Dodaj do ulubionych

Psychologia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:49
kto planuje zacząć studia na psychologii na UJ? jak wasze wyniki z matur? I na ktory wydzial?
Obserwuj wątek
    • Gość: filemon Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:55
      rozsz: biola 88 polski 93 historia 87 ang 95
      • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 13:42
        Ja właśnie z tym wyborem wydziału mam problem ciągle...Złożyłam na oba,ale nie
        wiem czy się zdecyduję,zakładając że się nawet dostanę. Najlepiej by było
        podołać Warszawie:)Jak myślicie która psychologia na UJ jest lepsza?Wiem,że
        ogólna ma pewnie większy prestiż i tradycję,ale chodzi mi też o uznanie wśród
        studentów,czy zajęcia/program jest na obu tak samo ciekawy?
        • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 13:50
          No to chyba mam odpowiedź.....

forum.gazeta.pl/forum/w,245,83319720,,Psychologia_stosowana_UJ.html?v=2
          • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 17:11
            85% z kazdego przedmiotu... a wiec moge zapomniec o tych studiach.
            • Gość: Kaśka Re: Psychologia IP: 217.97.185.* 03.07.09, 18:56
              Wg mnie się dostaniesz :) Powodzenia ;)
              • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 19:53
                A na który wydział chcesz?i 85 % na jakim poziomie? Ja mam 91%, 78%, 82% na rozszerzeniu.W tamtym roku by się udało........
            • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 20:03
              z tym 85 chodzilo mi o tamten artykul o latach wczesniejszych.
              ja mam na rozszerzeniu 96, 75, 72.
              i juz nie wiem gdzie sie rejestrowac zeby to mialo jakis sens.
              • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 20:26
                Jak Ci zależy na Krakowie,to z tymi wynikami powinnas dostac się na p.ogólną i to nawet z pierwszej rekrutacji!
                • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:53
                  Mer: podniosles mnie na duchu. To wplacam i bede czekac z nadzieja;)
                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 11:07
                    na UJ z 85% z kazdego przedmiotu szanse są ogromne:)
                    w tamtym roku próg byl 259, a srednia ocen z matur wynosila 86%.

Ja osobiscie mam 100% polski, 96% angielski,85 biologia, 82
                    geografia-wszytsko na rozszerzeniu. Próbuje w krakowie, ale bardziej
                    interesuje mnie UAM i UWr- wiecie moze gdzie jest lepiej?
                    • Gość: dobrarada Re: Psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 11:46
                      Heh takie wyniki i na humanistyczne studia idziecie...ludzie
                      ogarnijcie się, skonczycie na bezrobociu, jak już nie możecie to
                      idzcie chociaz prywatnie na jakieś finanse czy informatyke..
                      • Gość: marajka Re: Psychologia IP: *.cityconnect.pl 04.07.09, 11:56
                        Żyj i daj żyć innym.
                        • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 12:31
                          NA UAM psychologia jest jedną z lepszych w Polsce. O UWr nie wiem wiele,ale za
                          to miasto fantastyczne. Same studia chyba też,bo mojego brata przyjaciel jest na
                          tym samym wydziale,co psychologia i nie narzeka.
                          • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 12:35
                            Btw, dzisiaj chyba ostatnia szansa wpłaty na rekrutację. Decyzja podjęta.
                            UW,UAM,UŚ,UŁ i UJ(ogólna).Stosowaną odpuszczam.Mam nadzieję,że nie będę żałować....
                            Pozdrawiam!
                            • Gość: dobrarada Re: Psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 13:23
                              i co, ze najlepsza? Skoro nie masz ofert pracy...nie bdzcie smieszni
                              bo wasi tepi koledzy ktorzy wyladuja przypadkowo na finansach
                              prywatnych szybciejznajda prace niz wy po tej najlpzej
                              psychologii..zero zapotrzebowania..odsylam do ofertt pracy...
                              • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 13:48
                                A kto mowi ze trzeba pracowac w zawodzie? Mi sie tam do psychoterapi nie spieszy. A psychologia jest na tyle dobra- i w tym lepsza od wszytskich socjo, pedagogik itp, ze mozna pracowac np. w biznesie, w dziennikarstwie, jako couch, w sporcie, w sluzbach kryzysowych... no chyba nie jest zle:) a co do finansow, to gdybym chciala nie ejst dla mnie problemem zdac mature z matematyki... ale chyba umarlabym z nudow zajmujac sie w zyciu papierkami, liczbami, gospodarka itp.
                    • Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 13:48
                      UAM I UJ(ogólna) są wyżej w rankingach niż UWr: i jako uczelnia i przy kierunku
                      'psychologia'
                      Za to Kraków i Wrocław zdecydowanie ładniejsze od Poznania.
                      • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 14:08
                        psychologia na UAM w kazdym rankingu przewyższa UWr. Ze wzgledu na
                        znajomych, super miasto, mieszkanie-ciągnie mnie do Wrocka. Nie wiem
                        na ile można wierzyć w rankingi. Trudno tez porównać oferty tych
                        uczelni. Cięzka decyzja-chyba ze sama się rozwiąze ;)
                        • Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 14:12
                          Też składam do Wrocławia, z podobnych powodów :)
                          • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 14:17
                            Szczerze przyznam,że i dla mnie te powody są decydujące.Rankingi nie są najważniejsze. Mam nadzieję,że uda mi się trafic do jednego miasta chociaż z kilkoma "moimi ludzmi"...Ze wględu na odległośc z Wrocławia zrezygnowałam,dlatego życzę wam szczególnie powodzenia,że nie jestście moimi konkurentami:)
                            • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 15:07
                              Wyniki na UWr 10, UAM-13, UJ-14. Piszcie gdzie sie dostaliscie i
                              która uczelnie wybieracie;)
                              • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 17:08
                                Kasia - to juz sa wyniki ?!
                                • Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 20:35
                                  To niby listy zakwalifikowanych, ale mało kiedy jest tak, że Ci ludzie zostają
                                  nie przyjęci. Zawsze jest ich więcej niż limit przyjęć, ale sporo osób rezygnuje
                                  (składa na kilka uczelni/kierunków) i w praktyce wychodzi na to, ze przyjęci są
                                  wszyscy :D
                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.09, 00:58
                                    Wyników jeszcze nie ma. Harmonogramy rekrutacji-kiedy sa wyniki
                                    każdej tury- są na stronach poszczegolnych uczelni. Dzisiaj jest
                                    5.07, joko pierwszy wyniki podaje UWR-za 5 dni.
                                    • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 06.07.09, 11:04
                                      13-tego również Warszawa.Czekamy.........
                                      • mmia7 Re: Psychologia 07.07.09, 20:48
                                        Hej, ja tez zlozylam na psychologie na UW, UJ i UAM, ale niestety nie moge
                                        pochwalic sie takimi swietnymi wynikami jak Wasze. Moje to pol - 72%, ang 86 % i
                                        biol 73% - wszystkie rozszerzone, ale widze ze chyba nie mam szans ;( Mialam
                                        nadzieje ze na UJ bedzie latwiej w tym roku bo nie mozna skladac z wosem, a
                                        takich osob bylo zawsze najwiecej i zazwyczaj z najlepszymi wynikami. Eh, no ale
                                        mam jeszcze nadzieje no bo co mi pozostaje ;)
                                        • Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 07.07.09, 22:58
                                          Mi się wydaje,że na UJ masz szanse i na UAM też!Już nie długo wyniki.Mam
                                          nadzieję,że się nam powiedzie.A na który Wydział na UJ się wybierasz?
                                          • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 08:51
                                            Mam nadzieje że spotkamy sie na UJ juz w pazdzierniku... :)
                                            • Gość: k Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.09, 11:06

na UAM masz 76.6pkt, a w tamtym roku pierwszy próg wynosił 70.9.
                                              Potem obnizyli do 67. Wiec mysle że mozesz byc dobrej myśli:)

zauważyłam że prawie nikt nie skłaa na UWR. Napiszcie dlaczego?
                                              • mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 11:49
                                                Ale na UAM w zeszlym roku liczyly sie 4 przedmioty wiec dlatego prog byl nizszy
                                                :( No ale mam nadzieje, caly czas mam nadzieje. Najbardziej bym chciala na UJ,
                                                bo mam najblizej. A czemu nie Wroclaw? Chcialabym tam nawet bardziej niz do
                                                Poznania czy Warszawy, ale tam nie biora jezyka ang ktory poszedl mi najlepiej i
                                                mysle ze nie mialabym szans bo oprocz roz pol i roz biol mam tylko podst mat na
                                                64% wiec mysle ze to malo :)
                                                • mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 11:49
                                                  A - a na UJ zlozylam na wydzial filozoficzny, czyli na ogólna ;)
                                                  • Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:03
                                                    mmia - to mam nadzieje ze spotkamy sie na ogolnej. a co do Wroclawia to wmoim wypadku to kwestia odleglosci...
                                                  • mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 12:05
                                                    Rozumiem :)
                                                    Kurde, te dni do wynikow ciagna mi sie bardziej niz to bylo gdy czekalo sie na
                                                    wyniki matury. Najgorsze ze nic juz nie mozna zrobic ani niczego zmienic.
                                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.09, 14:16

mnie to własnie uspokaja. ze zrobiłam juz wszytsko co mogłam,
                                                    uczylam sie ile moglam i teraz po prostu czekam. a w dzien wynikow
                                                    nacisne "odśwież" tysiące razy. Czas mogłby leciec szybciej.
                                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.09, 22:12
                                                    DO WROCKA DOSTAŁAM SIE DO WROCKA :D ;D ktos jeszcze?:)
                                                  • Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 09.07.09, 23:20
                                                    Ja!
                                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.09, 11:39
                                                    masz zamiar zostac we Wrocku, czy liczysz na inna uczelnię? i skąd
                                                    jestes?
                                                  • Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.09, 15:16
                                                    Z Wrocławia :) I chyba tu zostanę. Choć czekam jeszcze na wyniki z UW.
                                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.09, 15:47

ja tez składałam jeszcze na UW. ale to dla mnie trocheza daleko i za
                                                    drogo. wiec raczej zostaje we Wro:)
                                                  • Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.09, 14:26
                                                    forum dla przyszłych studentów psychologii Uwr :)
                                                    nasza-klasa.pl/school/60850/2272
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka