Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle w Miłoszycach

28.01.16, 21:52
Przy ul. Oławskiej pojawiła się reklama nowego osiedla w Miłoszycach. Czy chodzi o budowę kilkunastu domów na działce nr 10/ sąsiadującej z osiedlem Przylesie? Na reklamie nie ma strony www. Ma ktoś więcej informacji? Na samym osiedlu Przylesie nowych domów jak na lekarstwo.
Obserwuj wątek
    • justas_25 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 30.01.16, 20:07
      Strona internetowa na temat wspomnianej inwestycji:
      liviumhome.pl/inwestycje/osiedle_dziewiec_zyczen/
      • dorkasz1 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 30.01.16, 20:35
        To po drugiej stronie ulicy. Wjazd od Nowej lub Sadowej www.google.pl/maps/place/Cicha,+55-220+Mi%C5%82oszyce/@51.0541529,17.3095601,17z/data=!4m2!3m1!1s0x470fdfea137782bb:0x779641ec90d6d16
    • 2uboot2 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 30.01.16, 20:46
      Przyszli Miłoszyczanie zatrudnieni we Wrocławiu, może wcześniej przez zakupem domku, powinni się zmierzyć ze zjawiskiem zwanym Strachocińska w godzinach szczytu.
    • sympatyk.jelcza Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 30.01.16, 23:19
      Dziękuję za informacje. Ciekawa inwestycja wierzę, że dojdzie do skutku. 2uboot2 ma rację, lepiej żeby przyszli mieszkańcy pracowali na miejscu, bo dojazd i powrót do/z Wrocławia samochodem lub autobusem w godzinach szczytu to prawdziwy koszmar. A będzie jeszcze gorzej. Wiosną rozgrzebią budowę ronda na Miłoszyckiej i zamkną "drogę" przez Trestno. Ci co tamtędy jeżdżą wiedzą po co cudzysłów. Pozdrawiam.
      • vansik Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 31.01.16, 06:25
        a kto Ci powiedział że zamkna drogę na trestno ?
        • sympatyk.jelcza Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 31.01.16, 08:20
          Kilka tygodni temu była oficjalna informacja w GWr, burmistrz Siechnic dogadał się z Wrocławiem odnośnie finansowania remontu tej drogi i prawdopodobnie od kwietnia do późnej jesieni będzie zamknięta.
    • fote Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 03.02.17, 10:04
      Byłem tam ostatnio. Narazie wyglądają całkiem ciekawie, zobaczymy jak elewacje zrobią. Z tego co widziałem na ich stronie to część sprzedana. Żonie się podoba, namawia mnie na zakup. Co sądzicie o ich standardzie? liviumhome.pl/inwestycje/osiedle_dziewiec_zyczen/oferta/
      • dorkasz1 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 03.02.17, 14:56
        Na jakiej podstawie można osądzić ten standard? Jeśli poważnie się zastanawiasz, to poważnie do tego podejdź. Znajdź jakiegoś fachowca - inspektora budowlanego, zapłać parę groszy i umów się na wspólne oglądanie. Z doświadczenia wiem, że zwykły szary człowiek kompletnie nie wie na co patrzeć. I gdyby nie fachowiec, to dzisiaj mieszkalibyśmy w domu przeżartym przez grzyb. Chcieliśmy kupić poniemiecki dom po remoncie. Okazało się, że remont polegał na zakryciu grzyba płytami gipsowo-kartonowymi. Takie wspólne oglądanie, to kwestia nie więcej niż 200 pln, co w całym koszcie domu stanowi ułamek procenta. Warto je wydać i nie wpakować się na minę.
        • fote Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 05.02.17, 18:54
          Umówiłem się na spotkanie w poniedziałek na obejrzenie domu. Pojedziemy ze znajomymi, jeden z nich jest kierownikiem budowy, drugi budowlańcem. Dzięki za radę.
          • fote Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 07.02.17, 09:13
            Byłem wczoraj na spotkaniu i naprawdę wygląda to dobrze. Budują z dobrych materiałów, koledzy byli zdziwieni, że nie idą na ilość ale jakość. To co piszą w standardzie się zgadza. Fajny rozkład pomieszczeń. Sypialnia z wyjściem na taras rewelacja. Z tego co mówią to finansują sami, bez żadnych kredytów. Żona już chciała podpisywać umowę rezerwacyjną, ale daliśmy sobie chwilę czasu.
            • justas_25 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 08.02.17, 08:11
              Sprawdźcie sobie jeszcze ofertę szeregówek na Osiedlu Reńskim w Oławie:
              www.osiedle-renskie.pl
              • fote Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 08.02.17, 08:20
                Widziałem tą ofertę. Nie jestem przekonany do pompy ciepła. Na osiedlu 9 Życzeń mają gaz miejski.
                • dorkasz1 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 08.02.17, 13:10
                  A co Cię nie przekonuje do pompy ciepła? Sąsiedzi mają i bardzo sobie chwalą. Gdy ja się budowałam, zaporowa była cena instalacji, teraz już jest niższa, choć i tak dosyć wysoka.
                  • fote Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 09.02.17, 10:10
                    Znajomi mają pompę ciepła gruntową i za płotem też mają rodzinę, która ma podobną pompę. Obaj mają problem i muszą dogrzewać prądem. Na Osiedlu 9 Życzeń w Miłoszycach mają gaz miejski, więc raczej się zdecyduję.
          • deggial77 Re: Nowe osiedle w Miłoszycach 09.02.17, 15:26
            A ten kierownik to jakie doświadczenie ma na domkach jednorodzinnych i skąd jest bo chętnie namiar bym wziął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka