmy Jelcz-Laskowice stało się jednym z najbardziej zaniedbanych miast na Dolnym Śląsku, że nigdy zieleń miejska nie była w tak fatalnym stanie? Twojemu ukochanemu burmistrzowi nie chce się nawet zadbać by tereny zielone były koszone! Wysokie chaszcze starszą nawet w centrum miasta. Za czasów Szczęśniaka, i to nawet w najbardziej kryzysowych latach 2002-2004, zieleń miejska była regularnie pielęgnowana. Teraz Putyra dzięki długofalowym konsekwencjom polityki Szczęśniaka dysponuje dużo większym budżetem i nawet o zieleń nie może zadbać? Po tym co piszesz, że całe życie związane jesteś z naszym miastem i nie tęskno ci za komuną, wnioskuję, iż jesteś dorosłym człowiekiem i masz już swoje lata. Dlaczego więc po tylu latach nie nauczyłeś się pisać poprawną polszczyzną, z poprawną interpunkcją i ortografią? Ja w szkole podstawowej umiałem wypowiadać się dużo lepiej niż ty obecnie (nieskromnie dodam, że wygrywałem wszystkie konkursy ortograficzne). Wróć do podstawówki, a dopiero potem wbrew wszelkim obiektywnym faktom i rzeczywistości wychwalaj Putyrę.
      • inz_75 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 12.04.14, 09:47
        inz_75 napisał:

> janek.56 napisał:
        > Tak Urząd Mi G mógł wykupić korzystając z pierwokupu , ale nie za "lichwi
        > arską"
        > cenę!A co by się stało gdyby ten plac kupił? Pewnie zdeklarowani przeciw
        > nicy B
        > urmistrza mieli by kolejny powód do krytyki, że za drogo zapłacił.....? P
        > ozdraw
        > iam...?
        >
        Prosze nie wprowadzac ludzi w bład, cena za działkę wynosiła około 160 tyś.PLN.
        Uważasz że to dużo za działke w centrum? Dla porównania za wyporzyczenie namiotu
        nad lodowiskiem na kilkanascie tygodni zapłacilismy 67 tyś.PLN, Samochód służbowy burmistrza to około 160tyś.
        To pokazuje co jest wazne dla obecnego burmistrza. W d...e ma wyglad miasta i jakiś tam plac ważniejszy jest samochód, namioty itd. Po namiocie nie ma śladu, lub
        za chwile nie będzie po samochodzie za kilka lat też nic nie będzie, a teren zmarnowany na
        wieki pewnie.
    • jandalgiewicz Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 14.04.14, 12:35
      Panie janku56

W dniu 10.04.14 anonimowo pisze Pan nieprawdziwe informacje, że
      "były dyrektor w stanie wojennym zwalniał działaczy związkowych...".
      Dalej stwierdza pan, że jestem "schorowanym" człowiekiem.
      Te stwierdzenia to powtarzane przez moich oponentów nadużycie. Jeżeli ja mówię nieprawdę, to proszę podać z imienia i nazwiska tych działaczy związkowych, których z mojej decyzji i z moim podpisem zwolniono z pracy i z jakich konkretnych powodów. Odpowiedź proszę podpisać imiennie. Nie ma potrzeby obawiać się czegokolwiek i proszę nie podpierać się anonimowym pomówieniem. Przypuszczam, że jest Pan osobą wierzącą, więc proszę przypomnieć sobie Dziesięć Przykazań Bożych, a zwłaszcza ósme przykazanie o treści:
      nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.
      Nie godzi się łamać Przykazań Bożych, a zwłaszcza w okolicach Świąt Wielkanocnych.
      Panie janku56 sądzę, że za mało Pan mnie zna. Proponuję, aby tę wiedzę poszerzyć. Proszę zapoznać się z moimi publikacjami, a zwłaszcza z treścią wydanej w 2013 r. książki pt."Historia JZS Jelcz. Zapisy wspomnień" pod moją i Wojciecha Połomskiego redakcją. Znajdzie Pan tam m.in. stosowne słowa moich przeprosin i wielkiego mojego szacunku dla Jelczan i szerokiego środowiska i ludzi naszego regionu.
      Panie janku56 przynajmniej w jednym mamy wspólny pogląd, tj. warto być dumnym z miasta Jelcz-Laskowice, a jeszcze dodam, że tym uczuciem obejmuję okoliczne wsie i również bliską memu sercu Oławę.
      Pozdrawiam mieszkańców miasta i gminy Jelcz-Laskowice i przekazuję świąteczne życzenia pomyślności w rodzinach, nadziei na lepszą przyszłość oraz więcej wzajemnej życzliwości i przyjaźni.
      Jan Dalgiewicz
      • kasjan007 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 14.04.14, 15:20
        Nigdy nie byłem związany z JZS. Ale obiektywnie przyznaję,że za czasów p. Dalgiewicza rozwinęła się Oława i nasze miasteczko. Jemu przede wszystkim to zawdzięczamy. Ileż to rodzin cieszyło się z otrzymanego M-? Tak,jak pisze w ostatniej GP p. Michał Szczupak winnych rozpadu JZS należy szukać gdzie indziej - czemu nikt nie powie jak było na prawdę? To Sobiesław Zasada, mistrz kierownicy przyczynił się do upadku tak dużego zakładu. Panu Dalgiewiczowi macie do zarzucenia to,że był wg waszych głupich kryteriów "komuchem". Oceniajmy po efektach, a nie po tym, ile razy kto dał na tacę i klęczał pod ołtarzem. Od mojej rodziny p. Dalgiewicz ma 5 głosów i życzę Mu powodzenia.
        • petit7 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 14.04.14, 17:08
          Pan Dalgiewicz ma odwagę o chęć odpowiadać na forum. Według mnie to dobry kandydat na burmistrza.
      • janek.56 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 17.04.14, 08:37
        Panie Dalgiewicz- dziś powołuje się Pan na Dekalog?-Pan chyba żartuje? w stanie wojennym Pan osobiście nie zwalniał ludzi tylko Pańscy wierni [żołnierze-kierownicy wydziałów ]. Z dekalogu należało korzystać w 1981r., a nie teraz! DZISIAJ proszę to powiedzieć Rodzinie św.Franka Koniecznego ,Andrzeja Jankowskiego i wielu innych. Pisze Pan,że nie wiem jakim Pan jest człowiekiem prywatnie?- To niech ocenią pańscy najbliżsi , rodzina.Za czasów rządów w JZS i PZPR DEKALOG był panu nieznany-cóż mam powiedzieć-lepiej pózno niż wcale... Życzę Panu i pańskim najbliższym wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy i wesołego ALLELUJA?
        • tlk115 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 17.04.14, 14:33
          A czy twojemu idolowi z pałacu i jego nieustannie łamiącym prawo koleżkom, których chociażby popołudniami odwiedza znany jest Dekalog? Czy obłudnik z UMiG kierował się Dekalogiem, kiedy dokonywał komunistycznego niszczenia i upokorzenia porządnych ludzi i społeczników, tj. Pani Skierskiej i Pana Kauckiego?
          • kam102 Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 18.04.14, 13:36
            tlk115 napisał:

> A czy twojemu idolowi z pałacu i jego nieustannie łamiącym prawo koleżkom, któr
            > ych chociażby popołudniami odwiedza znany jest Dekalog? Czy obłudnik z UMiG kie
            > rował się Dekalogiem, kiedy dokonywał komunistycznego niszczenia i upokorzenia
            > porządnych ludzi i społeczników, tj. Pani Skierskiej i Pana Kauckiego?

Chciałbym zauważyć, że ten wątek dotyczy Pana Jana Dalgiewicza - jego przeszłości i planów na przyszłość (odnośnie kandydowania) - janek.56 zadaje konkretne pytania i oczekuje konkretnych odpowiedzi od osoby, która chce reprezentować naszą gminę. Ja nie doczytałem nigdzie żeby popierał Putyrę, więc może tlk115 daruj sobie akurat w tym miejscu uwagi, które nie są związane z wątkiem.
            Ja nie wiem na kogo będę głosować w listopadzie i chętnie poznam odpowiedzi Pana Dalgiewicza na tematy wskazane przez janek.56. Niech odniesie się do przeszłości, skoro jak na razie nie mówi praktycznie nic o swoim programie, planach zamierzeniach i konkretnych działaniach jakie chciałby podjąć gdyby wygrał (stwierdzam na podstawie dotychczasowych art. w gazecie powiatowej).

• kat_jakub Re: Jan Dalgiewicz na burmistrza 03.05.14, 10:19
      Chciałbym, żeby każdy kandydat na burmistrza w swoim programie jasno określił personalia osób którymi po ewentualnej wygranej zamierza obsadzić kluczowe stanowiska w gminie. Co mieszkańcom po przyzwoitym burmistrzu jak się potem otoczy pasożytami i karierowiczami. To z nimi przyjdzie nam załatwiać różne sprawy i to ich wiedza i kompetencje będą wpływały na naszą opinię o tym jak się tutaj żyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka