Dodaj do ulubionych

LASKOWICE - MIASTO KATOLICKE

26.04.06, 22:50
jak tak popatrze na forum, to co 3 post jest o kosciele big_grinbig_grin

czyli chcac nie chcac, bardziej martwimy sie tym, czym ksiadz jezdzi, lub co
wczoraj zjadl na kolacje, niz sprawami jakie dzieja sie wokol nas.

przykladem jest moj post :] kolejny o kosciele uncertain:/uncertain
Obserwuj wątek
    • lavendowa Re: LASKOWICE - MIASTO KATOLICKE 26.04.06, 22:57
      A przecież miałeś iść spać , no ja zresztą teżsmile
      • girardengo Re: LASKOWICE - MIASTO KATOLICKE 26.04.06, 22:59
        to ze spaniem, to mialo byc do oderwania od tych codziennych przyziemnych
        spraw... taka mala odmiana, no a pozatym to zaraz ide. jeszcze tylko znajde w
        necie co bylo dzisiaj na obiad u proboszcza i ile zebral na tace z ostatniej
        niedzieli i ide :p
    • heymdall Re: LASKOWICE - MIASTO KATOLICKE 27.04.06, 21:34
      wypraszam sobie..mnie bliżej do gnostyków..nawet albigensów
    • poodzian Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 10:21
      Tyle postów wynika z tego, że żle się dzieje u nas w jednej parafii. Zmiana
      proboszcza dużo by to pomogła. Człowiek do koscioła powinien chodzić z
      przyjemnością, tam ładować baterie. Tak niestety u nas nie jest.
      • matejkoo Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 10:44
        Tyle postów wynika z pomówień. Powiedz mi pudzian ile razy byłeś w kościele u nas? zmiana proboszcza? Koleś który jest ostry, który wybudował kościół, inteligenty...A powiedz mi jakiego Ty byś chciał? bo do kościoła nie chodzi się dla proboszcza ale dla BOGA a w kościele nie wszystkie msze prowadzi proboszcz więc ...zastanów się.
        • matejkoo Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 10:45
          Mało masz kościołów?? wioska jelcz ..nie chcesz nie chodź ..ale zauważ że wielu ludzi chodzi i nie ma nic przeciwko...
          • lidka2603 Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 11:27
            dokładnie, w Kościele nie podpisuje sie listy obecności, nie podoba ci sie
            proboszcz w danym kościele idziesz gdzie indziej, nie widzę problemu.Obawiam się
            że poodzianowi to w żadnym kościele by sie niespodobało, moze powinien założyć
            sobie swój Kościół,ogłosić się proboszczem i może wtedy byłby zadowolony.smile
          • poodzian Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 11:35
            Za młodego byłem ministrantem, związany byłem z kościołem skąd pochodze. Ksiądz
            był dla nas jak drugi ojciec. Był sprawiedliwy miał zasady i czas dla
            wszystkich. Nigdy nie wyczytywał kto dał ile pieniędzy, zresztą tematu
            pieniędzy nie było ludzie sami mu dawali, przynosili mu mięso, jaja i ziemniaki.
            Może dlatego, teraz ciężko mi się pogodzić z takim traktowaniem parafian jaki
            jest w naszej parafii. Do kościoła chodzę coraz rzadziej, a kiedy pójdę
            wychodzę wkurzony.
            • lidka2603 Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 13:34
              Nie wiem czy zauważyłeś,ale czasy troche się zmieniły i kościoła tez te zmiany
              dotknęły. Poza tym proboszcz mówił dlaczego postanowił wyczytywać kto złożył
              ofiarę, może nie było cię wtedy w kościele? Myślę,że gdyby tego nie robił to też
              pojawili by się tacy, którzy by go za to krytykowali bo nie przyznaje sie do
              tego ile zebrał.
            • sum4 Re: LASKOWICE - MIASTO NIEKATOLICKE 28.04.06, 18:37
              Jeśli chcesz chodzić do kościoła z przyjemnością to zapraszam do parafii sw.
              Stanisława. Tam jak się idzie na msze to naprawde wychodzi sie
              zadowolonym. "Ładuje się baterie". Naprawde serdecznie wszystkich zapraszam. Ja
              gdyby nie to, ze moja siostra musi chodzic do parafii na osiedlu(po jakies
              naklejki) to też bym chodził na wioske. To prawda czasy się zmieniły ale
              religia się nie zmienia, Kościół też nie powinien!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka