Dodaj do ulubionych

Kult owsika ?

11.01.15, 21:01
Na razie rozpaczliwa obrona Owsika mimo wyroku sądu (ach te sądy! zapewne sami katoemeryci i mohery) doprowadziła do tego, że część osób radośnie i świadomie zaakceptowała fakt, że pan Owsik robi obrót pieniędzmi na ratowanie dzieci wewnątrz własnej firmy. Bo to już przestaje być działalność charytatywna, ale zaczyna wyglądać to na żerowanie na ludzkim nieszczęściu i nie tylko.

Dlaczego nie tylko? Ile kosztuje czas antenowy, który dostaje? I kto to opłaca i do tego dopłaca? Podejrzewam, że jeżeli abonament idzie na reklamę prywatnej inwestycji, choćby najbardziej szczytnej (czemu inne bardzo szczytne prywatne akcje pomocowe stać tylko na rzadkie krótkie spoty emitowane kilka razy na rok?), to coś nie halo. Państwo dotuje prywatną firmę? Jakim prawem? Są tysiące przedsięwzięć charytatywnych, ale państwo polskie dopieszcza tylko jedno emisją kilkunastogodzinną. Radio w szczycie około 15000 zł za 30s. Telewizja pewnie więcej. Przeliczcie sobie kilka godzin emisji w państwowej telewizji za 20000. Załóżmy 3h. Wychodzi 7 200 000. O tej godzinie zebrano na razie 11 724 183 zł. Super, właśnie budżet państwa wyłożył prawie 65% tej sumy dla prywatnej firmy! Ile wydają gminy na organizację czyjegoś prywatnego przedsięwzięcia? Czas angażu służb porządkowych, praca ludzi i urzędników. Wiem, że dla czyjegoś dobra, ale wszystko pod jakąś dziwną presją. Załóżmy drugie 2 000 000. Dale to około 9 200 000 zł. W ujęciu opłacalności: narzekamy na podatki, ze zżerają połowę dochodów. W tym przypadku też nie widzę różnicy. A jest o wiele gorzej. Narzut i koszt utrzymania akcji z cudzych pieniędzy zasila prywatną firmę. Jakbyście się czuli, gdyby sąsiad kazał wam zrobić i opłacić swoją szczytną imprezę na wielki cel.
Czy stać nas na to? Przecież zamiast ukierunkowania i tak małych środków budżetowych na obrót wewnętrzny, programy leczenia, NFZ, dożywiamy czyjąś i tak dobrze odpasioną rodzinę. Ta kasa którą przeżera i która opłaca prywatna firma za budżetowe pieniądze.

Histeryczna obrona mimo ewidentnego dojenia i robienia w balona to jest przejaw sekciarstwa. Mimo wyroku sądowego, wyznawcy owsika nadal ślepo w niego wierzą. Nawet zaakceptują fakt niejasnego obrotu części środków. Nie mam nic do ludzi. Ludzie chorują, żyją umierają. dobrze, ze ktoś ratuje i pomaga. Tylko dlaczego nie tyle na swój koszt, ale na koszt państwa i sam się tymi pieniędzmi "pożywia"?

Tak to z sekciarzami bywa. Wyznawcy owsika. Jak wiadomo, owsik to pasożyt.
Jak znam życie, zlecą się bezmózgi epatujące tylko pustymi słowami o jakichś moherach czy zaczadzeniach. Za nic mając fakt wyroku sądowego oraz liczby. U sekciarzy niestety część mózgu odpowiadająca za zimną analizę jest wyłączona.

PS.: mam w dupie, sekciarze, co będziecie mi wmawiać i jakimi epitetami mnie obrzucicie
liczby są bezwzględne a fakty zaistniałe
jestem ateistą, wyznaje tylko wolny rynek i tych waszych pieprzniętych kalek z dna dupy (bo raczej z głowy ich nie bierzecie) nie da mi się przykleić
i wasz chóralny skowyt na rozkaz tego nie zmieni
Obserwuj wątek
    • szelest_papierkow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 21:07
      ad. dotowanie przez państwo prywatnego przedsięwzięcia:

czekam, aż przy ustalaniu budżetu rząd RP będzie wpisywał darowizny z WOŚP jako przewidywane wpływy.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 21:40
        A właśnie dorwałem koszt czasu emisji reklamowej. Firma owsika to w końcu prywatne przedsięwzięcie. Ile kosztuje reklama w prime time?

interia360.pl/polska/artykul/tragiczna-czy-komiczna-sytuacja-w-tvp-za-co-placimy-abonament-rtv,56590
        Co my tu mamy?
        minuta reklamy w najlepszym czasie antenowym w TVP, czyli w niedzielne wieczory pomiędzy Wiadomościami o 19:30 a informacjami sportowymi kosztuje 130800pln netto

Tekst linka
        Sekta owsika ma prime time między 19.25 a 20.20. Według rachunków z 2012 daje to za same 19.30-20.00 złotych 3 924 000. Hura!! Właśnie chyba wyjebaliśmy z budżetu na czyjąś reklamę prawie 4 000 000. A przecież program trwał dłużej. I nie tylko raz tylko dzisiaj, przecież cały rok są jakieś małe emisje. Pytanie: kto za to zapłacił? Jeśli nie sam pan owsik, to z radością pomyślmy, że obsłuży nie tylko firmę pana owsika, ale i liczne festiwale, rodzinę owsikową i koszt wszystkich szkoleń. Aż dziwne, ze przy tych rocznych deklarowanych sumach zbieranych przez pana owsika daje się jakiś sprzęt kupić. W tej chwili prawie 17 mln zł. A tu mamy 4 około za same emisje. A jeszcze są inne wydatki. Szkoda, bo zamiast odżywiać i reklamować dobrze już wyglądające stado owsików, 4 miliony w całości mogłaby trafić na przetarg sprzętu. 4 miliony nie w kij dmuchał.
        • szelest_papierkow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 21:59
          to o czym piszesz to "goły" koszt antenowy (i to nie cały, a tylko prawie godzina szczytu)
          a przecież przy całym tym telewizyjnym cyrku pracują ludzie którzy nie są z łapanki wośpu, a są etatowymi pracownikami TVP

prócz TV możesz doliczyć koszty postawienia na nogi większości służb i ich sprzętu (często do dyspozycji, np rok temu słynne już F16)
          koszty obsługi koncertów i sztabów najczęściej spoczywa na samorządach (ot, wrocław wyłoży jedynie ok 80tyś, oława 30tyś)
          "gwiazdy" mimo wielu deklaracji jak się okazuję za darmo nie grają (pomijam tutaj koszty transportu i noclegów, chodzi o gaże)

czy owsiakowe przedsięwzięcie jest w stanie to opłacić?
          i wyjść na "zero"

chętnie zobaczyłbym spis realnie poniesionych kosztów przy organizacji 23 finału
          • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 11.01.15, 22:23
            Dlaczego tak trudno pojac to innym ludziom,ze zaden z tych ,,cyrkowcow,,nie bralby udzialu w tej akcji ,gdyby nie profity jakie z tego maja.
            Te wszystkie dzieciaki i prosci ludzie sa tylko narzedziami w ich rekach.
            Dlaczego nie rozumieja ,ze ci co przejrzeli na oczy tez kiedys dawali do puszek ale na prosbe przedstawienia realnych wydatkow WOSP zostali sponiewierani,obrzuceni blotem i wyzwiskami ze strony Owsiaka.A tylko chcielismy, jak kazdy zdrowo myslacy obywatel,wiedziec na co poszly te zlotowki.
            Moze oni po prostu jeszcze za malo dali?Jeszcze nie sa na etapie checi poznania prawdy na co poszla ich szczeze wydana kasa.
            A moze im wszystko jedno.Tacy sa najgorsi.Bez wlasnego zdania ,ludzie cienie.Tych nic nie przekona ,zadne liczby i sady.
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 22:49
            80 tysięcy! Igrzyska zamiast chleba!
            Ile to posiłków dla rodzin?
            Licząc po 10 zł od obiadu:8 tysięcy.
            • szelest_papierkow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 23:21
              cieszy mnie to, że w tak bogatym kraju przyszło mi mieszkać
              US i SC także swoje "5 groszy" przekazało

Gazeta Wrocławska: Urząd Skarbowy wspomógł wośp 26tyś zł

eh
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 11.01.15, 23:30
                Ja zawsze czułem, że wciąż jesteśmy zieloną wyspą w oceanie kryzysu. I zawsze powtarzałem ludziom, że przesadzają z narzekaniem na naszą biedę. Zima, pi%#%i jak w kieleckim, a u nas ani jednego głodnego. Za to mamy imprezy.
                • adamip Re: Kult owsika ? 13.01.15, 13:17
                  I mamy Saiątynie opatrzności ,Licheń , imperium pierdzyka, religie w szkołach,kapelanów w policji ,wojsku ,szpitalach itd.,procesje ,pochody i marsze itp . Ciesz się baranie.
                  • lafare Re: Kult owsika ? 13.01.15, 14:12
                    adamip napisał(a):

> I mamy Saiątynie opatrzności ,Licheń , imperium pierdzyka, religie w szkołach,k
                    > apelanów w policji ,wojsku ,szpitalach itd.,procesje ,pochody i marsze itp . Ci
                    > esz się baranie.
                    I mamy muzeum Zydostwa w Polsce za 360mln.złotych
                    • adamip Dane na temat budowy 13.01.15, 14:25
                      Łączny koszt budowy gmachu, wyposażenia i stworzenia wystawy stałej muzeum wyniósł ok. 320 milionów złotych[29][30].

Stowarzyszenie Żydowski Instytut Historyczny, dzięki wsparciu ponad 500 darczyńców z całego świata[31], przekazało w ciągu 15 lat 140 milionów złotych, przede wszystkim na zaprojektowanie i wykonanie wystawy stałej[30]. Kolejne 20 milionów złotych SŻIH przeznaczyło na działalność muzeum[32]. Po 90 mln złotych przekazały: miasto stołeczne Warszawa oraz Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego[33]. W tym celu w lipcu 2005 Rada Ministrów ustanowiła program wieloletni na lata 2006–2009 pod nazwą „Budowa Muzeum Historii Żydów Polskich”, który we wrześniu 2009 został przedłużony na kolejne trzy lata[34]. Ze środków publicznych finansowana jest także bieżąca działalność placówki.

Muzeum wsparły osoby prywatne, przedsiębiorstwa i organizacje z całego świata. Dwie największe darowizny w wysokości 20 mln zł i 7 mln dolarów przekazali odpowiednio Jan Kulczyk i Tad Taube (poprzez Taube Foundation for Jewish Life and Culture i Koret Foundation)[35][36]. Donacja Jana Kulczyka, przeznaczona na sfinansowanie wystawy stałej oraz objęcie patronatem nowoczesnego audytorium, była największą jednorazową donacją na rzecz muzeum[36].

• adamip Re: Kult owsika ? 13.01.15, 13:14
                Na jaki cel chcę dać na taki dam. A durniom gówno do tego. Pieniadze zbieraliśmy wśrod pracowników.
    • e-jelcz Re: Kult owsika ? 13.01.15, 13:33
      Każdy ma prawo do swoich poglądów, ale po co od razu znieważać człowieka. Ten Pan nazywa się Jerzy OWSIAK.
      • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 14:58
        Każdy ma prawo do swoich poglądów,ale po co odrazu znieważać człowieka.
        Te wszystie osoby chodzace do kosciola to ludzie wierzacy nie mohery..Jestesmy katolikami nie katolami.Spotkania mlodych chrzescijan to nie spedy bydla czy ciemnoty.Nasza wiara to nasze przekonania nie zacofanie.Moglabym wiele epitetow jeszcze tu przytoczyc.
        Idzcie sobie z ,,duchem czasu,, i nie atakujcie nas na kazdym kroku, bo to ze jestesmy wierzacy nie oznacza ze jestesmy swieci.Na atak mamy swiete prawo odpowiedziec atakiem
        • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 13.01.15, 18:15
          Do katolika to ci kobieto daleko, do katola i mohera pałającego nienawiścią blisko.
          Poznaj podstawowe zasady swojej religii zanim zaczniesz takie bzdury wypisywać.
          • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 18:30
            szczupły Kim ze ty jestes malutki człowieczku zeby mnie oceniac? I proponuje, abys sie bardziej douczył o mojej religi ,jesli chcesz ze mna na ten temat polemizować smile
            A tutaj link z odpowiedziami na wszystkie wasze argumenty broniace Owsika.
            Owsik się kończy wink

wiadomosci.wp.pl/title,Lukasz-Warzecha-dla-WPPL-Cyrk-Owsiaka-czyli-nie-dajmy-sie-zwariowac,wid,17167267,wiadomosc.html
            • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 13.01.15, 19:52
              Ja głównie staram się kierować naukami Jezusa Chrystusa. A jeżeli czegoś nie rozumiem, to korzystam z nauk np. Jana Pawła II albo obecnego Papieża.
              Pana Łukasza Warzecha nie znam i wstydzę się z tego powodu. Religia, którą wyznaję, to nie jest moja religia a religia Katolicka, co podkreślam.
              Fakt, jestem maluczki, jak to określiłaś, ale nie wstydzę się tego, bo w Jezus nauczał, aby się nie wywyższać, być pokornym i spolegliwym. Jeżeli to jednak według Ciebie wada, to przepraszam.
              W religii, którą wyznaję nie do przyjęcia jest nazywanie jakiegokolwiek człowieka robakiem i pasożytem. W tej religii przyjęto bowiem głęboki szacunek do każdej istoty ludzkiej.
              Taki też szacunek do innych wyniosłem z domu i, jak dotychczas myślałem, takie zasady panują w cywilizacji europejskiej, opartej na wartościach chrześcijańskich.
              Mam teraz do siebie pretensje za klapki na oczach i dziękuję Ci za otwarcie oczu. Postaram się maksymalnie obrażać innych.
              Szanowna Czarnamamo przede wszystkim jednak wybacz mi, że nie doszło do mnie, że są na ziemi ludzie, którzy żyją już 25 lat dzięki Twojej akcji charytatywnej. Nie wiedziałem po prostu, że dzięki Tobie setki ludzi żyje, tysiące odzyskało zdrowie, że to dzięki Twoim działaniom zakupiono wiele sprzętu medycznego.
              Przepraszam Cię, że nie wiedziałem tych tysięcy ludzi, którzy na Twoje wezwanie, rok w rok, od ćwierczwiecza, przez cały dzień, niezależnie od pogody, zbiera pieniądze dla potrzebujacych. Powiedz mi, gdzie mogę wrzucić pieniądze to wrzucę. Tak jak wrzucam na WOŚP, Caritas, daję na budowę kościoła, posadzki, organy itp.
              Wiem, że zrobiłabyś wszystko lepiej niż ten Owsiak, ale albo jesteś zajęta albo Ci się nie chce. Wszak musisz nawracać na forum internetowym takich jak ja, maluczkich, niedouczonych wyznawców Twojej religii.
              Musisz też dawać wyraz swojej frustracji, obrażając innych, obrzucając błotem, poniżając.
              Jesteś taka ważna, taka dzielna. Tyle dobrego w ten sposób robisz.
              Proszę Cię, zintensyfikuj swoje działania. Uratuj te dziesiątki tysięcy, które stały w niedzielę z puszkami. Uratuj ludziom te miliony złotych, które wrzucili do tych puszek.
              Ratuj ich, jako i mnie uratowałaś.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 13.01.15, 20:42
                odnoszę wrażenie, ze znowu jest ten terroryzm emocjonalny i gra na emocjach bez próby nawet wgłębienia się w istotę sporu owsik-matka kurka
                takie podejście jest niepoważne
                to próba zakrzyczenia faktów tanimi emocjami
                przypominam po raz pierwszy: sąd nie zanegował stwierdzeń matki kurki, a kieruje się nie emocjami a literą prawa i faktami, owsik mimo takiej próby grania na emocjach nie przekonał jakoś sądu
                mówmy o faktach
                przypominam po raz drugi: nikt nie neguje sensu akcji, nie są zadawane pytania o szczerość intencji (nie da się tego wiarygodne zmierzyć) tylko niejasności w rozliczeniach i krążeniu pieniądza -tzn. na ile przejrzysty jest owsik
              • xxxmir Re: Kult owsika ? 13.01.15, 20:48
                "szczupłyjacek " to było Znakomite. Prawie uwierzyłem. Brawo.
                • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 13.01.15, 21:27
                  szkoda tylko, że sąd nie uwierzył
                  ale sąd jest od oceny faktów a nie emocji
                  • xxxmir Re: Kult owsika ? 13.01.15, 21:54
                    Cha, cha, cha - nasze Sądy są do NICZEGO !
              • agam-1973 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 21:45
                szczupły :
                Skoro tak dobrze znasz Pismo Świete to ,powinienes pamietać zdarzenie jakie miało miejsce w Jerozolimie,gdzie Jezus na dziedzińcu świątyni napotkał sprzedawców wołów, owiec i gołębi oraz tych, którzy prowadzili wymianę pieniędzy. Wówczas splótł bicz ze sznurów i przepędził wszystkich z terenu świątyni, również owce i woły. Rozrzucił pieniądze tych, którzy je wymieniali, a ich stoły powywracał.

Pokorny nie oznacza głuchy i ślepy.
                Katolik nie oznacza świety.
                Atak na kogoś kto Cie atakuje jest sposobem obrony, a ja jeszcze jestem w powijakach na drodze do świętości i moja cierpliwosc ma pewne granice.
                Nie jestem hipokrytka i nie udaje kogoś innego w realu.
                Cenię sobie prawdę,ponad wszystko.
                Przytocz mi proszę moją wypowiedż ,w której kogokolwiek nazwałam robakiem czy pasożytem.Jesli uda Ci sie to,przeprosze po stokroć.
                Wbrew temu co piszesz nie wywyższam sie, i właśnie ze względu na swoją skromność nie zamierzam się tłumaczyć komukolwiek i kiedykolwiek ,kiedy i ile w zyciu pomogłam bliżnim.
                Czasami z ludzmi rozmawiam na takim poziomie,jaki oni reprezentują bo inaczej sie po prostu nie da! A nic mnie tak nie mierżwi jak ludzka głupota. Nie zaprzeczysz chyba, że głupcy istnieja? i że grzechem jest nazywanie ich po imieniu.
                • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 21:56
                  To było do mnie big_grin
                  Ale dzieli aga
                  Nic dodać nic ująć !
                • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 13.01.15, 22:05
                  Zwracałem się konkretnie do Czarnejmamy.
                  WOśP raczej nie zbiera w kościołach, więc nie wiem czemu miał służyć Twój przykład. Poza thm nigdzie nie napisałem, że znam Pismo Święte.
                  Wskazywałem tylko na niekonsekwencję Czarnejmamy. Nie można traktować religii w sposób finkcjonalny. Kochaj bliźniego jak siebie samego koniec i kropka.
                  Dalej też uważam, że nazywanie kogoś Owsikiem jest obraźliwe.
                  Poza tym J. Owsiak nigdy nie obraził religii katolickiej ani Katolików.
                  I przepraszam, ale z całym szacunkiem nie sądzę, żeby wiedział o istnieniu osób, które tak ochoczo nazywają go robalem.
                  Co do oceny WOŚP nie wypowiadam się. Mam swoją. Szkoda mi też czasu na polemikę z przytaczanymi powyżej argumentami. Jesteśmy dorośli, potrafimy czytać i myśleć. Każdy niech robi to co uważa za słuszne.
                  Pozdrawiam.
                  • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 22:12
                    Sory ale nawet nie skojarzyłam Owsika z robalem!!! Faktycznie! Ja to tak w skrócie z tym Owsikiem wink
                    A co do obrazania katolików przez Owsiaka to nie ma Pan racji! Proponuję zagłębić się w lekturę.
                    Pozdrawiam smile
                    • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 13.01.15, 22:19
                      Skoro Pani nie wie czym jest Owsik to nie wiem nawet co napisać.
                      A teraz konkretnie. Proszę podać wypowiedź Jerzego Owsiaka, w której obraził Religię Katolicką, Chrześcijan, a choćby Żydów, Muzułmanów, albo nawet Kościół Potwora Spagetti.
                      Chętnie zagłębię się w lekturze.
                      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 13.01.15, 22:56
                        a wy dalej swoje na poziomie emocji: obraził, nie obraził, obraził, nie obraził
                        i tak w koło Macieju
                        poziom indywidualnej wrażliwości wyznacza próg obrazy, a każdy ma inną

dla mnie liczy się luka w finansach owsika, która obnaża jego "bezinteresowność", a przynajmniej nie zgadza się z obrazem forsowanym przez jego ślepych wyznawców
                        jakbym z sekciarzami gadał
                        • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 23:13
                          Masz racje!
                          I kurde dałam się wciagnąć ! Po drodze zgubiłam zas watek i właściwe argumenty.
                          Spadam stąd wink
                        • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 14.01.15, 07:55
                          O jakiej luce w finansach Owsiaka mowa, bo chyba mi coś umknęło?
                          • szelest_papierkow Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:13
                            Gazeta Finansowa: Owsiak może już tylko milczeć
                            Złoty Melon czy złote jaja
                            Co Jerzy Owsiak i Lidnia Niedźwiedzka-Owsiak sami sobie podpisują i wypłacają
                            Jasna Sprawa - czyli nowa firma Owsiaka założona metodą Amber Gold

a te 4 artykuły to kropla w morzu tego co w ciągu ostatniego roku wypłynęło
                            • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:39
                              Taaaa. I wszystko jasne. Bloger Matka Kurka. Niezwykle płodny śledczy.
                              Proste pytanie.
                              Same przekręty, wyprowadzanie pieniędzy z Fundacji, oszustwa, przywłaszczenia, słowem Sodoma i Gomora.
                              I teraz Wy wszyscy, wiedząc o tym nie zawiadamiacie Prokuratury? Matka Kurka też nie?
                              O zgrozo, Fundacja istniała za rządów PIS i też nie zajęła się nią Prokuratura.
                              Niemożliwe.
                              Przecież te przekręty są oczywiste?! Wszystko jest NA TACY. Ten wredny oszust Owsiak działa wręcz jawnie i ostentacyjnie. I co? Jeszcze nie gnije w więzieniu? Nawet nie wezwano go na przesłuchanie?
                              NIEMOŻLIWE. To skandal. Ogólnoświatowy żydowsko-judeistyczno-islamsko-terrorystyczny spisek międzynarodowej finansjery.
                              Jak dla mnie tego typu argumentacja niczym nie różni się od brzozy atakującej samoloty, bańki z helem, albo laserów kosmitów oślepiających pilotów TU144. Trudno w ogóle z tym polemizować.
                              • adamip Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:48
                                Dla wielu pajacykow blog to źrósło informacji. Rozregulowany Łukaszek ciagle coś wkleja, a czarnadziura73 jest prześladowana jak za Nerona
                              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Kult owsika ? 14.01.15, 23:12
                                Nie w tym rzecz. Próbujesz histerią i ironią zamaskować istotę rzeczy. Schodzisz z realizmu na absurd. A o absurdach nie dyskutuję.
                                Zauważ, ze matce kurce nie chodziło o ujawnienie przekrętu ale o rzeczywiste sumy pochłaniane przez WOŚP. Wbrew legendzie i zapewnieniom, że jest to takie wszystko darmowe i ochotnicze, obawiam się, że dobry cel wspierany jest z budżetu często wbrew woli i wiedzy podatników.
                                Stąd coraz słabsza pozycja owsika. Coraz więcej ludzi zadaje sobie pytania: ile to rzeczywiście kosztuje i jaka jest relacja włożonego w akcję wysiłku do efektów.
                                • szelest_papierkow Re: Kult owsika ? 15.01.15, 00:01
                                  n/c
                                  https://i.imgur.com/pTioYt6l.jpg
                      • czarnamama73 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 23:09
                        Powtarzam:
                        Pisząc Owsik nie skojarzyłam go z ,,małym robaczkiem,, bo nawet na mysl mi nie przyszło takie porównanie a o czyms to chyba swiadczy ? Co nie znaczy ,ze nie wiem co oznacza to słowa wink
                        A tutaj link :
                        www.bibula.com/?p=72648
                        To tylko część.
                        Czy to aby nie jest obraza katolików? Juz nie mówie o tym ze p.Owsiak popiera eutanazje co jest niezgodne z nasza religią.Z jednej strony zbiera na godną opiekę medyczną seniorów a z drugiej chce ich zabijać. No tego to ja juz kompletnie nie kumam.Mnie uczono że Bóg dał mi życie i Bóg tylko może mi je odebrać.
                        Dobranoc

Dobranoc
                        Dobranoc
                        • szczuplyjacek Re: Kult owsika ? 14.01.15, 07:54
                          Przepraszam, ale w tym tekście nie ma mowy o tym, aby Owsiak nazwał kogoś moherem, katolem, bydłem czy ciemnotą. A to twierdziłaś powyżej.
                          Więc jak to jest, Owsiak tak mówił, czy nie?
                        • adamip Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:53
                          Ja myślałem ze życie dali ci mężczyzna i kobieta. Czyżbyś była z niepokalanego poczęcia? To tłumaczy twoje posty,takie pseudo teologiczne wypociny
    • agam-1973 Re: Kult owsika ? 13.01.15, 19:24
      Bardzo dobry tekst
      Dzieki czarnamama za wstawke.
      Ja juz przejrzałam na oczy Nie omieszkam podać dalej.
    • sympatyk.jelcza Re: Kult owsika ? 13.01.15, 22:30
      a
    • bezsprzeczny Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:29
      Trafiłem przypadkiem. Nie wiem czy to prawda. Jeśli tak to dlaczego o takich rzeczach nikt głośno nie mówi (w tym sam opisywany)? Nie bronię faceta ani go nie krytykuję. Nie chcę go oceniać bo za dużo zrobił dla ludzi - ja nie. Święty zapewne nie jest - bo kto jest? Nawet jeśli dorobił się na WOŚP to mi nie żal, nie kłuje mnie to w oczy.

Jestem ojcem. Moja 8 letnia córka miała to szczęście korzystać z urządzenia z serduszkiem. Gdyby nie WOŚP to prawdopodobnie nie miałaby takiej szansy. Zapewne nigdy się nad tym nie będzie zastanawiała smile
      Ja będę pamiętał zawsze.
      • bezsprzeczny Re: Kult owsika ? 14.01.15, 09:30
        Zapomniałem wkleić link smile
        Tekst linka

PS
        Mogliby zrobić możliwość edytowania postów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka