Dodaj do ulubionych

Ceny w J-Laskowicach

07.06.06, 21:42
proponuję podawać ceny różnych artykułów w J-Laskowicach i w innych
miejscowosciach oczywiście nie podajemy cen w dyskontach i marketach,gdyż one
sa takie same ale przykład
cena ziemniaków młodych na targu w sobotę 3,50 zł we wrocku Psie Pole 2,50
cena truskawek dziś przed Biedronką 6 zł/kg Psie Pole 4,50
a wydawałoby się,że małe miastczko powinno być tańsze a wcale tak nie jest
co o tym sądzicie
Obserwuj wątek
    • voltman123 Re: Ceny w J-Laskowicach 07.06.06, 22:19
      I co uwazasz ze za 1zł bede jechal na psie pole po truskawki?? lol
      Kazdy sprzedawca ustala własne ceny i nie należy ich podważać a jak ci nie
      pasuje to idz kup badziewie sprowadzane z chin które zara ci sie zepsuje
      zamiast kupic cos polskiego i dodac te pare zł ale miec pozadną zecz!
      • mono80 Re: Ceny w J-Laskowicach 08.06.06, 17:25
        oj chyba masz kłopoty z inteligencją nikt ci nie każe jechać na Psie Pole po
        truskawki ani po ziemniaki,chodzi o to,że w J-Laskowicach jako miasteczko
        położone w rejonie jakby nie patrzeć rolniczym płody rolne są droższe niż we
        Wrocławiu i nie chodzi o badziewie z chin tylko podam ci głupi przykład
        ziemniaki polskie były w piątek po 3,2 zł a w sobotę wszyscy straganiarze mieli
        po 3,5 zł/kg,natomiast w poniedziałek te same ziemniaki sprzedawali po 3zł/kg
        ciekawe zjawisko podobne do tego jakie funkcjonuje w strefie ekonomicznej,że
        wszyscy pracodawcy płaca tyle samo normalna zmowa a nie wolny rynek
    • voltman123 Re: Ceny w J-Laskowicach 07.06.06, 22:21
      a wiesz ja widziałem po1,66 za kilo truskawek kolo Lewiatana w Oławie leć kup
      bo zaoszczędzisz te 2 zł.

Zobacz jak w oławie płonie twuj Lewiatan.......
    • adamogo Re: Ceny w J-Laskowicach 07.06.06, 22:22
      Angora - Laskowice 3,50 Wrocław 3,50...Przegląd Sportowy 1,80 <wt-czwt i sob> Wrocław tyle samo...tongue_out Pirackie filmy u kumpla w J-L 5 zł. pirackie filmy na giełdzie we Wrocku 15-30 zł.
      • matejkoo Re: Ceny w J-Laskowicach 07.06.06, 22:25
        Może nie porównujmy jakiś truskawek bo to nie jest towar, który trafia do sklepów, ale konkretne.
        • mono80 Re: Ceny w J-Laskowicach 08.06.06, 17:28
          a co chcesz porównywać telewizor ,który kupujesz raz na kilka lat porównuje się
          towary codziennego użytku,na które wydajesz codziennie ileś tam złotycha w
          miesiącu dają spore sumy
          • matejkoo Re: Ceny w J-Laskowicach 08.06.06, 18:25
            Sklep.... a bułki tez kupujesz pod plusem? od ludzi? bo ja nie ja w sklepie.
            • mono80 Re: Ceny w J-Laskowicach 08.06.06, 23:04
              matejkoo napisał:

> Sklep.... a bułki tez kupujesz pod plusem? od ludzi? bo ja nie ja w sklepie.

a czy ja napisałem,że coś kupuję pod plusem,na dzień dzisiejszy z tego co
              wiem to pod plusem nikt niczego nie sprzedaje,a bułek nie jadam,natomiast chleb
              kupuję w sklepie.Widzę,że po prostu przyjąłeś sobie za honor,aby napisać jak
              najwięcej postów i piszesz byle co,nie musisz być aż tak widoczny na forum
              • matejkoo Re: Ceny w J-Laskowicach 09.06.06, 09:00
                Po pierwsze nie chce zabłysnąć i i istnieć na tym forum, bo mi na tym nie zależy ..jakbym chciał zabłysnąć to bym zakładał kontrowersyjne tematy ale tego nie robię...więc wnioski wyciągnij raz jeszcze.
                Napisałem:

"Może nie porównujmy jakiś truskawek bo to nie jest towar, który trafia do sklepów, ale konkretne."

Ty napisałeś:

"a co chcesz porównywać telewizor ,który kupujesz raz na kilka lat porównuje się
                towary codziennego użytku, na które wydajesz codziennie ileś tam złotych w
                miesiącu dają spore sumy"

Widzę że masz problemy ze zrozumieniem słowa sklep.

Miałem na myśli żeby nie porównywać truskawek które się sprzedaje pod sklepem i nie ma na nie określonej ceny, bo każdy sam ją kreuje (sprzedawca), a w skupach jest koło 1.5zł więc porównywanie cen truskawek jest bez sensu. A w sklepach są towary (i truskawki) których ceny w większości składają się z marży sklepu a w hurtowni, sklepy w J-L, Wrocławiu kupują po tej samej cenie.... więc możemy ocenić ich ceny ..względem miast.. ale według twojego postu w sklepie chyba tylko kupuje się telewizory skoro tak piszesz... widzę masz problemy z podstawowymi słowami...
                Pozdrawiam.
                • matejkoo Re: Ceny w J-Laskowicach 09.06.06, 09:16
                  Powiem tak, oceny zachowaj dla siebie.. masz coś do mnie na priv. i tyle nie zaśmiecaj forum, bo jak ja zacznę oceniać..(to nie jest groźba), ucz się czytać.. no i chyba to wszystko.. ja postaram się pisać wyraziściej aby aluzje i zdania były bardziej zrozumiałe, bo nie każdy umie czytać... .
                  • mono80 Re: Ceny w J-Laskowicach 09.06.06, 13:55
                    no właśnie nie ma co zaśmiecac forum dlatego nie będzie komentarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka