Dodaj do ulubionych

UW - wf i plan zajęć

14.09.04, 16:01
witam wszystkich:)w związku z koniecznością zapisania się na wf na semestr
zimowy 2004/2005 nasunęło mi się takie pytanko. Skąd mam wiedzieć czy godziny
zajęć wf na które mam zamiar się zapisać jeszcze we wrześniu( żeby np. nie
zabrakło miejsc )nie będą kolidowały z zajęciami na uczelni( ćwiczenia itp.)
na stronie WPiA UW nie ma żadnego planu zajęć.

darz bór!
Obserwuj wątek
    • wpia Re: UW - wf i plan zajęć 14.09.04, 20:32
      plan zajęć zawsze sobie możesz przestawić, mimo ze na I-wszym roku niby sa
      obowiazkowe grupy dziekanskie.
      • raans Re: UW - wf i plan zajęć 14.09.04, 20:56
        eeetam obowiazkowe...
        nasz wydzial jest na prawde wydzialem wielkich mozliwosci ;-)
        nic tu na pewno nie jest (w tym znaczeniu) "obowiazkowe"
        • wpia Re: UW - wf i plan zajęć 14.09.04, 21:50
          dokładnie tak samo uważam
          • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 20.09.04, 14:03
            no wlasnie.. co jest z ta strona wpia? podobno plan wisi (w dziekanacie) ale
            strona nie dziala :/
            • kusia1 jak to jest z cwiczeniami? 20.09.04, 14:39
              plan wisi... sluchajcie, wiecie czy juz wywieszono przy instytutach nazwiska
              cwiczeniowcow i godziny ich zajec? np. Konieczniak - wtorek 9.50? chcialabym
              wiedziec z kim mam i ewentualnie zmienic... prosze o info, gdy to juz bedzie
              wiadome, bo mam daleko do UW i nie chce tracic czasu na dojazdy bez sensu
              • a.kleo Re: jak to jest z cwiczeniami? 20.09.04, 20:27
                Plan wisi a dzisiaj POJAWIŁ SIĘ NA STRONIE WYDZIAŁU !!!!!!!!
                (chociaż z wykładami grupy C nadal mają jakiś problem)
                nazwiska ćwiczeniowców chyba jeszcze nie wiszą, niestety :-(((
                • raans Re: jak to jest z cwiczeniami? 21.09.04, 00:29
                  wisza juz nazwiska z KPK i KPA na pewno

ps
                  kogo polecacie na cwiczneia z w/w przedmiotow? ja slyszlaem zeby isc do
                  Bienkowskiej z kpk i Dyla z kpa. Dobry wybor?
            • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 00:34
              ok czyli z wykladow mam wybrac jeden z trzech, pasujacy mi termin?
              • incu Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 12:05
                tak. ddr2 do której grupy Cię wsadzili?:)

darz bór!
                • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 13:37
                  grupa 14 - czyli teoretycznie poniedzialki i piatki mam wolne :D nie wiem tylko
                  jeszcze co z w-f i łacina ( jesli wezme )
                  • raans Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 14:03
                    chyba musisz kochac łacine.... bo tylko tak chyba mozna tlumaczyc to ze
                    bierzesz ten przedmiot... jezeli nie kochasz - zastanow sie jeszcze...

pzdr
                    • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 14:11
                      hehe nie mam pojecia o łacinie.. wiec? niech ktos napisze o co chodzi.. bo ze 2
                      punkty mozna zdobyc to wiem :)
                      • incu Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 18:35
                        jeśli chodzi o łacinę to słyszałem, że niezbyt warto. chciałem się wcześniej
                        zapisać ze względu na rzym ale mi stanowczo odradzano...może ktoś będzie
                        bardziej konkretny.pozdrawiam(gr.5:) a te 2 punkty to można gdzieś indziej
                        zarobić:)

darz bór!
                      • raans Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 22:24
                        ddr2 napisał:

> hehe nie mam pojecia o łacinie.. wiec? niech ktos napisze o co chodzi.. bo ze
                        2
                        > punkty mozna zdobyc to wiem :)

no normalny lektorat - ucysz sie jezyka: gramatyki (koniugacje - chyba ze 3,
                        deklinacje chyba z 5) slownictwa.... a to wszsytko dla Twojego samopoczucia bo
                        i tak lacina jako martwy jezyk nie jest nikomu potrzebna .
                        chyba ze lubisz sie uczyc jezykow (nawet martwych), albo uwazasz ze lacine
                        kazdy czlowiek na poziomie znac musi.... Ja mialem 2 lata laciny w liceum -
                        cos tam pamietam ale nie wiele - jakbym jej nie mial to itak bym nie bral na
                        prawie...
                        a jesli chodzi o punkty to wez sobie speca jakiegos ciekawego.

pzdr
                        • xeniii Re: UW - wf i plan zajęć 21.09.04, 23:13
                          Czy ktoś chodził na areobik do Piotra Sambierskiego lub Macieja Włodarskiego?
                          Jak u nich wyglądają zajęcia? Bo niestety z powodu planu nie mogę się zapisać
                          do tej samej osoby co wcześniej.

P.S. Jakich argumentów najlepiej użyć przy zmianie grupy?
                          • kusia1 aerobik pyt 22.09.04, 09:21
                            a do kogo wczesniej chodzilas? byl/byla dobry? o kim slyszalas, ze fajnie
                            prowadzi areo?
                            • xeniii Re: aerobik pyt 22.09.04, 18:51
                              kusia1 napisała:

> a do kogo wczesniej chodzilas? byl/byla dobry? o kim slyszalas, ze fajnie
                              > prowadzi areo?

Chodziłam i Do I.Kozłowskiej i do Agnieszki Grygiel ,areobik jest fajnie
                              prowadzony bo jest sporo układów, a mniej ćwiczeń "w dole".
                        • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 11:49
                          hmm nooo moze racja z ta łacina... ale speców na pierwszym roku chyba nie ma?
                          aha a z łaciny jest egzamin czy zaliczenie? (moje gg: 4626157)
                          • raans Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 13:51
                            na Iszym mozesz wziac jednego speca za 5 punktow
                            wez sobie jeden z 2 wykladow Majchrowskiego (costam o globalizacji, i status
                            prawny partii politycznych) oba sa (przynajmniej byly) w czwartki wieczorami
                            jeden po drugim. i sa dla I roku. zalcizenie przez "zasiedzienie" (tylko
                            obecnosc) - ludzie sobie nawet gazetki potrafa bezczelnie prosto w oczy
                            Majchrwoskiemu czytac :-) a gosc fajny, smieszny, lekko nawiedzony. (to ten co
                            byl wojewoda Lubuskim i nie chcial przystanku Woodstock zrobic, a potem og
                            wywalili za jakies skandale w PKSie chyba)
                            - ale i tak fajnie gada.
                            pzdr
                            raans
                            • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 17:22
                              hmm to chyba ciekawsza perspektywa niz łacina.. ale nie pisze tam ze to dla I
                              roku.. :/ zapisy sa na pierwszych zajeciach? a z tego co widze to chetnie
                              wybralbym sie na Podstawy informatyki prawniczej ale termin niedobry :/
                              • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 17:23
                                aha no i tyko w semestrze letnim..
                              • raans Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 23:17
                                jak ja bylem na pierwszym roku (2003/2003) to w inforamtoerze pwczesnym bylo
                                napisane ze to od pierwszego roku. watpie zeby sie zminilo, ajk chcesz miec
                                pewnosc to przejrzyj w bilbliotece inforamtor nowy.
                            • xeniii Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 18:58
                              Do Majchrowskiego chodziłam na partie bo się tym interesuje itd i wytrwale
                              chodziłam przez pół sem letniego ale później odpuściłam bo nie mogłam
                              wytrzymać, chciałam rzeczywiście coś na ten temat się dowiedzieć ale za bardzo
                              się nie dowiedziałam bo on jest chaotyczny niesamowicie!! Zwątpiłam po
                              pytaniach jakie poz atym zadawałą pewna panna w tym roku :)))!!!!! Ale
                              chodziłam jeszcze do Winczorka na nauka o państwe i mi się podobało tylko
                              ludzie go bardzo olewali, no i do grudnia muszę wziąć wpis od niego!
                              Można też iść do Zakrzewskiego na Litwe :))))))

P.S. Czy nie wiecie do jakiej partii należy Majchrowski?
                              • raans Re: UW - wf i plan zajęć 22.09.04, 23:21
                                xeniii napisała:

> Do Majchrowskiego chodziłam na partie bo się tym interesuje itd i wytrwale
                                > chodziłam przez pół sem letniego ale później odpuściłam bo nie mogłam
                                > wytrzymać, chciałam rzeczywiście coś na ten temat się dowiedzieć ale za
                                bardzo
                                > się nie dowiedziałam bo on jest chaotyczny niesamowicie!!
                                [ciach]

no ja tez sie tym interesuje i chcialem sie czegos dowiedziec i tez nie wyszlo
                                najlepiej....
                                ale i tak bylo ciekawie

> P.S. Czy nie wiecie do jakiej partii należy Majchrowski?
                                wojewoda byl awuesowskim ale nie nalezal nigdize

a tu za GW:
                                "Wojewoda ma 34 lata. Jest bezpartyjny. W 1998 r. został doradcą w gabinecie
                                politycznym MSWiA, a potem podsekretarzem stanu. Absolwent Uniwersytetu
                                Warszawskiego, doktor nauk prawnych. Zna francuski, włoski i angielski.
                                Interesuje się historią. Żona wojewody Fatiha Majchrowska jest ekonomistką, z
                                pochodzenia Marokanką. Poznali się na stypendium w Grenoble. Są małżeństwem od
                                dwóch lat. "

• xeniii Re: UW - wf i plan zajęć 23.09.04, 22:26
                                  no to ciekawe..dzięki
    • kusia1 wywiesili juz nazwiska cwiczeniowcow? 25.09.04, 13:03
      j.w.n.
      • irksome tak [n/t] 25.09.04, 16:58
    • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 25.09.04, 15:04
      tak sobie mysle i jesli w piatek (1.X.) rozpoczynamy zajecia, a wykladow mam
      trzy terminy, to jesli nie pojde w piatek na zaden wyklad -> w przyszlym
      tygodniu bedzie juz cos innego? jednym slowem jesli nie chce przegapic
      pierwszego wykladu to musze isc na niego w piatek bo jest to jedyny termin w tym
      tygodniu?

ciezko to wytlumaczyc ale mam nadzieje ze ktos mnie zrozumial :)
      • irksome Re: UW - wf i plan zajęć 25.09.04, 16:57
        ddr2 napisał:

> tak sobie mysle i jesli w piatek (1.X.) rozpoczynamy zajecia, a wykladow mam
        > trzy terminy, to jesli nie pojde w piatek na zaden wyklad -> w przyszlym
        > tygodniu bedzie juz cos innego? jednym slowem jesli nie chce przegapic
        > pierwszego wykladu to musze isc na niego w piatek bo jest to jedyny termin w
        ty
        > m
        > tygodniu?
        >
        > ciezko to wytlumaczyc ale mam nadzieje ze ktos mnie zrozumial :)

Wydaje mi si, ze w nastepnym tyg po 1.X, bedzie tto samo, co w piatek.
        To pierwszego sa zajecia? Myslalam, ze tylko rozpoczecie roku.
        • ddr2 Re: UW - wf i plan zajęć 25.09.04, 17:05
          hmm moze rozpoczecie.. wydzialowe jest 29, po indeks 30 to myslalem ze 1 sa
          zajecia.. ale moze masz racje..
          • irksome Re: UW - wf i plan zajęć 26.09.04, 12:01
            nie no, mysl, |e masz racj, ja do wczoraj nawet nie wiedziaBam kiedy pierwszy
            wypada;))) Na rozpoczcia roku nie chadzam, wic pojecia nie mam kiedy ono jest
            celebrowane.
            • raans Re: UW - wf i plan zajęć 26.09.04, 19:04
              ludzie, nigdzie na ?UW nie ma zajec 1ego Pazdiernika - wszyscy swietuja, a
              teraz sie dobrze skalda bo ci co swietuja beda mogli kaca w weekend wyleczcy -
              zajciea od poniedzialku 4ego dopiero.
              • kusia1 Re: UW - wf i plan zajęć 26.09.04, 20:13
                niby skad masz te info?? na stronie UW wyraznie pisze, ze zajecia dydaktyczne
                sa od 1 pazdziernika. w tamtym roku wyraznie pisalo, ze sa od 2... a wiec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka