iwoncia102 05.07.08, 06:41 kończy mi sie umowa z neostradą jak podpisywalam umowe bylam zobowiązana do tel...stacjonarnego zastanawiam sie czy nie skozystac z innych sieci,moze podpowiecie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
girardengo Re: internet 05.07.08, 08:10 Ja polecam nesotrade ... ?????????? Z jednego DLA MNIE najważniejszego powodu - BEZAWARYJNA Nie wiem, czy konkurencja wypada gorzej, choć cenowo pewnie troche jest atrakcyjniejsza. Ale w ciągu 4 lat korzystania z neo, zanotowałem jeden dzień przerwy w dostawie usługi. Może niech na ten temat wypowie się ktoś kto używa innych dostawców. Odpowiedz Link
joanna0411 Re: internet 05.07.08, 14:39 Miałam umowę z inną firmą, naszą laskowicką. Nie polecam. Częściej nie miałam internetu niż go miałam, a neostradę mam od kilku lat i tylko raz nie było połaczenia. Przyczyną była burza ktora uszkodziła moje urządzenie. Poza tym bezawaryjnie. Na służbowym laptopie mam bleuconnect'a i wielki problem z zasięgiem. Nie polecam. Odpowiedz Link
ewelinkasss Re: internet 05.07.08, 16:01 Nie wiem, czy jeszcze istnieje ślipkostrada, ale to była porażka. Mama dostawała spazmów Ja korzystam z magmy i jestem zadowolona. Kiedyś zdarzały im się małe awarie, ale teraz jest dobrze. Od czasu zeszłorocznych wichur chyba nie mieli większej przerwy w dostawie. Często zapominam o płatnościach... wówczas mam komunikat przypominający. W sumie nie narzekam i polecam. Neostradę miał mój szwagier, ale wciąż coś tam było nie tak. Modem, jakies nie potrzebne kabelki... Ja mam ruter i na magmie ciągną 3 kompy. Odpowiedz Link
happytrol Re: internet 05.07.08, 16:59 Ostatnio na rynek internetu po kablu TPSA weszła ERA. www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/internet/internet_stacjonarny Przed oficjalną premierą można było zostać testerem usługi. Kto się załapał dostał 6Mb/s za 69 zł miesięcznie w umowie na 3 lata. Gdyby tak zostawili byliby ciekawą alternatywą dla Neostrady. Pazerność jednak wzięła górę i tworząc pakiety raptem o ok 10 zł taniej niż TPSA sami strzelili sobie w kolano. Chociaż jak dobrze policzyć i założyć taką ERĘ na linii TPSA przy abonamencie socjalnym to może wyjść nawet ok 30 zł miesięcznie taniej. Jeśli idzie o osiedle to bezsprzecznie rządzi Magma. www.magma-net.pl/index.php/page/show/73 Ślipko niech już więcej nie rusza sieci i robi te swoje pieczątki. Odpowiedz Link
grzesiekura Re: internet 06.07.08, 12:29 jest jeszcze u nas HINET ale kompletnie nie polecam! z tego powodu ze 1mbit chodzi jak przez modem albo i nie ma dosyc czesto internetu!! ja tez zastanaiwam sie nad zmiana internetu tylko nie wiem co u nas dobre i tanie.. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: internet 17.07.08, 13:39 Jak ma być bezawaryjnie i pewnie to tylko neostrada. Media4 od której mam łącze to porażka, bok nie odbiera telefonów a na maile odpowiadają że jak się nie podoba to można zrezygnwać. Magma jest ok ale też zdarzają się awarie, ale na ten temat niech wypowie się ten kto używa. Odpowiedz Link
iwoncia102 Re: internet 07.07.08, 11:08 HiNet Łukasz Rostalski Twój dostawca Internetu. Jelcz-Laskowice www.hi.net.pl,,,,,,,,,,,,,,,,,, znacie ten internet????znalazlam u gory na pasku reklame Odpowiedz Link
iwoncia102 Re: internet 08.07.08, 22:54 Ok to jednak neostrada gorą a nie wiecie czy potrzebna umowa na tel..stacjonarny nadal? Odpowiedz Link
girardengo Re: internet 09.07.08, 20:30 Niedawno kuzyn zrezygnował z telefonu stacjonarnego i pozostawił sobie tylko neostrade. Więc pewnie dalej można mieć tylo NEO Odpowiedz Link
iwoncia102 Re: internet 09.07.08, 22:00 hahaha jak ktos napisal Slipostrada,,,,,,,,,,,, ok dzięki juz tez sie dowiedzialam , Odpowiedz Link
matejkoo Re: internet 11.07.08, 09:05 A w eterze nie ma jeszcze Media4? oni kupili jakiś czas temu Netpionniera. Bo ostatnio oprócz swojej sieci łapię ich a gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link
grzesiekura Re: internet 13.07.08, 16:19 media4 to totalna porazka na 1Mb szaleja najczesciej wiecej sie nieda i zmulenie jest nie polecam! orange freedom podono jest ok oraz nowa magma 4/6Mb Odpowiedz Link
wrocek251 Re: internet 15.07.08, 13:07 a co można wykombinować w J-L jak sie mieszka w takim miejscu ( nawiasem mówiąc przy jednej z głównych ulic naszego miasta ) że TPSA nie ma , nie mają kabli, więc nie podłączą Neostrady, nie mam też laptopa , i nie chce mieć bo widziałem jak działa lub raczej nie działa Blueconekt Ery u znajomego , porażka jakaś i to chyba za 70 zł / m-c... też chciałbym mieć jako tako szybki i tani internet w domu.... Odpowiedz Link
matejkoo Re: internet 15.07.08, 13:20 Pozostaje Ci szukać wi-fi i zakupić kartę. Pytałeś bezpośrednio w tpsa? czy dzwoniłeś, bo nie chce mi się wierzyć że nie mają miejsca w centrali. Chyba że mieszkasz za mostem to faktycznie słyszałem że tam nie chcą ciągnąć. Odpowiedz Link
wrocek251 Re: internet 15.07.08, 13:46 fakt, mieszkam "za mostem" przy ul.Witosa i nie ma sieci niestety Odpowiedz Link
to_be_or_to_c Re: internet 28.07.08, 14:37 "za mostem" to działa firma netpak, bezprzewodowy Odpowiedz Link
grzesiekura Re: internet 15.07.08, 17:51 naspiales ze chyba po lanie te 4 chcialbym ci powiedziec ze jakis miesiac wstecz skonczyli klasc swiatlowod ale nie jestem pewny czy tylko do miloszyc czy tez juz w laskowicach skonczyli wiem ze sa na etapie robienia nadajnika jesli sie nie myle to ma byc torowo kolejowy internet na swiatlowodzie jak narazie to bedzie najszybszy net w okolicy wiec nie mow mi ze 4mb bo to to juz nie problem osiagnac tylko zazywczaj operatorzy przycinaja na ludziach! Odpowiedz Link
rostalski.l Re: internet 17.07.08, 13:45 Ten światłowód to nie dla Magmy ani Media4 tylko dla jednej z firm ze strefy ekonomicznej i dla HiNet. Wiem bo to ja zamówiłem to łącze dla tej firmy. Odpowiedz Link
iwoncia102 Re: internet 17.07.08, 14:46 0d 6 lat używałam z neo,,,, ten sam SAGEM i tak tydzien temu kupilam nowy modem za 18,50 i problem na łaczach sie unormował hahaha a juz chcialam kompa zza okno wystawic pozdrawiam Odpowiedz Link
lila63 Re: internet 17.07.08, 08:53 Ja mam od ubiegłego roku internet w Netii (1M), działał bez zarzutu aż do chwili obecnej ( brak transferu). Zgłosiłam problem do Netii ,ta z kolei do TPSA jako że usługa świadczona jest na ich łączach i otrzymałam odpowiedz, że centrala jest przeciążona i będą ją modernizować do końca września. Dziwi mnie fakt , że tego przeciążenia nie widzę na neostradzie którą mam w pracy parę metrów od domu i działa nienagannie .Mam wrażenie że TPSA celowo rzuca kłody pod nogi konkurencji żeby zniechęcić ich klientów, tym bardziej że na początku też robili problemy i ociągali się z uruchomieniem łącza. Nie musiała bym szukać innego operatora gdyby TPSA zniosła swój durny przepis ,że przy abonamencie socjalnym nie można zainstalować neostrady. W Netii nie było z tym problemu i było taniej. Odpowiedz Link
matejkoo Re: internet 17.07.08, 09:19 do grzesiekura. A to że kładli światłowody to nie wiedziałem to faktycznie spokojnie wyciągną te transfery. Odpowiedz Link