Dodaj do ulubionych

Ośrodek kultury w J-L

09.11.07, 13:04
Dzisiaj zobaczyłem na tablicy ogłoszeniowej plakacik reklamujący akcje
organizowane przez nasz ośrodek kultury mieszczacy sie w mikronie. Juz
dzwoniłem tam w sprawie koła fotograficznego, jestem ciekaw jak to bedzie
wyglądać. Co myślicie o tych inicjatywach? Dla mnie sam pomysł jest ekstra,
zobaczymy tylko jak bedzie z frekwencją. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamil Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 14:45
      Pomysł ekstra, o ile coś wypali.Mieli zadzwonić pod koniec X w
      sprawie koła, które mialo ruszyć od listopada a tu cisza w eterze i
      nadal nic nie wiadomo.
      Trzeba mieć nadzieję,że do wakacji coś ruszy a nie tylko znowu same
      słowa i obietnice.A skoro się obiecało zadzwonić wypadałoby bo
      inaczej traci się wiarygodność.
      Pewnie tak jak ja wielu czeka na telefon....
      • skuterionex Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 15:16
        Od razu proponuję pomyśleć o otworzeniu filii ,przy Techników w pustym baraku.
        Jest tam świetlica środowiskowa,lub coś w tym stylu. Można to zintegrować z
        pożytkiem dla wszystkich ,szczególnie dla młodzieży.
        • matejkoo Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 16:03
          He też myślałem o kole fotograficznymbig_grin
        • matejkoo Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 16:04
          Generalnie ja się piszesmile
          • bassrafal Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 17:12
            Dzisiaj dzwoniłem pod numer podany na tym ogłoszeniu, i pani zapisała moje dane
            oraz mowiła, że spotkanie organizacyjne w sprawie koła fotograficznego ma sie
            odbyc w środę spotkanie organizacyjne o 15, najlepiej zadzonic tam i sie
            dopisac, pozdrawiam smile
            • matejkoo Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 17:49
              oj mnie nie będzie ... bassrafał, czy mógłbym liczyć w razie czego, na
              przekazanie mi informacji? bo byłbym zainteresowany;/ ale po prostu wypada mi co
              innego.
              • bassrafal Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 19:26
                Tak, myślę, że bede na tym spotkaniu, wiec nie będzie z tym problemu, tylko weź
                tez zadzwon tam ze jestes chetny, aby wiedzieli, że jest zapotrzebowanie na
                takie coś, dzisiaj jak z babką rozmowamiałem to mowiła, że jeśli bedzie duzo
                chętnych to beda chcieli organizowac ciemnie.
                • j.laskowice Re: Ośrodek kultury w J-L 09.11.07, 19:53
                  W naszym mieście jest Ośrodek Kultury? To chyba żart. Może powiecie,
                  że jeszcze kino widzieliście?
                  • librys Re: Ośrodek kultury w J-L 10.11.07, 11:14
                    Dla opcji wywodzącej się aktualnie z UMiGu kultura to procesje
                    kościelne, kwiatki pod pomnikiem papieża lub muzyka, którą gra córka
                    burmistrza.
                    • marek287 Re: Ośrodek kultury w J-L 10.11.07, 13:16
                      Na poptwierdzenie słów librysa, który jest naszą wyrocznią jutro w
                      Jelczu-Laskowicach zagra Jeden osiem L, zespół znany z tego, że gra
                      w nim córka burmistrza. Oczywiście koncert poprzedzi złożenie przez
                      muzyków kwiatów po pomnikiem.
                    • mamil Re: Ośrodek kultury w J-L 10.11.07, 16:00
                      Ewentualnie najmłodsza śpiewa w chórze, oczywiście w kościele....
                      Na temat spotkań grup, zostały dziś rozesłane smsy.Do mnie dotrały 3
                      tej samej treści, zatem w końcu się ruszyło cos.
                      Na targu i w okolicach intermarche, dzieci dziś rozdawały ulotki o
                      działalności MGCK.Fajnie zrobione, tylko pewnie duże koszty, któe
                      mogły pójść na coś innego.
                      Godziny spotkań, rzeczywiście mało komfortowe.
                      Nawet uczniom z liceów pewnie nie będą pasowły bo z Wrocławia na
                      pewno nie dojadą a np.jelczański ogólniak lekcje kończy o 14.55 więc
                      też nie dolecą.
                      • wygadana Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 09:14
                        Też mi się wydawało, że ośrodek kultury nie działa w naszym mieście.
                        Nie wiem skąd taki ruch na ten temat na forum. Ja nie dostałam
                        żadnej ulotki ani SMSa.
                        • marek287 Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 09:27
                          Ty jesteś już tak żałosna, że nie mam słów. Gdybyś choć trochę
                          wiedziała o czym piszesz i w jakim temacie się wypowiadasz, ja już
                          nie mówie sporo, ale troszkę. Smsa nie mogłaś dostać bo się nie
                          zapisałaś. Niech ci się dalej wydaje, bo mi się nie wydaje, ja wiem,
                          że swoimi wypowiedziami komrpomitujesz jelczanki.
                          • wygadana Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 10:23
                            A ty jesteś impertynent (jak nie wiesz co to słowo znaczy to znajdź
                            w słowniku - przyda ci się). Ja nic nie słyszałam o tym ośrodku
                            kultury a codziennie robię zakupy, a moje dzieci, mąż i sąsiedzi nie
                            słyszeli o tym że działa jakiś ośrodek kultury.
                            W Gazecie Powiatowej widziałam artykuł o wyrzuceniu Wincentego
                            Marchewskiego z wiceprzewodniczącego rady (tu mogę się mylić, bo
                            mnie nie interesują takie rozgrywki, poprostu nie czytam tego).
                            Marchewski to jedyna osoba z tego urzędu, która kojarzy mi się z
                            organizowaniem kultury i sportu w naszej gminie.
                          • nocai Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 11:32
                            marek287 napisał:
                            >. Smsa nie mogłaś dostać bo się nie
                            > zapisałaś.

To jest jakaś nowa świecka tradycja, najpierw zapisy a dopiero potem informacja
                            o tym. Co za geniusz mógł to wymyślić ???
                        • katka256 Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 10:10
                          Ignorancja nie usprawiedliwia...
                          O MGCK "trąbią"już od jakiegoś czasu w powiatowej, na forum też był
                          poruszany wątek.Jak siedzisz w domu, nie czytasz, nie spacerujesz po
                          mieście to skąd masz coś wiedzieć na ten temat?Jak Łysek....Klapki
                          na oczy.
                          Mam nadzieję,że prężnie będzie działał.
                          Smsy też dostałam, zapisałam dziecię na 2 koła więc 2 smsy doszły.
                          • nocai Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 11:42
                            Wiesz są bardziej miarodajne źródła informacji niż powiatowa czy forum (choć tu
                            szacunek, bo wiele spraw by umknęło gdyby nie one). A to chyba organizatorzy
                            powinni zadbać o informację, a nie ludzie, którzy chcą z tego korzystać. Do
                            cholery przecież to nie jest jakaś prywatna inicjatywa, sponsorowana przez z kiosku.

Na oficjalnej stronie urzędu miasta i gminy Jelcz-Laskowice próżno szukać
                            jakichkolwiek informacji, i czyja to wina moja czy Twoja ??
                            Jak Ci się katka256 wydaje, czy ludzie są dla urzędu, czy może odwrotnie???
                            Zastanów się nad tym, zanim zaczniesz komuś ubliżać, to, że czynił to poprzedni
                            premier w niczym Cię nie usprawiedliwia.
                            • makler4 Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 12:25
                              Dobrze piszesz nocai. Popieram Cię w 100%.
                            • jasfinks Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 13:31
                              Ja,chociaż z braku czasu nie za często spaceruję po ulicach naszej wspaniałej
                              miejscowości,znalazłem informacje o tworzonym właśnie w J-L Centrum Kultury aż w
                              4 miejscach, tj.: w "Powiatowej",tu na forum(sam też chyba pierwszy o tym
                              pisałem),na tablicy ogłoszeń oraz w pociągu-wystawie! Więc myślę,że trzeba być
                              naprawdę wielką gapą albo mieć, jak jakiś wół,klapki na oczach aby nic na temat
                              nie zauważyć..; )
                              (Na stronie oficjalnej UMiG J-L też jest kilka ogłoszeń z tym związanych,wbrew
                              temu co kłamliwie piszą nocaje i maklery...)
                              Nie zwracajmy więc uwagi na dalej ujadających kłamliwie, POkręconych
                              POstkomunistów, tylko róbmy swoje, tj rozwijajmy szybciej tę kulturę w J-L
                              m.in. zapisując się na zajęcia w Centrum Kultury...big_grin
                              • nocai Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 17:45

Jasfinks proszę pokaż mi w którym miejscu na stronie UMiGu są te informacje.
                                ze strony www.jelcz-laskowice.pl, dział aktualności:
                                " Zaproszenie na spotkanieBurmistrz Jelcza - Laskowic zaprasza przedstawicieli
                                organizacji pożytku publicznego na spotkanie, które odbędzie się w dniu 14
                                listopada 2007 roku o godz. 16.30 w sali narad Urzędu Miasta
                                i Gminy w Jelczu-Laskowicach.

więcej...

Punkt konsultacyjny Poradni Psychologiczno - PedagogicznejDyrektor Powiatowej
                                Poradni Psychologiczno – Pedagogicznej w Jelczu – Laskowicach informuje, że w
                                ramach rządowego programu „Zero tolerancji dla przemocy w szkole” od 16.10.2007
                                r. rozpoczyna działalność Punkt Konsultacyjny
                                więcej...

XV Sesja Rady Miejskiej w Jelczu - LaskowicachZapraszamy do wzięcia udziału w
                                obradach XV Sesji Rady Miejskiej w Jelczu-Laskowicach, które odbędą się 26
                                października 2007 roku, o godzinie 1400 w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy (pok.
                                11a), przy ul. Witosa 24 w Jelczu-Laskowicach
                                więcej...

STRATEGIA ROZWOJU MIASTA I GMINYStrategia rozwoju miasta i Gminy Jelcz -
                                Laskowice na lata 2007 - 2015
                                więcej...

KONCERT MUZYKI ALTERNATYWNEJ29 września w ośrodku Nad Stawem odbędzie się
                                koncert w ramach III Przeglądu Mu-zyki Alternatywnej. Organizatorem koncertu
                                jest Urząd Miasta i Gminy Jelcz – Laskowice.
                                więcej...

Delegacja czeskich strażaków w Jelczu - LaskowicachW dniach 15 i 16.09.br na
                                zaproszenie Zarządu Miejsko-Gminnego ZOSP RP w Jelczu-Laskowicach , Urzędu
                                Miasta i Gminy Jelcz-Laskowice, na terenie miasta i gminy Jelcz-Laskowice
                                przebywała 16 osobowa delegacja strażaków ze Związku Gmin „Jastrzębie Góry” z
                                Republiki Czeskiej.
                                więcej...

Marsz Żywej Pamięci Zesłańców SybiruPoniżej przedstawiamy galerię zdjęć z Marszu
                                Żywej Pamięci Zesłańców Sybiru, który odbył sie 18 września 2007 roku na trasie
                                Jelcz - Laskowice
                                • jasfinks Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 18:08
                                  Np takie tam jest: "Miejsko-Gminne Centrum Kultury w Jelczu-Laskowicach
                                  ogłosiło dnia
                                  21 sierpnia 2007 r. konkurs na wyłonienie kandydata do podjęcia pracy na stanowisku
                                  ds. edukacji kulturalnej z terminem składania ofert do 4 września 2007 r.
                                  W terminie wskazanym w ogłoszeniu wpłynęło 6 ofert..."

i jeszcze kilka podobnych na temat naboru pracowników do w/w Centrum
                                  Kultury...Następne ogłoszenia (w miarę rozwoju w/w Centrum) na pewno też się
                                  pojawią.:

www.um.jelcz-laskowice.finn.pl/index.jsp?bipkod=/007
                                  • nocai Re: Ośrodek kultury w J-L 12.11.07, 08:04
                                    Jasfinks jesteś genialny !!! Na podstawie ogłoszeń o naborze pracowników
                                    potrafisz wydedukować dni i godziny zapisów na zajęcia.
                                    Szacunek dla Ciebie.

P.S.
                                    Troszkę prywaty. Czy na podstawie artykułu :

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,4487150.html
                                    potrafisz wydedukować jak się zakończy ta sprawa, bo nie wiem czy sprzedawać
                                    akcje, czy kupować? Dzięki.
                                    • jasfinks Re: Ośrodek kultury w J-L 12.11.07, 18:10
                                      Akurat dni i godziny zapisów to nie tam, ale naprawdę zainteresowany mógł je
                                      znaleźć bez problemu w paru innych miejscach o których pisałem wcześniej...Te
                                      ogłoszenia o naborze podałem tylko dlatego bo napisałeś że nic na tej stronie na
                                      ten temat nie ma...
                                      Co do orzeczeń sądów w sprawie JTT, to teraz po wygraniu wyborów przez
                                      niepewnych układowców, niczego nie można być pewnym(prawdziwe motywy ich działań
                                      są inne niż podawane)...Gdyby dalej rządził PiS to mógłbyś liczyć że nic nie
                                      stracisz. Ale w tej sytuacji tuskowej pozostaje Ci liczyć tylko na cud...; )
                            • katka256 Re: Ośrodek kultury w J-L 11.11.07, 17:12
                              Czy ja komuś ubliżam?Skoro odebrałeś to do siebie to może jednak coś
                              w tym jest.
                              Ulotki były rozdawane, w urzędzie też widziałam ogłoszenia.Dodatkowo
                              były rozwieszone plakty, na których było wymieniane m.in.MGCK.
                              No wybacz,że nikt nie raczył pofatygować się do Ciebie do domu
                              osobiście, chociaż jeżeli poprosisz to może w urzędzie, na
                              przyszłość, ktoś będzie pamiętał o Tobie, może zadzwoni lub napisze.
            • nocai Re: Ośrodek kultury w J-L 10.11.07, 12:16
              bassrafal napisał:
              >spotkanie organizacyjne w sprawie koła fotograficznego ma sie
              > odbyc w środę spotkanie organizacyjne o 15,

I tu jest odpowiedź dlaczego tak kiepsko z "kulturą" w naszym mieście. kto może
              przyjść o 15?? Bezrobotni czy wagarowicze (nie obrażając tych pierwszych).
              Skutkiem będzie zbyt mała frekwencja i koła nie będzie (czego oczywiście
              zainteresowanym nie życzę), bo sam bym chciał z jakiś konsultacji skorzystać.
              • matejkoo Re: Ośrodek kultury w J-L 10.11.07, 14:15
                to akurat prawda;/ co mówi nocai... kto przyjdzie? w środku tygodnia? ja pracuje
                i studiuje, czas mam tylko w weekendy, jak uczniowie którzy uczą się w tygodniu,
                jak i młodzież która w większości już pracuje... no chyba że to jest adresowane
                tylko do młodzieży licealnej... big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka