manros 17.06.06, 13:30 Kto zaczyna od września? Ktoś zrezygnował?;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babunowa Re: KSAP 2006 17.06.06, 14:54 ja się wybieram w dalszej przyszłości,ale gratuluje dostania się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: KSAP 2006 17.06.06, 18:19 najgorsze jes to ze to byl ponoc ostatni nabro na stacjonarne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ksaperka Re: KSAP 2006 20.06.06, 12:53 manros napisał: > najgorsze jes to ze to byl ponoc ostatni nabro na stacjonarne :-)) Z ciekawości zapytam - a kto Wam tak powiedział? Na razie w poselski projekt ustawy o sc. KSAP jest wpisany. U nas też chodzily takie plotki, ale to chyba nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: KSAP 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 18:22 A co to jest? Nie mozecie udzielic odpowiedzi na pytanie? Czy to przewyzsza wasze mozliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: KSAP 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 18:30 KSAP to Krajowa Szkoła Administracji Publicznej (www.ksap.gov.pl) Kiedys to bylo sie ciezko dostac (18 osob/miejsce). W ostatnim naborze bylo tylko 7 osob. Nie moze to dziwic, bo sluzba cywilna w Polsce wisi na włosku, a "elitarni" absolwenci KSAP nieraz mieli problem z zatrudnieniem, nie mowiac juz o dobrej posadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: KSAP 2006 IP: *.chello.pl 17.06.06, 19:42 Jak to mozliwe ze mieli problemy z zatrudnieniem? Przeciez po ukonczeniu tej uczelni, absolwent z miejsca staje sie czlonkiem korpusu sluzby cywilnej. Moglbys troche wiecej napisac na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: KSAP 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:44 > A co to jest? Nie mozecie udzielic odpowiedzi na pytanie? Czy to przewyzsza > wasze mozliwosci? A CZY WPISANIE "KSAP" W GOOGLE PRZEWYżSZA TWOJE MOZLIWOśCI??? PIERWSZE CO WYSKAKUJE TO WłAśNIE KRAJOWA SZKOłA ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ!!! TROCHE MYśLENIA MOżE DZIEWCZYNKO COOOOOO?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: KSAP 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:48 I po co zaczynasz kłótnie? Jakos nikt wczesniej nie miał tyle problemu i napisał. Jesli cos nie pasuje to po co sie udzielasz? ps. po co krzyczysz? mozesz masz cos nie tak ze słuchem i myslisz, ze reszta tez jest głucha...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filomena Re: KSAP 2006 IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.06.06, 12:03 dostałam się, ale wedle wszelkich znaków na ziemi i niebie zrezygnuję, gdyż mam w perspektywie o wiele ciekawszą opcję. Do KSAPu szczerze mówiąc najbardziej zniechęca mnie konieczność przepracowania minimum 5 lat w panstwowej administracji,ale niekoniecznie na kierowiczym stanowisku, gdyż te są zwykle z partyjnego rozdania. Rzut oka na polską scenę polityczną i chyba więcej komentarza nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: KSAP 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:55 Z tego co wiem (pracowalem w administracji rzadowej 2 lata), to absolwentom KSAP proponuja stanowiska starszego specjalisty. Jezeli w kierownictwie departamentu sa absolwenci KSAP, to czesto taki starszy specjalista szybko dostaje awans. Sa jednak tez tacy przelozeni, ktorzy z roznych powodow nieulatwiaja zycia KSAP-erom. Takze od szczescia wiele zalezy. Kilka lat temu zaistniala kuriozalna sytuacja z zatrudnieniem absolwentow. Otoz pojawilo sie dla nich zaskakujaco malo ofert z urzedow, a te ktore zaproponowano byly po prostu niepowazne. Niektore osoby przez kilka miesiecy po ukonczeniu KSAP byly po prostu bezrobotnymi. Odpowiedz Link Zgłoś