Gość: mniemamze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:49 kto planuje zacząć studia na psychologii na UJ? jak wasze wyniki z matur? I na ktory wydzial? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: filemon Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:55 rozsz: biola 88 polski 93 historia 87 ang 95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 13:42 Ja właśnie z tym wyborem wydziału mam problem ciągle...Złożyłam na oba,ale nie wiem czy się zdecyduję,zakładając że się nawet dostanę. Najlepiej by było podołać Warszawie:)Jak myślicie która psychologia na UJ jest lepsza?Wiem,że ogólna ma pewnie większy prestiż i tradycję,ale chodzi mi też o uznanie wśród studentów,czy zajęcia/program jest na obu tak samo ciekawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 13:50 No to chyba mam odpowiedź..... forum.gazeta.pl/forum/w,245,83319720,,Psychologia_stosowana_UJ.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 17:11 85% z kazdego przedmiotu... a wiec moge zapomniec o tych studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Psychologia IP: 217.97.185.* 03.07.09, 18:56 Wg mnie się dostaniesz :) Powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 19:53 A na który wydział chcesz?i 85 % na jakim poziomie? Ja mam 91%, 78%, 82% na rozszerzeniu.W tamtym roku by się udało........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 20:03 z tym 85 chodzilo mi o tamten artykul o latach wczesniejszych. ja mam na rozszerzeniu 96, 75, 72. i juz nie wiem gdzie sie rejestrowac zeby to mialo jakis sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 20:26 Jak Ci zależy na Krakowie,to z tymi wynikami powinnas dostac się na p.ogólną i to nawet z pierwszej rekrutacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:53 Mer: podniosles mnie na duchu. To wplacam i bede czekac z nadzieja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 11:07 na UJ z 85% z kazdego przedmiotu szanse są ogromne:) w tamtym roku próg byl 259, a srednia ocen z matur wynosila 86%. Ja osobiscie mam 100% polski, 96% angielski,85 biologia, 82 geografia-wszytsko na rozszerzeniu. Próbuje w krakowie, ale bardziej interesuje mnie UAM i UWr- wiecie moze gdzie jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrarada Re: Psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 11:46 Heh takie wyniki i na humanistyczne studia idziecie...ludzie ogarnijcie się, skonczycie na bezrobociu, jak już nie możecie to idzcie chociaz prywatnie na jakieś finanse czy informatyke.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: Psychologia IP: *.cityconnect.pl 04.07.09, 11:56 Żyj i daj żyć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 12:31 NA UAM psychologia jest jedną z lepszych w Polsce. O UWr nie wiem wiele,ale za to miasto fantastyczne. Same studia chyba też,bo mojego brata przyjaciel jest na tym samym wydziale,co psychologia i nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 12:35 Btw, dzisiaj chyba ostatnia szansa wpłaty na rekrutację. Decyzja podjęta. UW,UAM,UŚ,UŁ i UJ(ogólna).Stosowaną odpuszczam.Mam nadzieję,że nie będę żałować.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrarada Re: Psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 13:23 i co, ze najlepsza? Skoro nie masz ofert pracy...nie bdzcie smieszni bo wasi tepi koledzy ktorzy wyladuja przypadkowo na finansach prywatnych szybciejznajda prace niz wy po tej najlpzej psychologii..zero zapotrzebowania..odsylam do ofertt pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 13:48 A kto mowi ze trzeba pracowac w zawodzie? Mi sie tam do psychoterapi nie spieszy. A psychologia jest na tyle dobra- i w tym lepsza od wszytskich socjo, pedagogik itp, ze mozna pracowac np. w biznesie, w dziennikarstwie, jako couch, w sporcie, w sluzbach kryzysowych... no chyba nie jest zle:) a co do finansow, to gdybym chciala nie ejst dla mnie problemem zdac mature z matematyki... ale chyba umarlabym z nudow zajmujac sie w zyciu papierkami, liczbami, gospodarka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 13:48 UAM I UJ(ogólna) są wyżej w rankingach niż UWr: i jako uczelnia i przy kierunku 'psychologia' Za to Kraków i Wrocław zdecydowanie ładniejsze od Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 14:08 psychologia na UAM w kazdym rankingu przewyższa UWr. Ze wzgledu na znajomych, super miasto, mieszkanie-ciągnie mnie do Wrocka. Nie wiem na ile można wierzyć w rankingi. Trudno tez porównać oferty tych uczelni. Cięzka decyzja-chyba ze sama się rozwiąze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 14:12 Też składam do Wrocławia, z podobnych powodów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 14:17 Szczerze przyznam,że i dla mnie te powody są decydujące.Rankingi nie są najważniejsze. Mam nadzieję,że uda mi się trafic do jednego miasta chociaż z kilkoma "moimi ludzmi"...Ze wględu na odległośc z Wrocławia zrezygnowałam,dlatego życzę wam szczególnie powodzenia,że nie jestście moimi konkurentami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 15:07 Wyniki na UWr 10, UAM-13, UJ-14. Piszcie gdzie sie dostaliscie i która uczelnie wybieracie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 17:08 Kasia - to juz sa wyniki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.09, 20:35 To niby listy zakwalifikowanych, ale mało kiedy jest tak, że Ci ludzie zostają nie przyjęci. Zawsze jest ich więcej niż limit przyjęć, ale sporo osób rezygnuje (składa na kilka uczelni/kierunków) i w praktyce wychodzi na to, ze przyjęci są wszyscy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.09, 00:58 Wyników jeszcze nie ma. Harmonogramy rekrutacji-kiedy sa wyniki każdej tury- są na stronach poszczegolnych uczelni. Dzisiaj jest 5.07, joko pierwszy wyniki podaje UWR-za 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 06.07.09, 11:04 13-tego również Warszawa.Czekamy......... Odpowiedz Link Zgłoś
mmia7 Re: Psychologia 07.07.09, 20:48 Hej, ja tez zlozylam na psychologie na UW, UJ i UAM, ale niestety nie moge pochwalic sie takimi swietnymi wynikami jak Wasze. Moje to pol - 72%, ang 86 % i biol 73% - wszystkie rozszerzone, ale widze ze chyba nie mam szans ;( Mialam nadzieje ze na UJ bedzie latwiej w tym roku bo nie mozna skladac z wosem, a takich osob bylo zawsze najwiecej i zazwyczaj z najlepszymi wynikami. Eh, no ale mam jeszcze nadzieje no bo co mi pozostaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Psychologia IP: *.ghnet.pl 07.07.09, 22:58 Mi się wydaje,że na UJ masz szanse i na UAM też!Już nie długo wyniki.Mam nadzieję,że się nam powiedzie.A na który Wydział na UJ się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 08:51 Mam nadzieje że spotkamy sie na UJ juz w pazdzierniku... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.09, 11:06 na UAM masz 76.6pkt, a w tamtym roku pierwszy próg wynosił 70.9. Potem obnizyli do 67. Wiec mysle że mozesz byc dobrej myśli:) zauważyłam że prawie nikt nie skłaa na UWR. Napiszcie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 11:49 Ale na UAM w zeszlym roku liczyly sie 4 przedmioty wiec dlatego prog byl nizszy :( No ale mam nadzieje, caly czas mam nadzieje. Najbardziej bym chciala na UJ, bo mam najblizej. A czemu nie Wroclaw? Chcialabym tam nawet bardziej niz do Poznania czy Warszawy, ale tam nie biora jezyka ang ktory poszedl mi najlepiej i mysle ze nie mialabym szans bo oprocz roz pol i roz biol mam tylko podst mat na 64% wiec mysle ze to malo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 11:49 A - a na UJ zlozylam na wydzial filozoficzny, czyli na ogólna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniemamze Re: Psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:03 mmia - to mam nadzieje ze spotkamy sie na ogolnej. a co do Wroclawia to wmoim wypadku to kwestia odleglosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mmia7 Re: Psychologia 08.07.09, 12:05 Rozumiem :) Kurde, te dni do wynikow ciagna mi sie bardziej niz to bylo gdy czekalo sie na wyniki matury. Najgorsze ze nic juz nie mozna zrobic ani niczego zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.09, 14:16 mnie to własnie uspokaja. ze zrobiłam juz wszytsko co mogłam, uczylam sie ile moglam i teraz po prostu czekam. a w dzien wynikow nacisne "odśwież" tysiące razy. Czas mogłby leciec szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.09, 22:12 DO WROCKA DOSTAŁAM SIE DO WROCKA :D ;D ktos jeszcze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.09, 11:39 masz zamiar zostac we Wrocku, czy liczysz na inna uczelnię? i skąd jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Psychologia IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.09, 15:16 Z Wrocławia :) I chyba tu zostanę. Choć czekam jeszcze na wyniki z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.09, 15:47 ja tez składałam jeszcze na UW. ale to dla mnie trocheza daleko i za drogo. wiec raczej zostaje we Wro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Psychologia IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.09, 14:26 forum dla przyszłych studentów psychologii Uwr :) nasza-klasa.pl/school/60850/2272 Odpowiedz Link Zgłoś