Dodaj do ulubionych

Bilety Jelcz-Laskowice

13.12.05, 15:01
Witam. Jestem kolekcjonerem biletów komunikacyjnych. Z tego, co wiem, w
Jelczu obowiązywała komunikacja (obowiązuje?). W każdym razie na liniach
autobusowych obowiązywały bilety. Niestety nie posiadam ich w zbiorze. Może
komuś z Was w domowych szpargałach zawieruszył się choć jeden egzemplarz?
Zaplacę za przesyłkę. Karol, elsoco@interia.pl
Obserwuj wątek
    • jeltsch Re: Bilety Jelcz-Laskowice 14.12.05, 16:52
      Nie wiem, czy wydruk z kasy fiskalnej można uznać za bilet w pełnym tego słowa
      znaczeniu.
      • fasoll Re: Bilety Jelcz-Laskowice 14.12.05, 20:54
        Kiedy uruchamiano komunikację miejską, a było to ok 6-7 lat temu na początku
        były bilety podobne do obecnych wrocławskich. A tak wogóle co sądzicie o naszej
        komunikacji miejskiej? Jest potrzebna, ale za często wozi powietrze. Ostatnio
        byłem świadkiem jak po godzinie 14 na przystanek przy Aleii Wolności podjechały
        2 autobusy podrząd, każdy z 2 pasażerami na pokładzie. Marnotrastwo, a
        corocznie z budżetu miasta na KM idzie ponad 400 tys pln. Zdecydowanie za mało
        kursów do strefy ekonomicznej(obecnie 2 do Toyoty na godz 8 i po 16). A co z
        resztą zakładów pracujących od 6 do 14? Częsty brak rozkładów jazdy na
        przystankach. Pozatym linie podmiejskie. Dlaczego miasto utrzymuje te linie, a
        nie dotuje kursów pks-choćby przez kupowanie biletów miesięcznych dla uczniów
        dojeżdzających do szkół(co jest obowiązkiem gminy). Np do Grędziny jeżdżą tylko
        autobusy w malowaniu PKS Oława. Kilka kursów jest jako KM, a 3 kursy jako PKS
        na wszystko obowiązuję oddzielna taryfa co utrudnia np korzystanie z biletów
        okresowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka