Dodaj do ulubionych

do cdn-777

12.11.14, 14:32
Szanowny Panie,
nie oczekuję z Pana strony empatii, zachwytu moją osobą czy przyjaźni. Przy zachowaniu Pana prawa do krytyki nie życzę sobie oszczerczych, a nade wszystko kłamliwych opinii kierowanych publicznie pod moim adresem.
forum.gazeta.pl/forum/w,24395,155301810,155474172,Re_Okreg_nr_4_kandydaci_do_Rady_Miasta.html
Spieszę Panu wyjaśnić, że przez ostatnią kadencję RM systematycznie czytałem i analizowałem protokoły z posiedzeń. Rozmawiałem również z wieloma radnymi w celu uszczegółowienia i usystematyzowania swojej wiedzy. Na tej podstawie wyrobiłem sobie zdanie m.in. o poziomie merytorycznym i wiedzy o samorządzie większości radnych, w tym należących do Wspólnoty Samorządowej oraz Prawa i Sprawiedliwości. Znam ich referencje edukacyjne oraz aktywność w czasie czteroletniej kadencji. Informuję Pana, że ta wiedza nie rzuca na kolana i nie przyprawia mnie o kompleksy. Wręcz przeciwnie zmobilizowała mnie do aktywności w tegorocznych wyborach. Uważam, że poziom merytoryczny naszej RM jest, delikatnie rzecz ujmując, niezadowalający. Ze smutkiem stwierdzam, że u ok. 30% rajców prawdopodobnie najwyższy poziom aktywności objawia się przy pobieraniu diet. Wielu z nich nie rozumie dokumentów, nad którymi głosuje, co powoduje że są wykorzystywani jako swoiste maszynki do głosowania. Jednomandatowe Okręgi Wyborcze są świetną okazją do radykalnej poprawy tej sytuacji. Tego oczekują lokalni wyborcy.
Nie wiem czy wystarczy mi głosów, aby zostać radnym z okręgu nr 4 Chwałowice i Dębina. Na szczęście od tego nie zależy moje życie osobiste. Wiem jednak z rozmów z mieszkańcami tego okręgu, że jest duże oczekiwanie na zmiany w naszym samorządzie oraz funkcjonowaniu radnego. Dotyczy to zarówno długoletnich mieszkańców mojej okolicy, jak i potrzebę zmian dostrzegają tzw. napływowi.
Na sam koniec, mam sugestię dla Pana. Skoro uważa Pan, że ma taką wiedzę na temat działalności samorządu, a co za tym idzie prawo osądzania kandydatów w poszczególnych okręgach, proponuję aby nie zasłaniał się Pan nickiem. Natomiast swoje wypowiedzi podpisywał własnym imieniem i nazwiskiem, bo sądząc po „kwalifikacjach” dziwne byłoby jeśli nie był by Pan kandydatem do samorządu. W końcu jako wyborcy wiedzielibyśmy czy głosujemy na kompetentnych kandydatów. Pozdrawiam.
Krzysztof Konopka
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka