Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Austrii

08.07.13, 17:36
Pogoda super, ciepło i słonecznie tylko wieczorem zbiera się na burzę. Jestem teraz w Dolinie Zillertal Wykupiliśmy Activcards - dzieci gratis i codziennie wybieramy inny wyciąg bądź wyciągi i stamtąd rozpoczynamy wędrówkę Widoki niesamowite! Ludzi mało, Polaków nie spotkaliśmy wcale. Potem wybieramy ferratę a więc fundujemy sobie i dzieciom sporą dawkę adrenaliny Na koniec dnia odpoczywamy na jednym z kompleksow basen owych Dodam że mając karty nie płacimy za to wszystko Wakacje póki co bardzo udane i cale szczęście ze to początek Jutro zobaczymy lodowiec Hintertux a w czwartek ruszamy w kierunku doliny Otztal gdzie będziemy tydzień
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Pozdrowienia z Austrii 08.07.13, 21:27
      pozdrowienia z W-wywink
      Bawcie się dobrze.
      Nasz pierwszy pobyt poza Wiedniem był właśnie w Zillertal. Lodowiec Tux jest fajny (mam z niego wspomnienia obrzucania się śnieżkami i jamnika jakichś miłych Norwegów, który do nas dołączył i cieszył się śniegiemsmile). Czy będziecie mieli w planach zobaczenie Ötzi?
      • jusytka Re: Pozdrowienia z Austrii 09.07.13, 18:18
        Razem z nami w kabinie wyciągu w kierunku Hintertux byli sami narciarze wink Niestety Otztego nie zobaczymy, jak wyczytałam z Wikipedii - "Obecnie Ötzi znajduje się w Museo Archeologico dell’Alto Adige (muzeum archeologicznym Górnej Adygi) w Bolzano we Włoszech"
        Jednak głównym punktem dzisiejszego dnia była niesamowita ferrata - Huter laner klettersteig
        Nawet moje dzieci połknęły wspinaczkowego bakcyla wink
        • dorcia1234 Re: Pozdrowienia z Austrii 09.07.13, 19:12
          ha
          ja już zacieram ręce na zdjęcia smile
    • aaa961 Re: Pozdrowienia z Austrii 09.07.13, 20:58
      Hej, też się dołączam, z Jusytką stanowimy właśnie polską delegację w Austrii smile Tyle że my jesteśmy w rejonie Wolfgangsee. Pogoda również rewelacyjna, dziś byliśmy w Dachstain, 2100 m npm. w zagłębieniach leży śnieg, a dziewczyny w krótkich rękawkach. Widok z platformy "5 fingers" niesamowity, ja, chociaż mam lęk wysokości też wszedłem i podziwiałem jezioro Hallstattersee.
      Zdjęć będzie dużo, już mam chyba 130, a to dopiero czwarty dzień (do końca jeszcze 17 smile ).

Pozdrawiamy
      • mama_ania77 Re: Pozdrowienia z Austrii 02.08.13, 01:56
        No proszę, a ja się w tym czasie włóczyłam z rodziną po Pitztal i Kaunertal smile W przyszłym roku wybieramy się do Otztal smile Pozdrawiam smile
        • wislok1 Re: Pozdrowienia z Austrii 02.08.13, 08:30
          Podobało ?
          • mama_ania77 Re: Pozdrowienia z Austrii 02.08.13, 15:01
            Baardzo smile To już nasz drugi wypad do Austrii, ten był już lepiej przemyślany niż zeszłoroczny, a ciągnie nas tam, oj, ciągnie.... Lubimy się włóczyć po górach, cóż poradzić big_grin
            • wislok1 Re: Pozdrowienia z Austrii 02.08.13, 15:49
              No, nie ma powodu do zmartwień, hehe
            • jusytka Re: Pozdrowienia z Austrii 02.08.13, 16:24
              Doskonale to rozumiem, he he. Dolina Otztal to doskonały wybór, jak dla mnie numer 1, jeśli chodzi o regiony w których byłam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka