jeltsch 24.04.08, 19:51 Jak widzę w tym roku na długi weekend majowy władze zaszalały i będziemy mieli Perfect, Big Cyc i Zakopower. To się nam gwiazdy trafiły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gallen Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 00:09 Podobno mają też być Trubadurzy z tym że nie wiem czy to ci Trubadurzy czy jacyś inni Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 07:46 Uroczysta msza bedzie 3-go maja. Ta msza nazywana jest mszą w intencji OJCZYZNY. Bedę chciał na niej być. Jak chcesz mnie zobaczyć to zapraszam. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
poodzian Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 07:53 2 razy w roku wystarczy w zupełności. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 08:03 Kiedyś też uważałem, że dwa razy w roku + ewentualne chrzciny lub ślub w rodzinie wystarczy. Teraz trochę mi się odmieniło, i bywam częściej. Dodam, że nie po to aby przypodobać sie Propie, tylko czuję taką wewnętrzną potrzebę. Ale to już jest indywidualna sprawa każdego z nas, podobno przychodzi z wiekiem. Często zdarza mi się widywać ludzi, o których nawet bym nie pomyślał, że kiedykolwiek odwiedzą kościół. Zawsze wtedy się cieszę. Myślę, że wszystko przed Tobą. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
poodzian Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 08:53 Ja kiedyś bywałem częściej. Proboszcz skutecznie mnie zniechęcił. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 09:18 Proboszcz jaki jest to jest. Może kiedyś się zmieni na innego. Mnie nie przeszkadza. W kontakcie z kościołem bardziej oczekuję doznań duchowych, i on mi je zapewnia. Cała otoczka, którą kościołowi przypisują antyklerykałowie mnie nie interesuje. Przed Bogiem wszyscy jesteśmy równi. Ktoś na tym forum wspominał, że za życia Bóg też nie ocenia nas za nasze czyny. O tym, czy robiliśmy dobrze, czy źle przekonamy się po przejściu na "drugą stronę". W coś trzeba wierzyć, ponieważ z wiarą jest łatwiej iść przez życie. Myślę, że decyzję jak postępować? jakim być człowiekiem? każdy z nas musi podjąć we własnym sercu. Mówiąc prosto, do wszystkiego trzeba dorosnąć. Jednym to przychodzi szybciej, drugim później, jeszcze innym wcale. Tym ostatnim najbardziej należy współczuć. POZDRAWIAM. Podobno NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO. Odpowiedz Link
mono80 Re: Długi weekend w J-L 25.04.08, 09:33 poodzian napisał: > Ja kiedyś bywałem częściej. Proboszcz skutecznie mnie zniechęcił. a co za przeproszeniem ma proboszcz do długiego weekendu Odpowiedz Link
gallen Re: Długi weekend w J-L 26.04.08, 01:34 Ja odbiegnę od tematu , marzy mi się aby usłyszeć w J-L "Miałem dziesięć lat Gdy usłyszał o nim świat W mej piwnicy był nasz klub..." wszyscy śpiewamy razem Odpowiedz Link
jeltsch Re: Długi weekend w J-L 26.04.08, 21:07 1 Maja - Perfect - perfect.interia.pl 2 Maja godz 21:00 Big Cyc - www.bigcyc.pl 3 Maja godz 20:30 Zakopower - www.zakopower.pl Ponieważ mnie nie będzie, życzę miłej zabawy. Odpowiedz Link
poodzian Re: Długi weekend w J-L 26.04.08, 21:20 3 Maja godz. 11:00 występ propy - www.archidiecezja.wroc.pl/parafia.php?id_dek=9&id_par=4 Odpowiedz Link
malowanka06 do poodziana 27.04.08, 13:06 Coś jesteś mało doinformowany-a i strona którą podajesz nie potwierdza twojego postu-jak już coś 3 maja msza jest o 12, a musze ciebie rozczarować proboszcza nie będzie-więc śmiało udaj się do kościoła skoro tylko on ciebie od niego odrzuca! Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Długi weekend w J-L 27.04.08, 13:07 całokształt podobno gminę wyniesie 250 tyś pln Odpowiedz Link
gallen Re: Długi weekend w J-L 27.04.08, 16:34 Ooo kuchwa troche duzo , mozna zadac pytanie jaka oni tam kasa obracaja w ciagu roku Odpowiedz Link
adamogo Re: Długi weekend w J-L 29.04.08, 20:45 No i jeszcze sponsorzy, czyli okoliczne firmy, banki no i Powiatowa. Ciekawe ile każdy z nich daje za sponsorowanie? Odpowiedz Link
grubylu Re: Długi weekend w J-L 29.04.08, 20:52 Panie adamogo Sponsor daje nie za sponsorowanie tylko sponsorując daje na sponsorowanie czy li daje kase na zapłacenie wykonawca i etc. Mnie bardziej interesuję ile agencja koncertowa DEJAVU weżmie za pośrednictwo w organizacji tej imprezy bo nie dośc że gmina zapłaci agencji za pomoc w zorganizowaniu imprezy to jeszcze agencja ta (tak jak było to w zeszłym roku) bedzie miała wyłączność podczas imprezy na handel piwem, a jak wiemy z tego jest największa kasa na takich imprezach. Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 09:40 Szkoda że agencja musi pośredniczyć a nie szanowny pan dyrektor MGCK sam załatwia W sumie MGCK jakoś zaczął podupadać, ma dyrektora, pracowników, radę a nic się nie dzieje, dodatkowo płaci się pośrednikom. No i intersują mnie godziny pracy pana dyrektora,który w czasie gdy normalny człowiek pracuje(czyli w przedziale 8-16)widziany jest przeze mnie w różnych częsciach miasta(i nie sprawia to wrażenia załatwiania spraw MGCK),np w sklepach. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 09:55 Panu Dyrektorowi wolno, ponieważ ma nienormowany czas pracy. Wiele spraw, które leżą w jego kompetencji załatwia w godzinach popołudniowych lub wieczornych. Nie można czepiać się gościa za to co mu wolno, chyba, że chce mu się przyłożyć, ale moim zdaniem jeszcze nie bardzo jest za co. Poczekajmy na koniec kadencji, może akurat wreszcie będzie za co chwalić a nie tylko ganić. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
poodzian Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 10:03 Na razie to się wyręcza zewnętrznymi firmami, które za dużą kasę robią robotę jaką on ma w zakresie kompetencji. Jest takim fachowcem jak jego szef niejaki Putyra. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 10:30 Nikt mu nie zarzuci nieróbstwa. Nawet mało zorientowani widzą, że coś w kulturze drgnęło. Wychodzę z założenia, że lepiej być narażonym na pretensje o to co się robi, niż o to ,że się nic nie robi. Przeciętnych mieszkańców nie obchodzą te wszystkie zakulisowe sprawy w rodzaju kto? kiedy? za ile? Ludzie w większości pracują, mimo tego nie stać ich na dalsze wyjazdy, dlatego cieszą się (ja z nimi), że mogą uczestniczyć w koncertach znanych zespołów. Ja wiem, że na tym świat się nie kończy, ale to co się dzieje odbieram jako coś pozytywnego. I oby tak dalej, a czas okaże, ile w tym dobra a ile zła. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
zdziwiona100 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 13:53 Może wystarczy poprostu przyjąć fakty do wiadomości i się dobrze bawić. W końcu na długi weekend majowy czeka się cały dłuuugi rok Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 14:19 Też tak myślę. Po co dzielić włos na czworo. Cieszmy sie tym co jest. Innych niech głowa boli o sprawy, na które nie mamy wpływu. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 11:13 O której godzinie jest występ Perfectu? Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 20:12 Tylko prowadzący cos lichyPrzegrany, przesłuchany, przejedzony i w ogóle -pewnie za darmo i dlatego on a nie kto inny Odpowiedz Link
grubylu Re: Długi weekend w J-L 30.04.08, 21:06 Tak na dobrą sprawę od kiedy pamiętam to w naszym mieście nie było nigdy osoby która by umiała poprowadzić imprezkę. Kiedyś ale to bardzo dawno pamiętam jak byłem młody to nad jelczańskim stawem oraz festyny organizowane wtedy przez GOK prowadzili św pamięci Tadeusz Lisek oraz Łukasz Pawelec i to były chyba jedyne osoby którym to wychodziło ... zobaczymy jak Górki się sprawdzi??? Odpowiedz Link
ewelinkasss Re: Długi weekend w J-L 01.05.08, 01:11 etam lichy, bez przesady. Może byc całkiem ciekawie Ja tam zamierzam się dobrze bawic Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Długi weekend w J-L 01.05.08, 11:21 Tylko że moim zdaniem takiej imprezy nie powinien prowadzić ktoś kto łazi ulicami miasta w stanie wskazującym na spożycie różnych używek i to w porach wczesnowieczornych gdy pałętają się jeszcze dzieci i młodzież(ta młodsza młodzież). Potem widzą zaś taką osobę prowadzącą imprezę miejską pod egidą wszystkich notabli Odpowiedz Link