06.06.15, 22:58
Witam
Będę1 dzień w Wiedniu z noclegiem w hotelu niedaleko Hauptbanhof.Poniewaz hotel nie posiada miejsc parkingowych proszę o info czy w pobliżu dworca sa jakies parkingi ?
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Parking 07.06.15, 11:05
      Hotel ma OBOWIĄZEK zapewnić nocującym możliwość zaparkowania auta,
      w centrum wiąże się to najczęściej z dodatkową opłatą, przeważnie kilkanaście euro za dobę

Parkowanie w pobliżu dworca jest wszędzie płatne
      np. tu 3,50 euro a godzinę
      • wislok1 Re: Parking 07.06.15, 11:05
        www.parkeninwien.at/garage-4-489.html
        • itm.an Re: Parking 07.06.15, 22:00
          Dzk za info.Zwrócilem się do hotelu o podanie parkingu bo istnieje taka możliwość/rezerwacja/przy sąsiednich ulicach.
    • austria.info-pl Re: Parking 08.06.15, 15:49
      Proszę przejrzeć jeszcze propozycje P&R, są najtańsze w Wiedniu.
      www.parkandride.at/i/u-bahn-netzplan.jpg
      www.parkandride.at/Standorte.html

Pozdrawiamy serdecznie,
      austria.info
      • itm.an Re: Parking 08.06.15, 21:50

Dzk za szczegółowe informacje.Hotel zaproponował miejsce parkingowe za 14 Euro/24 godz.
        • itm.an Re: Parking 09.06.15, 12:35
          Zastanawiam się dlaczego mapa Google na terenia Wiednia jest tak bardzo ograniczona.Korzystałem w różnych krajach ,na zadu..u. i było ok.
          • wislok1 Re: Parking 09.06.15, 17:14
            Ograniczona ???
            Dlaczego ?
            Jak to rozumiesz ?
            • itm.an Re: Parking 09.06.15, 18:51
              Zawsze klikałem na żółtego ludka i poruszałem się po ulicach miast. Tutaj tej możliwości za bardzo nie mam.
              • wislok1 A ha 09.06.15, 19:30
                To nie jest wina google

Street view został surowo zabroniony w niektórych krajach, np. w Austrii czy w Niemczech

Poszło o ochronę danych osobowych, jacyś nawiedzeni podali google do sądu, że pokazywanie całemu światu ich wypasionych willi narusza ich prywatność

Problem nie dotyczy tylko street view
                W Austrii i w Niemczech jest surowo zabronione nagrywanie kamerką samochodową zainstalowaną w aucie. Za coś takiego są wielotysięczne kary w euro, nawet jeśli nagrywasz akurat pirata drogowego, jak łamie prawo i potem te nagranie przekażesz policji
                Liczy się ochrona prywatności
                • itm.an Re: A ha 10.06.15, 23:16
                  Kolega jest prawdziwą chodzącą encyklopedią.Pozdrawiam
                  • itm.an Re: A ha 10.06.15, 23:22
                    Sprawdziłem i np.Berlin jest ok.Działa street view.
                    • wislok1 Re: A ha 20.06.15, 13:19
                      W niektórych miastach działa, w nielicznych
        • wislok1 Re: Parking 09.06.15, 17:13
          No to normalna cena,
          ja bym brał pod warunkiem, że to jest w strzeżonym garażu
          • itm.an Re: Parking 09.06.15, 18:54
            Na ulicy przy hotelu.Dlaczego w strzeżonym garażu?
            • wislok1 Re: Parking 09.06.15, 19:22
              Na ulicy różne rzeczy mogą się zdarzyć, okolice Hauptbahnhof to nie jest najbezpieczniejsza strefa Wiednia
              • wislok1 Re: Parking 09.06.15, 19:23
                Jak parking jest strzeżony, to hotel bierze na siebie odpowiedzialność

Ale raczej nic się nie stanie złego
    • itm.an Re: Parking 18.06.15, 14:24
      Nie chce zakładac nowego tematu.Ponieważ będę miał do dyspozycji ok 6 godz popołudniowo wieczornych chciałbym jak najbardziej efektywnie wykorzystać ten czas na zwiedzenia Wiednia w pigułce.Start z okolic hotelu Sommerhotel/niedaleko dworca PKP/.Co należałoby zobaczyć ,jak optymalnie rozłozyc "siły".Będziemy pieszo,z metra tez możemy skorzystać. A może objazd busem turystycznym? Sugestie mile widziane.
      • wislok1 Re: Parking 19.06.15, 23:52
        Objazd busem turystycznym to bezsens, drogo płatny

Po prostu zróbcie sobie spacer po centrum Wiednia:
        metrem do zamku Hofburg, ulice Kohlmarkt, Graben, katedra św, Szczepana, Kaertnerstr, opera, muzea Sztuki i Przyrodnicze, punkt rozpoczęcia i zakończenia stacja metra Museumsquartier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        potem metrem U4 do pałacu Schoennbrun, ogrodów,
        na koniec wesołe miasteczko Prater, tez metrem
        • itm.an Re: Parking 20.06.15, 10:40
          fotoforum.gazeta.pl/photo/1/gi/vd/uryl/WjmUo54nnemGUN006A.jpg
          Dzk jeszcze raz.A może kolega powiedzieć co to za pomnik pod którym robiłem fotkę w 1981 r a chciałbym tam trafić?
          • wislok1 Re: Parking 20.06.15, 13:18
            Wielkość fotki jest miniaturowa, ale rozpoznałem pomnik cesarzowej Marii Teresy między muzeami sztuki i przyrodniczym
            • itm.an Re: Parking 20.06.15, 13:50
              To fajnie bo będzie "po drodze" spacerek jak w powyższy poscie. Dzk
              Z tamtego 1981 roku pamiętam tez Mexico platz i oboz w Traiskichen gdzie stało sporo aut z Polski fiaty,trabanty,moskwicze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka