Dodaj do ulubionych

Internet z firmy Meritum

31.08.05, 16:05
Chciałbym poznać opinie o usługach internetowych świadczonych przez firmę
Meritum pana Ślipko
Obserwuj wątek
    • nokianin Re: Internet z firmy Meritum 02.09.05, 21:02
      nie polecam tego ISP, gdy by nie to, że wywaliłem 300 zł na przyłączenie do tej
      sieci, to już nie byłoby mnie wśród jej użytkowników; w podobnej cenie jest neo+
      w telekomunie (obecne 128 kbps mają zwiększyć do 256 kbps) - jeśli ktoś nie
      ściąga z netu za wiele to chyba jest lepsza propozycja niż telekam/meritum czy
      jak to się zwie;

pozdro
      • tutejszy_od_urodzenia Re: Internet z firmy Meritum 03.09.05, 12:01
        Teraz jest jeszcze lepiej. W promocji NEO masz 512kb za 85zł miesięcznie.
        Testuję i wiem, że faktyczna prędkość jest 640 kb/s. Pliki pobieram z internetu
        z prędkością 70kB/s, a na torrencie ok 20- 60kB/s. Dla porównania z Meritum mam
        w umowie do 512kb/s, a faktycznie nie przekracza nigdy 256kb/s. Pliki ściągam
        max. 34 kB/s, a w torrencie jest kicha bo nie mam zewnętrznego IP i komputer
        jest za natem, w porywach czasem złapałem 24kB/s. Porównując ceny wychodzi tak:
        Neo- 85zł (640kb/s, zewnętrzne IP,założenie w sumie 2.44zł, testuję drugi
        tydzień i nie miełem w tym czasie przerw ani mulenia)

Meritum- 60zł (256kb/s, zewnętrzne IP dodatkowo 12zł jeżeli jest wolna pula, a
        działanie jak ktoś ma to wie. Założenie kiedyś 300zł teraz nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka