oazowiczka2 01.05.06, 10:32 że tak się spytam. Co Wy ludzie macie do tych księży? Ja jestem w oazie i wiem jacy oni są naprawdę! To są wspaniali ludzie! Już nie raz mi pomogli, gdy miałam problem!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamogo Re: ekhm... 01.05.06, 14:11 Bardzo wspaniali.A wczoraj to mnie na płacz brało w Kościele, na wiosce w Laskowicach, jak Ksiądz Jacek opowiadał o tym Księdzu, który po 41 latach życia na obczyźnie spędził Święta Wielkanocne właśnie u nas, w Laskowicach, i po tych Świętach, w Niedzielę Bożego Miłosierdzia, odszedł do domu Ojca.Jak to się wszystko połączyło, radość bycia na Świętach w Ojczyźnie a zarazem pożegnanie i śmierć na naszej ziemi.A wogóle poznałem w życiu kilku Księży, zawsze byli to wspaniali ludzie, np Ks. Arkadiusz, maniak gier komputerowych<s-f i wojennych a także strategie, albo Ks. Marcin - filozof, który godzinami potrafił mówić o modelarstwie albo o sprzęcie z pierwszej i drugiej wojny światowej.Księża są jak ludzie, jedni gorsi, drudzy lepsi.Czasami mają dołki psychiczne, czasami chcą porzucić kapłaństwo, ale to wsyzstko przez to, że są ludźmi, czyli istotami dalece niedoskonałymi.A te pomówienia wysuwane przez jakiś poodzianków i moxerów, może oni nie wiedzą, ale taka rzecz może zranić bardzo Księdza, np. pomówienia o podrywanie dziewczyny.Jak to z plotką jest, szybko się rozejdzie, i wielu ludzi się od Księdza odwróci, ale cóż, będzie Sąd Ostateczny, i wszyscy zostaniemy sprawiedliwie rozliczeni.Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link
oazowiczka2 Re: ekhm... 01.05.06, 14:16 dokładnie... chociaż wiesz... wielu ludzi patrzy na księdza jakby to był jego największy wróg... Odpowiedz Link