Gość: pindek IP: *.pentor.com.pl 08.11.04, 11:26 co sądzicie o uczelni... WSZ/POU (Wyższa szkoła zarządzania/Polish Open University) Czy znacie jakieś wiarygodne opinie, macie kogoś znajomego kto się tam uczy...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asek5 Re: co sądzicie o uczelni WSZ/POU 10.11.04, 19:16 BEZNADZIEJA chodzilam tam troche i zrezygnowalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Draconis Re: co sądzicie o uczelni WSZ/POU IP: *.bs.ptb.de / *.bs.ptb.de 11.11.04, 09:02 Nie wiem, czy az taka beznadzieja. Sam zrobilem tam licencjat i nie narzekam. Szkola funkcjonuje w oparciu o tzw. metode "open learning" czyli wlasciwie 95% pracy trzeba wykonac samemu siedzac w bibliotekach i wertujac rozne pozycje literaturowe. Atmosfera ogolnie przyjazna, ale to juz zalezy glownie od samych studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pindek Re: co sądzicie o uczelni WSZ/POU IP: *.pentor.com.pl 16.11.04, 13:57 a jaki kierunek studiowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Draconis Re: co sądzicie o uczelni WSZ/POU IP: *.bs.ptb.de / *.bs.ptb.de 17.11.04, 08:26 Zarzadzanie Biznesem w oddziale w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandoska WSZ/POU jest ok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 11:24 Ja chodzę do POU w Warszawie. Zaczynam już trzeci rok. Wg mnie to dobra szkoła. Podoba mi się najbardziej organizacja zajęć - są różne godziny (na rano, południe i wieczór) chociaż teraz nie ma zajęć na rano na trzecim poziomie co trochę mi utrudniło żywot, gdyż wolałam poranne zajęcia. Dostajemy do każdego przedmiotu podręcznik, który jest obrazem przedmiotu i jego zakres jest wymagany na egzaminie. Ogólnie to jest luzik. Szkoła jest raczej dla tych, którzy łyknęli trochę życia, a nie świeżo po średniej. Niektórzy nie dają sobie rady bo w tej szkole trzeba samemu organizować sobie czas nauki. Nie ma klasówek i przepytywań przy tablicy. No i co ważne, nie ma ścisku w dziekanacie, olewania studentów i traktowania ich z wyższością. Pełna kultura. I trzeba oczywiście znać angielski. Zdajemy tu egzaminy LCCI. To są moje zdania, inni mogą podchodzić do tego inaczej. Jeśli ktoś mówi "beznadzieja" to niech chociaż swoje zdanie uzasadni. Bo beznadzieja może być dla jednego wymagana znajomość angielskiego lub brak gimnastyki. Duży minus to mała biblioteka z której nie można książek wypożyczać i słabe komputery. Ja osobiście lubię tę szkołę, zastanawiam się już nad uzupełniającymi tam. Ale mam jeszcze trochę czasu. pozdrówka Komandoska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: WSZ/POU jest ok IP: 195.117.90.* 13.11.04, 13:59 a co z faktem, o którym mówił tu student wsz/pou, polegający na tym, że zajęcia wieczorne są płatne więcej niż poranne, a poranne zlikwidowano czy drastycznie uszczuplono co do klasówek i przepytywań przy tablicy.. w której szkole taka forma jest obowiązująca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chesiek Re: WSZ/POU jest ok IP: *.chello.pl 19.11.04, 17:25 Jak jestes 'dziennym', tj. studiujesz w tempie przwidzianym dla tego trybu studiow, to pora zajec nia ma znaczenia przy oplacie - wieczorne kosztuja tyle samo co poranne i poludniowe. A ogolnie to najwiekszym plusem jest angielski. Duzo zajec (7h/tydzien), sprofilowanie pod katem biznesowym, male grupy. Mozna sie dobrze nauczyc jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: WSZ/POU jest ok IP: *.mos.gov.pl 20.11.04, 10:27 To chyba niezupełnie tak. Studenci dzienni (licencjaci, magisterka ma zajęcia tylko popołudniu lub w soboty) nie wnoszą dodatkowej opłaty za zajęcia w godzinach popołudniowych tylko wtedy, gdy grupa poranna nie zostanie utworzona. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty268 Re: WSZ/POU jest ok 17.11.04, 23:51 Nie wiem kto nie daje tam sobie rady bo poziom tej szkoly jest b.niski, w szczegolnosci takze egzaminow LCCI do ktorych nawet nie ma co sie uczyc. Niektore "warsztaty" - ni to wyklady ni to cwiczenia prowadza licencjaci. Tzw. "podreczniki" to beznadziejne czytanki. Dyplom tej uczelni jest bezwartosciowy na rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś