Dodaj do ulubionych

Poszukuję

18.09.15, 08:51
Sklep Ogrodniczy POMIDORKA poszukuje twórców małych form artystycznych z motywami roślinnymi. Gwarantuję brak sąsiedztwa wyrobów z ChRL.
Więcej szczegółów: dorka@pomidorka.pl lub 606 970 494
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Poszukuję 18.09.15, 20:17
      serwetki szydełkowe?
      • dorkasz1 Re: Poszukuję 19.09.15, 09:33
        Z motywami roślinnymi? Bardzo chętnie. Proszę się odezwać na maila, podam więcej szczegółów.
        • dorkasz1 Re: Poszukuję 21.09.15, 08:38
          Pozwolę sobie dodać jeszcze kilka szczegółów związanych z moimi poszukiwaniami.
          Co bym chciała? Chciałabym, aby mój sklepik oprócz roślin i wszystkiego co związane z zagospodarowaniem ogrodu, dawał możliwość zakupu ładnych, starannie wykonanych, oryginalnych "cacuszek". Nie całych serii, ale pojedynczych, ładnych rzeczy. Nie najtańszych, ale i nie kosmicznie drogich. Takich, które chciałoby się dać w prezencie komuś miłemu, a także coś takiego otrzymać. Nie chciałabym, aby były to tylko "durnostojki" i "kurzołapy", ale raczej przedmioty codziennego użytku albo tak piękne, że chciałoby się z nich kurz ścierać smile Konsekwentnie chciałabym trzymać się tematyki ogrodniczo-przyrodniczej.
          Chciałabym mieć w ofercie praktyczne i niedrogie fartuchy ogrodowe. Ładne, nie wydumane, proste, ale użyteczne. Bez falbanek i koronek (bo to nie moje klimaty), ale za to z kieszeniami na sekator, nasiona, komórkę, chusteczki do nosa i z dobrych jakościowo tkanin, tak aby po włożeniu do kieszeni sekatora, nie wychodził on od razu na zewnątrz. Bliżej mi do stylu skandynawskiego niż falbankowo-koronkowo-tiulowego. Gromadzę wzory i jeśli nie znajdę kogoś, kto uszyłby to w rozsądnej cenie (nie wiem jeszcze jaka jest rozsądna smile), to będę szyła sama.
          Jestem w trakcie rozmów z chłopakiem, który (może) będzie dla mnie malował małe obrazki inspirowane starymi zielnikami. Muszę poszukać do tego pasujących ramek, bo on się nie chce bawić w oprawianie i pogadać z panem z targu o szybkach. Z pewnością byłoby mi łatwiej, taniej, szybciej, pojechać na giełdę i przywieźć kilka kartonów przedmiotów, które zostały zrobione przez "małe chińskie rączki". No ale nie chcę tak. Chcę spróbować zebrać w jednym miejscu, trochę ładnych przedmiotów wytwarzanych przez miejscowych twórców. Może dla kogoś będzie to początek czegoś większego? Jeśli będę mogła w tym uczestniczyć, pomóc, będę zaszczycona smile
          Miało być krótko, a wyszło jak zwykle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka