Gość: Anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:48 Czy za wf na SWPS dodatkowo sie placi? mysle głownie o capoeira? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 17:53 Zadzwoń do dziekanatu i zapytaj. Zresztą, gdzie na swpsie? Warszawa, Sopot? Wrocław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:53 głownie mysle o Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 22:41 To akurat troche wiem. Na 90% nie płaci się dodatkowo. Chyba tylko koniki wymagają wyłożenia własnej dodatkowej kasy. Nawiasem mówiąc, jesli myślisz o wroclawskim swpsie, to dobrze trafiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:23 dzieki za odp:) Gocha studiujesz na swpsie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ageta Re: SWPS! IP: *.gdynia.mm.pl 21.04.05, 14:26 mój Boże! Co to za beznadziejna uczelnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 07:24 Nie, nie studiuję, ale to znakomita uczelnia (w każdym razie we Wrocławiu). Sądząc z IP, ageta jest z trójmiasta, ale też nie sądzę, aby teza o beznadziejnosci wydzialu w Sopocie byle uzasadniona. W koncu wyklada tam Wojciszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:41 Dokładnie tak, wrocławski swps jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: SWPS! IP: 82.177.10.* 22.04.05, 15:36 A jaka super jest warszawska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SWPS! IP: *.gdynia.mm.pl 29.04.05, 11:36 Nie wiem jak Wrocławki czy warszawski, ale Sopocki to beznadzieja. Poziom studentów - zeeeeero. Wiem bo studiowałem, a potem się przeniosłem na UG. Powiem szczerze : to była znakomita decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:55 a jest tu ktos z Wroclawskiego ? bylabym wdzieczna o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:46 ooo a masz moze gg? mialabym kilka pytan:) Odpowiedz Link Zgłoś
theresathe Re: SWPS! 22.04.05, 22:05 Nie, ale możesz pisac na priva: theresathe@gazeta.pl Pozstaram się odpowiedzieć w ramach wiedzy i mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elcia Re: SWPS! IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 29.04.05, 11:13 Witam wlasnie chcialam zaczac drugi kierunek i zastanawiam sie nad psychologia ...Prosze powiedzcie jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna >?jest surowo(czy rozmowa to tylko czysta formalnosc?)czy za poprawki sie placi bo wiem ze niektore szkoly prywatne maj wygorowane ceny poprawek ...opiszcie jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SWPS! IP: *.gdynia.mm.pl 29.04.05, 12:31 :)))))) Znam człowieka którego rozmowa kwalifikacyjna na SWPS wyglądała tak : - Dlaczego chce Pan studiować psychologie? - Wie Pani... śmigam przed wojem :) - ???? - No nie chce do woja iść - A ma Pan na czesne? - Tak, rodzice mi dają - W takim razie do zobaczenia w październiku echhhhhh :) facet był nieźle po rozmowie zestresowany :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:05 Ty człowieku z Gdyni masz jakąs obsesję na punkcie swps. Wymyslasz kolejne brednie, zmieniasz nicki i wypisujesz je na forum. Rusz tyłek i wyslij post z innego komputera. Zmienisz dzieki temu IP i może ci się uda zamieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.05, 14:48 Nie huh, tylko tak. A gwoli ścisłości: kandydat nie dowiaduje się o wyniku rozmowy kwalifikacyjnej podczas jej trwania, lecz dostaje informacje o tym, czy został zakwalifikowany czy nie dopiero po kilku dniach. Tak więc, podana przez Ciebie zabawna anegdota jest wyssana z grubego palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SWPS! IP: *.gdynia.mm.pl 01.05.05, 15:53 No cóż, zarówno mi jak i mojemu znajomemu który "śmigał przed wojem" powiedzieli pod koniec rozmowy ze jesteśmy przyjeci. Mi powiedzieli że "nie mam się niepotrzebnie stresować, bo na pewno będę przyjęty", choć rzeczywiście, lista przyjętych została wywieszona po zakończeniu wszystkich rozmów kwalifikacyjnych. Poza tym nie wiem skąd ta Twoja agresja? Pierwszy raz wypowiadam się w temacie o SWPS. Zapewne jest to dobra szkoła, ale w Warszawie. W Gdańsku pod względem kadry niczym się nie różni od UG, a co gorsza poziom studentów jest, co tu dużo nie mówić - słaby. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie! arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.05, 18:13 Jesli wypowiadasz się po raz pierwszy - to przepraszam, ale jest rzecza co najmniej dziwna, że na tym forum pojawiaja się dośc liczne krytyczny opinie io sopockim (i tylko sopockim) swps, pisane z takiego samego adresu, jak Twój (choć dokładne IP nie jest podane) a naliczyłam już dla tego adresu i tematu 5 róznych nicków. Jesli znasz rachunek prawdopodobieństwa, to chyba też wydaje Ci się to dziwne. Dla jasności: nic nie wiem o sopockim swpsie (oprócz tego, że uczy tam prof. Wojciszke, czyli wielki autorytet w dziedzinie psychologii społęcznej) i na ten temat się nie wypowiadam. Wiem natomiast co nieco o swpsie warszawskim, gdzie studiowałam i wrocławskim (bo we Wrocku mieszkam). Być może masz uzasadnioną negatywną opinię o sopockim swpsie, ale nie generalizuj jej na inne ośrodki. Ani w Warszawie, ani we Wrocławiu nie pracują ci sami ludzie, którzy zatrudnieni sa na tamtejszych uniwersytetach. Ja tez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She Re: SWPS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:26 no ok ale podsumowując i reasumując to wszystko co było wcześniej powiedziane opłaca się studiować na tej uczelni?? we Wrocławiu??? bo ja zastanawiam się pomiędzy psychologią SWPS a europeistyką na Handlówce (Wyższej Szkole Handl) proszę o opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SWPS! IP: *.gdynia.mm.pl 01.05.05, 15:54 Moja rada :zdecydowanie druga opcja! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.05, 18:07 No i widzisz Arku, pytasz skąd moja agresja (której, zresztą nie widzę). Dziewczyna pyta o wrocławski swps (o którym, jak sam wcześniej piszesz, nic nie wiesz), a Ty zabierasz głos, zdecydowanie odradzając tę opcję. Tak więc, niezanjomośc rzeczy nie przeszkadza Ci doradzać ludziom w zyciowych wyborach. Ja skończyłam swps warszawski. Wiem, że we Wrocławiu kadra jest super, moim zdaniem lepsza nawet niż w Warszawie, gdy porównuję z kim mają zajęcia studenci we Wrocku, a z kim ja miałam. Tak więc, zdecydowanie i jednoznacznie doradzam wrocławski swps. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulo Re: SWPS! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 02.05.05, 02:39 a wie ktos moze jak sa rozlozone zajecia na sopockim swps??? normalnie jak na kazdej ucz3elni od rana do popoludnia( bo to studia dzienne), czy jakos inaczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_Rumia Re: SWPS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:33 SWPS Sopot?Po prostu słaba uczelnia - taka smutna prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokietka Re: SWPS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:05 co masz na myśli pisząc słaba uczelnia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulo Re: SWPS! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 07.05.05, 17:30 a czy ja sie pytalem kur*a czy dobra czy zla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elcia Re: SWPS! IP: *.idea.pl 07.05.05, 00:32 Prosze powiedzcie mi jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna we Wroclawiu,czy jest godna uwagi?Czy duzo jest zajec na pierwszym roku.Pytam bo studjuje administracje na 2 roku i chcialabym zaczac drugi kierunek?Piszczie co kolwek Odpowiedz Link Zgłoś
aretaj Re: SWPS! 10.05.05, 15:27 No własnie czy ktośby mogł podzielić się informacjami co do rozmowy kwalifikacyjnej? Bardzo zależy mi na odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evela Re: SWPS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:17 Jestem studentką 4 roku Swps w Warszawie na psychologii społecznej i uwaga....JESTEM ZADOWOLONA! Poziom na uczelni jest pojęciem bardzo względnym tzn. jeśli ktoś ma zamiar uciekać od woja to prosze bardzo (przyda się jeleń który zfunduje nam książki:)) ale jeśli jest się wmiare odpowiedzialnym człowiekiem i płaci się SWOJE ciężko zarobione pieniądze to można na SWPS dużo zyskać:) Szkoła daje nieograniczone możliwości rozwoju... Co do rozmowy kwalifikacyjnej to nie wiem jak jest teraz ale za moich czasów nie była koszmarem tzn. wystarczyło wiedzieć ogólnie czym zajmuje się psychologia oraz orientować się nieco w aktualnych wydarzeniach społecznych. Pozdrawiam wydział z Wrocławia Evela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theresathe Re: SWPS! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 17:40 Przeczeszccie sobie wątki nt. swpsie na tym forum i na forum psychologia. Znajdziecie dużo informacji także nt. rozmowy kwalifikacyjnej. Moja rada jest nast.: *) zastanów się dlaczego chcesz studiowac psychologię (a nie cos innego), nie odpowiadaj banalnie, że chcesz pomagac ludziom, bo to nic nie znaczy *) zastanów się, jak będzie wygladac twoje życie po skonczeniu psychologii *) zastanów się czym jest psychologia *) pomysl co swiesz o wydarzeniach politycznych, spolecznych, kulturalnych we wspólczesnym świecie *0 jaką książkę ostatnio czytałaś(eś), na jakim filmie byłeś(aś), na czym w teatrze... Pozdrawiam II rok swps Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aretaj Re: SWPS! IP: *.zamosc.mm.pl 16.05.05, 11:00 Dziękuję za informacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulo Re: SWPS! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.05.05, 23:58 czy ktos wie co trzeba dokladnie uwzglednic w "zyciorysie" tym co trza dac do podania na swps??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: SWPS! IP: *.icpnet.pl 17.05.05, 10:02 a to sie pisze normalny zyciorys??taki jak wszedzie??bo jakis chclopak mi mowil ze cos w formie cv!jak to bedziesz pisal??i na jaki kierunek sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulo Re: SWPS! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 17.05.05, 12:57 ja?no na psychologie do sopotu :D. wie ktos moze czy zamiast numeru dowodu osobistego mozna wpisac numer paszport, bo nie mam dowodu i nie bede mial do sierpnia gdzies :( Odpowiedz Link Zgłoś