Dodaj do ulubionych

AKCJA STOP WOJNIE

13.03.05, 09:23
Od 14 do 20 marca 2005 organizowany jest przez WKA "Wrocławski Tydzień Akcji
STOP WOJNIE - ZACZNIJMY DIALOG CYWILIZACJI". Zapraszam do zapoznania się ze
szczegółami imprezy: www.wka.end.pl/.
Z lektury naszego forum jasno widać, że powyższy temat jest ważki również dla
mieszkańców Jelcza Laskowic.
Zapraszam do dyskusji i uczestnictwa w akcji "STOP WOJNIE"
Obserwuj wątek
    • poodzian Re: AKCJA STOP WOJNIE 13.03.05, 22:12
      Łapy przecz od Iraku, dość okupacji tego pięknego i dumnego narodu!!!
      • petit7 Re: AKCJA STOP WOJNIE 14.03.05, 18:05
        Nie mogę zrozumieć jak my Polacy tak ciężko potraktowani przez II Wojne
        Światową jesteśmy po 60 latach sami okupantami Iraku.

Czas się z tamtąd wycować, tak jak to zrobili Hiszpanie i robią Ukraincy.

• heymdall Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.07.05, 10:14
        .mam nadzieję, że jak przyjdzie tutaj jakiś wściekły terrorysta i będzie chciał Cię zabić tylko dlatego, że nie jesteś muzułmaninem, przypomni sobie o Twoim poświęceniu i daruje Ci życie...wink
        O czym Ty mówisz, człowieku.??! To, co widzę, to kawał frajerskiego gadania. osobiście uczestniczę w forum Islam-in-Poland, gdzie mam okazję zapoznać się z poglądami muzułmanów na świat. Jestem również moderatorem innego forum muzulmanskiego, gdzie na szczęście widze bardziej rozsądne umiarkowane osoby ... mieszkalem również z muzulmanami i znam Islam w sposób wystarczający, aby stwierdzić, że wyznawana obecnie wersja Islamu jest bardzo nietolerancyjna ..nie toleruje obecności "niewiernych" (mają być tylko pod butem)..podobnie zresztą mówi mój przyjaciel-muzułmanin konwertyta ... Są oczywiści normalni muzułmanie, którzy potrafią oddzielić religię od polityki..znam wielu..naprawdę fantastyczni i mądzrzy życiowo ludzie ..niestety zaszachowani są przez mniejszość, która twierdzi o prawdziwości hadisów nakazujących uczynienie wszystkieg, aby doprowadzić na całym świecie do istnienia Kalifatu ...odstępstwo od tego jest najcięższym z grzechów w Islamie..
        ..proste..albo wespół z umiarkowanym Islamem poradzimy sobie z nietolerancyjnymi muzułmanami (bo dla Islamu stanowia wewnętrzne zagrożenie), albo oni poradzą sobie z nami..
      • heymdall Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.07.05, 10:31
        rozumiem, że wolisz być kiedyś okupowany przez brodatych talibów??? Machiavellego sobie poczytaj..Zauważyłeś pewną ciekawą tendencję??: jakoś wśród bojowników o wolność Iraku niezbyt dużo jest samych Irakijczyków...bardzo dużo jest gości z zewnątrz, którzy z Iraku robią sobie coś w rodzaju poligonu rozpieprzając oprócz dla dobra Iraku i obrony Islamu oprócz Amerykanów także i samych Irakijczyków, braci w wierze..jakoś nie liczą się z ofiarami ze strony cywili (w końcu nie są Irakijczykami i mają ich w dupie) .. i co z tego, że przy okazji zginie kilkanaścioro kobiet i dzieci w biały dzień jak zabiją dwóch "Amrika", jak ..??! a oni robią to przecież dla dobra samych Irakijczyków..prawda??
        ..Jezuuu!!!! Rzygac mi się chce, jak czytam takie naiwne wypocinki...tam naprawdę nie ma raju..a pięknie było, jak zarzynał swoich Saddam??? (tak mówi z przekąsem mój znajomy Irakijczyk, jak współczuja mu z powodu Amerykanów w Iraku.. rozumiem..lepiej,żeby swoich zarzynał albo Saddam, albo jakiś anonimowy talib..jakoś za rządów tych obu więcej było niesprawiedliwych wyroków i śmierci niż "pod butem" Amerykanów. Jak już wybierać rządy jakichś sukinsynów, to chyba lepiej takich, którzy znają wartość ludzkiego życia, a nie brodatych dziadów bezkarnie szafujących zgodnie z bizantyńskim obyczajem cudzym życiem...
        Oglądaj dalej telewizję i czytaj sobie naiwne książeczki o braterstwie, miłości i pokoju..tylko nie budź się w realnym świecie..proszę.. zderzenie z rzeczywistością może Cię zabić..zwłaszcza, jeżeli ma postać buca z bombą i Koranem (jakoś nigdy nie udało mi sie połączyć słów "Bóg" i "nóż" w jednym zdaniu..tym jakimś cudem wychodzi)
    • makler4 Re: AKCJA STOP WOJNIE 18.03.05, 18:22
      zgadzam się z pudzianem polacy są w iraku takim samym okupantem jak niemcy byli
      w polsce w czasie II wojny światowej.
      • djmixer1 Re: AKCJA STOP WOJNIE 29.06.05, 13:02
        Znów ranni w nasi w Iraku. Nie czas już wrócic do kraju, co Ci ludzie są nam
        winni, że ich kraj okupujemy.
      • heymdall Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.07.05, 10:49
        ..wybaczcie, ale dla mnie Wasze poczucie humanizmu postawione jest do góry nogami chyba...jakoś nikt tu głośno nie wspomina o tym, że:
        *w Afryce giną dzieci nie tyle z powodu wojen, co od głupiej malarii
        *w Afryce dzieci wykorzystywane są do prowadzenia wojen
        *Chiny traktują swoich obywateli jak bydło rzeźne i jeszcze aspirują do miana supermocarstwa..chyba nie w sferze etycznej...
        *w wielu krajach rządzących się prawem szariatu orzeka się na niekorzyść kobiet (cokolwiek by nie zrobiły)
        * w wielu krajach rządzących się prawem szariatu okalecza się kobiety
        *w krajach islamskich nie ma wolności słowa i sumienia(tzn. jest..do momentu ukamieniowania)
        ..itp..a wam jest żal idiotów, ktorzy dziennie zabijają jakimś cudem więcej Irakijczyków niż Amerykanów, choć, jak twierdzą, przybyli chronic naród iracki predz szatanem z Zachodu?? Gratulacje: nikt nie zasługuje na życie w cieniu śmierci i bólu...odmawiacie tego prawa innym - jest wiele miejsc na Ziemi, przy których Irak to jest hotel klasy S....
        • heymdall Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.07.05, 10:51
          ..suplement: przykro mi jesteście adwokatami brodatych i tępych buraków, którzy chca zrobić to samo z narodem irackim, co w Afganistanie..Lenin nazywał tego typu ludzi "pożytecznymi idiotami"..bez obrazy.."pożyteczny" to w końcu określenie pozytywne...
          • djmixer1 Re: AKCJA STOP WOJNIE 18.02.15, 19:18
            Akcja Stop Wojnie jak najbardziej jest dziś aktualna.
            Należy wyeliminować z polityki tych, którzy uparcie drażnią Rosję i dążą do wojny.
            • makler4 Re: AKCJA STOP WOJNIE 26.02.15, 21:04
              Dość miszania się w konflikt na Ukrainie. Nie należy tam wysyłać naszych żołnierzy i broni!
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 26.02.15, 21:15
                a rosyjskie można?
                • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 26.02.15, 21:16
                  tak tylko pytam, relikcie stalinizmu, bo dla ciebie "nasi" to ruscy
                  • librys Re: AKCJA STOP WOJNIE 27.02.15, 06:22
                    Nic nie dadzą wasze ujadanie i wyzywanie od pachołków Stalina ito.
                    Ludzie, którzy nie chcą wojny z Rosją to nie są tchórze, idioci czy Rosyjscy agenci.
                    Ci ludzie to normalni, myślący i nie zmanipulowani Polacy. Nie damy się wmanewrować w wojnę a wy nie wymyślajcie igrzysk tylko zadbajcie o chleb i zdrowie Polaków.
                    • proszenieregulowacodbiornikow Nic nie mam przeciw wojnie 27.02.15, 07:40
                      Jako żywo sytuacja jak w Unii Wolności, gdzie grupa strasznie mądrych dziaduniów sama we własnym kręgu zapewniała siebie, że Polacy na pewno na nich zagłosują. A w 2001 dostali 3,1 procenta głosów. Jak zwykle fantaści mają problemy z liczeniem i chorobowe rojenia kilku osób biorą za większość. Czemu więc nic nie dadzą jak dają? Polacy gremialnie nie chcą ruskich przy naszej granicy.
                      Zdrowy rozsądek narodu podpowiada, ze z chachłami bywało różnie, ale ruskie to azjatyckie bydło. I dlatego olewają każdego idiotę, który każe się nam płaszczyć przed tymi bandytami z Moskwy. Nazwa zdrajca lub ruski piesek jest więc jak najbardziej na miejscu. W najlepszym razie "pożyteczny idiota".
    • makler4 Re: AKCJA STOP WOJNIE 28.02.15, 22:23
      Na Słowacji ludzie nie chcą NATO.
      https://dzieckonmp.files.wordpress.com/2015/01/nie-wojnie.jpg?w=522&h=346
      • norbert1253 Re: AKCJA STOP WOJNIE 28.02.15, 23:30
        Zerknąłem sobie na stronę internetową czyj jest ten bilbord. Umieściła go jakaś komunistyczna organizacja ze Słowacji. Putin sypną groszem i protestują. Całe szczęście, że w Polsce takie oszołomy istnieją tylko w sieci. Na ulicy się nie pokazują bo strach im nie pozwala.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 00:15
          ci, którzy przywykli do ciągłego płaszczenia się przed bandytą i ciągłych ustępstw mimo bicia są wciąż w mniejszości
          wiedzą, że ich poglądy są żenujące
          Polacy to naród, który podstawowe poczucie godności w zasadzie ma
          • ateu Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 00:58
            Mylisz się kolego. W Polsce jest wielu ludzi, którzy nie godzą się na nawoływaniem do wojny. Nie są to tylko ludzie piszący w necie i nie są to ludzie opłacani przez Rosjan. Ale jsk czytam wpisy paru gości to wydaje mi się, że ktoś rzucił groszem.
          • buciar Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 03:34
            proszenieregulowacodbiornikow napisał:

> ci, którzy przywykli do ciągłego płaszczenia się przed bandytą i ciągłych ustęp
            > stw mimo bicia są wciąż w mniejszości
            > wiedzą, że ich poglądy są żenujące
            > Polacy to naród, który podstawowe poczucie godności w zasadzie ma

bzdura drastycznie kretyńska,a przy okazji w nieprzyjemny sposób biorąca również i moją w nawias osobę.
            jestem jako Polak,absolutnie przeciwny otwartej konfrontacji z Rosją.
            proszę uprzejmie o uzasadnienie,dlaczego niby miałbym [mielibyśmy],wchodzić w otwarty [skoroś taki kurwa bezkompromisowy] konflikt z sowietami?Ktoś nas napada?
            a jeśli już ,to niby jak chciałbyś chronić swoje dzieci przed tą "dziczą"?
            potrafię się obsługiwać ak 47,odsłużyłem w 93,a Ty?
            będziesz nadal błyskotliwe zakładał tematy na forum?
            cienizna

gdzie problemów jest znacznie więcej niż lekarzy.

choć być może z tawww.poezja-polska.pl/fusion/profile.php?lookup=10&list=articlesjszą
            nikt nie bije,jaka do cholery miejszość?jaka żenada Człowieku?
            • petit7 Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 07:29
              Dobrze, że są tak wielu niezależnie od sympatii politycznych ma instynkt samozachowawczy i nie chce wojny.
              • norbert1253 Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 09:19
                No chyba nie ma nikogo na tym forum, kto by był za wojną. Co do agresora to też nikt zdroworozsądkowy nie widzi Polski w tej roli. Jeżeli dojdzie do wojny, nie daj Panie Boże, to Rosja napadnie na nas. Musimy się do tej ewentualności po prostu przygotowywać. Decyzja o wojnie nie zapadnie w Warszawie tylko na Kremlu. Agresja Putina na Polskę już się rozpoczęła. Trawa intensywna wojna propagandowa brygad sieciowych i nie wróży to nic dobrego. Fora internetowe zalewane są prorosyjskimi wpisami. Czy będziemy spolegliwi wobec Moskwy czy zaś stawać okoniem reakcje zawsze będą takie same. Oni wyznają zasadę, że wdzięczność to psia cecha. Zachęcam do lektury artykułu o ruskich trollach.
                europejczycy.info/50314/wiadomosci/europa/jak-sobie-radzic-z-ruskim-trollem/
                • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 10:21
                  Dokładnie. Fantaści i patafiany uważają,że jak cały czas będą się cofać, to Moskwa będzie grzeczna. Problem w tym, że to Moskwa nie chce. I co im patafiany zrobią? Oni myślą, ze jak będą mili dla bandyty, który chce ich rozpruć nożem, to bandyta będzie to robił delikatnie. A on na dodatek rozetnie im dupy.
                  A powołanie się na służbę w wojsku przy takim kapitulanctwie jest wstydem. Powiedz to buciar, bohaterze fali 1993, komisji podczas poboru. Zobaczysz, co zrobią. Każdy się boi i nikt nie chce tej wojny, ale ruscy i tak do niej prą. I co? Fajnie było mieć darmową edukację, służbę zdrowa, itp. ale jak trzeba coś z siebie dać, to cię to nie obchodzi..
                  Może adresat pojękiwań patafianów jest na Kremlu a nie w Polsce?
                  • buciar Re: AKCJA STOP WOJNIE 07.03.15, 23:59
                    Dokładnie. Fantaści i patafiany uważają,że jak cały czas będą się cofać, to Mos
                    > kwa będzie grzeczna. Problem w tym, że to Moskwa nie chce. I co im patafiany zr
                    > obią? Oni myślą, ze jak będą mili dla bandyty, który chce ich rozpruć nożem, to
                    > bandyta będzie to robił delikatnie. A on na dodatek rozetnie im dupy.
                    > A powołanie się na służbę w wojsku przy takim kapitulanctwie jest wstydem. Powi
                    > edz to buciar, bohaterze fali 1993, komisji podczas poboru. Zobaczysz, co zrobi
                    > ą. Każdy się boi i nikt nie chce tej wojny, ale ruscy i tak do niej prą. I co?
                    > Fajnie było mieć darmową edukację, służbę zdrowa, itp. ale jak trzeba coś z sie
                    > bie dać, to cię to nie obchodzi..
                    > Może adresat pojękiwań patafianów jest na Kremlu a nie w Polsce?

Większego cykora jak ja o własne dzieci tu nie znajdziesz.
                    Nie sil się więc na ironię bo wstydu nie czuję z tego powodu.
                    Przyjdą,będziemy się bić.Póki co, chętnie widziałby Cię u boku "tymczasowych sprzymierzeńców" prujących dupy kacapom w Donbasie.Z Bogiem ,debilu.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 10:54
                Jeden próbował i zastrzelili go putlerowcy w Moskwie
                • makler4 Re: AKCJA STOP WOJNIE 01.03.15, 14:55
                  Płytkie tłumaczenie. Wojna propagandowa jest ale po obu stronach. U nas wcale nie mniejsza.
                  Jak masz za sąsiada bandziora, to nie kupujesz scyzoryk i jego zaczepiasz tylko starasz się mu nie wchodzić w drogę, ewentualnie próbujesz się z nim zaprzyjaźnić. Proponujesz mu, że możesz za kasę mu naprawić komputer, samochód lub pójść z nim na piwo. Po paru spotkaniach, będziesz okaże się, że nie jest taki zły. I może ci pomóc. Tak samo trzeba robić z silniejszym sąsiadem krajem. Nie drażnić, ale próbować robić interesy z korzyścią dla obu stron. My mu sprzedamy owoce, mięso, a on nam ropę i gaz. Wcale tu nietrzeba mówić o uzależnieniu ale o partnerstwie. Wszyscy są wtedy zadowoleni, a ludzie z pełnymi brzuchami i zadowoleni nie myślą o wojnach.
                  • proszenieregulowacodbiornikow makler4: lecz się 01.03.15, 15:42
                    ty jesteś normalny w jakikolwiek sposób?
                    właśnie przeczytałem jakieś wyznanie idioty
                    przyjdą do ciebie bandyci, niech zgwałcą ci kobiety i pozabijają dzieci
                    nie kupuj scyzoryka, napraw im komputer lub daj komórkę, niech zadzwonią po transport do wywozu twoich rzeczy z domu, niech podpalą ci głowę, a ty im dasz jeszcze benzynę
                    nie broń się, po paru spotkaniach może okazać się, że nie są tacy źli
                    nie musisz im nawet nic sprzedawać, bo sami sobie wszystko wezmą
                    po co drażnić silniejszego?
                    jesteś obrzydliwy, dawno nie widziałem czegoś tak pozbawionego godności własnej
                  • norbert1253 Re: AKCJA STOP WOJNIE 02.03.15, 08:06
                    Przeczytaj kilka razy co sam napisałeś. Chyba masz jakiś kompleks ofiary z dzieciństwa bo inaczej takiego toku rozumowania nie można wyjaśnić.
                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 02.03.15, 08:15
                      też tak myślę
                      to, co przeczytałem było po prostu chore
                      jak wyznanie więziennego cwela, który lubi być poniewierany
                      ciekaw jestem, co powiedzieliby najbliżsi maklera, gdyby usłyszeli, że poświęci ich na ołtarzu swojego świętego spokoju i porozumienia z ewentualnym bandytą
                  • buciar Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 00:04
                    > Płytkie tłumaczenie. Wojna propagandowa jest ale po obu stronach. U nas wcale n
                    > ie mniejsza.
                    > Jak masz za sąsiada bandziora, to nie kupujesz scyzoryk i jego zaczepiasz tylko
                    > starasz się mu nie wchodzić w drogę, ewentualnie próbujesz się z nim zaprzyjaź
                    > nić. Proponujesz mu, że możesz za kasę mu naprawić komputer, samochód lub pójść
                    > z nim na piwo. Po paru spotkaniach, będziesz okaże się, że nie jest taki zły.
                    > I może ci pomóc. Tak samo trzeba robić z silniejszym sąsiadem krajem. Nie drażn
                    > ić, ale próbować robić interesy z korzyścią dla obu stron. My mu sprzedamy owoc
                    > e, mięso, a on nam ropę i gaz. Wcale tu nietrzeba mówić o uzależnieniu ale o pa
                    > rtnerstwie. Wszyscy są wtedy zadowoleni, a ludzie z pełnymi brzuchami i zadowol
                    > eni nie myślą o wojnach.

Zawsze wydawałeś mi się kompletną rurą.Tymczasem ..łapy opadają
                    • djmixer1 Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 09:56
                      Politycy PiS i PO stwarzają atmosferę zagrożenia wojną. Nawet w haśle wyborczym Komorowskiego jest "Wybierz zgodę i bezpieczeńtwo". Nie można strachem przed wojną zdobywać popularność.
                      Niektórzy zapomnieli czym naprawdę jest wojna. W absurdalnej rzezi jaką była II Wojna światowa, zginęły miliony ludzi. A Warszawa została ostatecznie odgruzowana dopiero w 1972 roku....
                      • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 11:03
                        może mi ktoś przypomnieć, jakie wrogie nam wojska współpracowały przy jej początku i do końca września 1939?
                        podpowiedź: zrobiły sobie wspólną paradę w Brześciu
                        historia znów się powtarza
                        • petit7 Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 11:30
                          A wcześniej w 1938 roku zaatakowaliśmy Czechy, wspólnie z Niemcami i zaanektowaliśmy Zaolzie. Dobrze pamiętam?
                          • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 13:51
                            Zaatakowaliśmy Czechy? Inwazja na skalę kosmiczną. Były jakieś czystki etniczne, ludobójstwo, łagry dla Czechów? Widać, że nie odrobiłeś lekcji z plebiscytu na Zaolziu i postępowania Czechów (rozstrzelanie rannych polskich żołnierzy w szpitalu). Co ciekawe, Czesi byli tak niezadowoleni, że w kampanii wrześniowej walczył po stronie polskiej legion czeski.
                            niedobrze, że popisujesz się ignorancją
                            • makler4 Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 15:51
                              Kilka naszych "legionów" walczyło wraz z ruskimy przeciw faszystom. Choć wcześniej zaatakowali nas. Tylko dzięki temu nie skończyli nasi wszyscy dziadkowie w obozach koncentracyjnych. Teraz trzeba zrobić wszystko, aby to się nie powtórzyło. W wojnach nie ma zwycięzców. Jest śmierć i ludzkie tragedie.
                              • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 16:39
                                To, że jeden bandyta nagle zaatakował drugiego zmuszając postronnych do współpracy z nim nie czyni z niego mniejszego skurwysyna
                                nie mają mojej wdzięczności
                                zbyt dobrze pamiętam rozbiory, wojnę 1920, Katyń
                                Polacy nie mieli wyboru - albo Gułag albo armia ruskich
                                hitler przy kacapach był poślednim mordercą
                                w niemczech przed wojną nie było planu wymordowania Polaków i Żydów
                                przypominam: tuż przed wybuchem wojny wymordowano 200 tys Polaków w ZSRR
                                to było zaplanowane ludobójstwo prawie połowy dorosłych mężczyzn mówiących po polsku
                                • librys Re: AKCJA STOP WOJNIE 08.03.15, 20:05
                                  Ile Polaków zabili bracia Ukraińcy, a ile przyjaciele Niemcy?
                                    • proszenieregulowacodbiornikow a oto odpowiedź 09.03.15, 06:50
                                      ruska propaganda jest dla nieudaczników
                                      historia wygląda inaczej

a oto odpowiedź:
                                      wywalili ruskich z Finlandii a teraz Finowie robią telefony i mają najlepszą edukację na świecie
                                      wywalili ich z Polski i teraz polskie PKB jest ponad półtora raza wyższe, choć nie mamy ropy
                                      ruscy zdobyli Sachalin i Kuryle - do dziś ludzie żyją tam prymitywnie a Japończycy żyją jak nam wiadomo
                                      ruski okupant zajął Polskę
                                      przed nim w Polsce mieli ludzie zegarki i rowery, po nim to nie było już tak oczywiste
                                      przed ruskim okupantem skala gwałtów mieściła się w kronikach kryminalnych
                                      po ruskim okupancie zajęła tysiące takich ksiąg
                                      ruski okupant zajął Ukrainę nazywaną dotychczas spichlerzem Europy, i jakimś cudem wywołał tam nagle głód, który zabił mnóstwo ludzi
                                      i tak dalej
    • librys Re: AKCJA STOP WOJNIE 29.03.15, 14:07
      Żołdacy amerykańscy rozjeżdżają nasze drogi. A PO i PiS straszą wojną. 2 % PKB idzie na zbrojenia. Większość uzbrojenia kupujemy z USA.
      A amerykańcy od 1945 roku wzięli udzial w 248 konfliktach z czego 201 sami rozpoczeli !!!

Nie chcemy ich tutaj. Niech zabierają to ich "kulture" m. in. McD*nal**, Marlb*r*,C I A, C*Ca C*la, itd itp..

Wizy im należy wprowadzić, skoro my musimy mieć jadąc do nich.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: AKCJA STOP WOJNIE 29.03.15, 17:07
        Nie musisz korzystać. Internet to też wynalazek z USA. Prototypem była amerykański i (to straszne!) wojskowy ARPANET.
        Masz kompletny odjeb. Kolejny?
        • poodzian Re: AKCJA STOP WOJNIE 23.10.16, 18:01
          zmianynaziemi.pl/wiadomosc/iii-wojna-swiatowa-zacznie-sie-w-syrii-na-miejsce-zmierza-rosyjska-grupa-bojowa-z
          • librys Re: AKCJA STOP WOJNIE 15.09.17, 21:18
            Sejm dziś przegłosował:
            Wydatki na obronność mają w 2018 r. wynieść co najmniej 2 proc. PKB, w roku 2020 wrosnąć do 2,1 proc. PKB, a docelowo - do minimum 2,5 proc. PKB w 2030 r.
            Według szacunków zmiana przepisów spowoduje wzrost wydatków obronnych o ponad 117,2 mld zł w ciągu 10 lat.
            Brakuje na leczenie, a na wojsko jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka