Dodaj do ulubionych

Prośba o karty

16.06.13, 12:16
Bo znów nie jestem obiektywna..

Mój synalek ma jutro kolokwium z genetyki - o tyle jest to ważne dla niego, że jeśli je zaliczy nie będzie musiał pisać tzw "wyjściówki" czyli egzaminu z całego semestru dopuszczającego do egzaminu zasadniczego..
Poprosiłabym karty na pytanie
Jak mu pójdzie to kolokwium?
W zamian się odwdzięczę ładnie smile
Obserwuj wątek
    • anuszzka Re: Prośba o karty 16.06.13, 13:24
      witamsmile
      jak mu pojdzie egzamin?
      sedno-mag
      tak mu nie pójdzie 4monet
      tak mu pójdzie 8mieczy
      wynik as monet (10monet, as kiel)
      jaka ocena(w sensie czy bedzie zadowolony) 3 monet (kolo fortuny)

Kolokwium trudne, wręcz wymaga doskonałego przygotowania, zaprezentowania siebie od najlepszej strony. Tutaj na ściągi raczej nie ma szans. Widać duży stress w trakcie kolokwium, spięcie. Ostatecznie powinien sobie poradzić z kolokwium i stwierdzi, że nie było tak źle jak myślał przed egzaminemwink
      Tak się zastanawiam cały czas nad różnicą miedzy 4monet i 8mieczy w tym przypadku. Bardzo możliwe, że on nie bedzie mógł się tak do końca skupić nad pytaniami lub kolokwium bedzie w formie ustnej, to możliwe?
      3monet to pozytywna ocena, kolokwium do przodu, powinno być dobrze. Myśle nawet, że trochę dopisze mu też szczęcie.
      Trzymam kciukiwink
      • anuszzka Re: Prośba o karty 16.06.13, 13:28
        Wyjęłam też kartę co mu będzie sprzyjać i wypadła krolowa buław. Może liczyć na jakąś koleżankę w trakcie kolokwieum.
        Co mu bedzie przeszkadzać 3mieczy- pomyślałam, że albo będzie pytanie związane z sercem albo po prostu ten stress jako przeszkoda.
        • babowa Re: Prośba o karty 16.06.13, 13:52
          dobra tam, pierwsze koty za ploty
          tylko nie smiac mi sie tu i wszelkie me gnioty wytłuszczac
          bo ja naprawde cienki bolek tarotowy

moje karty sa inne niz annuszki

sedno- swiat
          tak- 4 miecze
          nie-rydwan
          wynik- diabeł, 7 pucharów, pustelnik

wiec, wydaje mi sie,ze beda jakies trudnosci, ze albo egzamin bedzie sie przeciagal w sensie, ze bedzie musiał sporo głowkowac, zastanawiac sie i nie bedzie to dla niego bułka z masłem. rydwan tez tu sugeruje ze nie bedzie to takie z buta wio i po sprawie
          i mysle , ze on bedzie zawiedziony wynikiem, w jego odczuciu ocena nie bedzie sprawiedliwa
          dobra tyle
          pewnie mało czytelnie ale niech juz idzie wink
          • algaria Re: Prośba o karty 16.06.13, 14:14
            A ja dodam do babowej że ten diabeł to może mówić o zawiedzeniu tym że inni tzw leserzy będą mieli zaliczone mimo swojej niewiedzy - bo tak często bywa
            Albo on rzutem na taśmę zda -tak jak jeden przedmiot gdzie tyłek mu uratowało 0,25 punku wink
            Pan wykładowca długo się zastanawia nad ocenami (punktacją) i długo sprawdza kolokwia stąd może być ta 4 mieczy i 7 kielichów w rozkładzie
            Eremita - miejmy nadzieję że młody zda i pójdzie dalej swoją drogą reszta zostanie z tyłu

Dodam jeszcze że synalek jako jeden z bardzo nielicznych ma szansę tej wyjściówki nie pisać i w sumie brakuje mu bardzo niewiele punktów do zaliczenia
        • algaria Re: Prośba o karty 16.06.13, 14:01
          Witaj annuszka smile

Genetyka - jest roślin, bardzo trudna. Zresztą on z genetyki nigdy nie był najmocniejszy - ściągać on nie umie i nigdy tego nie robi. Kolokwium ważne bo decydujące - z tym że jakby go zaliczył to byłby nieliczny który by tej wyjściówki nie pisał - egzamin pisemny

8 mieczy może mówić że do końca nie będzie pewny wyniku - raczej nastawi się na oblanie - To uświadomienie sobie swojej niewiedzy - czyli zda sobie sprawę jak niewiele umie mimo nauki i pracy jaką włoży
          No i 8 mieczy mówi o odniesieniu sukcesu z przypadku - prawie jak w Kole fortuny As monet daje dobry początek.. zobaczymy ale karty są optymistyczne - co do koleżanek i ich pomocy - może się trafi ale to przed kolokwium tak do przypomnienia i pogadania 3 mieczy to wyższość rozumu nad sercem - sądzę że tak jak mówisz stres go dopadnie
          Dziękuję za wróżbę
          Co chciałabyś w zamian?

Sylwia - tarot, zapraszam na moją stronę www.sylwiatarot.type.pl
          • anuszzka Re: Prośba o karty 16.06.13, 14:21
            Algario, jeśli możesz, sprawdź w kartach czy powinnam zmienić lekarza od spraw kobiecych. Moja lekarka nie jest wylewną osobą i tak się zastanawiam nad nowym wyborem. Który lekarz byłby najlepszy dla mnie (w sensie mi pomoże i będe zadowolona).
            Mam do wyboru:
            moja lekarka obecna pani O. (może powinnam zostać u niej, bo mnie zna mimo wszystko?)
            lekarka pani T. (byłam u niej raz, jest ciepłą osobą ale nie wiem czy dobra)
            lekarz pan Z. (czytałam o nim dobre opinie)
            lekarka pani J. (czytałam o niej dobre opinie)
            lekarka pani K. (z polecenia)
            lekarz pan W. (z polecenia)
            Przepraszam, że taki ogromny wybór ale możesz po jedenj karcie wyciągnąć dla mnie dla ułatwienia. No już sama nie wiem do kogo udać się z tej listy sad
    • algaria weryfikacja 19.06.13, 20:34
      No i mam wynik
      Niestety nie zaliczył - to kolokwium poszło mu najgorzej ze wszystkich i nie tylko z genetyki ale ogólnie - przyczyna tego jest w dużej mierze w systemie wykładania bo każde ćwiczenie było z innym doktorem a kolokwium robił ktoś inny i zbierając prace i widząc puste miejsca pytał się to wy tego nie mieliście? i tego? i tamtego? Okazało się że właśnie nie mieli, a nie było kontroli nad omawianym materiałem... Cała grupa syna nie zaliczyła .. to zaliczenie i egzamin główny będzie miał we wrześniu
      A teraz weryfikacja
      annuszka

sedno-mag
      tak mu nie pójdzie 4monet
      tak mu pójdzie 8mieczy
      wynik as monet (10monet, as kiel)
      jaka ocena(w sensie czy bedzie zadowolony) 3 monet (kolo fortuny)

Mag wykładowca
      4 monet to pewność trwałość i sukces
      8 mieczy to wycofanie i przemyślenia - on był w szoku jak zobaczył te pytania i przede wszystkim zadania - bo mieli dużo zadań na kolokwium. Tak jak pisałaś annuszko - to kolokwium wymagało od niego umiejętności i był w stresie zwłaszcza jak zobaczył zadania
      as monet musiał wziąć sprawy w swoje ręce i się zacząć uczyć a i tak nie dał rady
      Wynik - mimo że nie zaliczył to się cieszy że ma do września czas bo zostałoby mu mało czasu do końca czerwca czyli w sesji a ma jeszcze 4 egzaminy , a we wrześniu akurat będzie miał czas już tylko dla genetyki.

Nie wiem co mu sprzyjało ale chyba nic skoro zawalił ale w grupie jedna dziewczyna osiągnęła 50% a od 51% kolokwium było zaliczane - także może w królowej buław wyszła Ci ta koleżanka
      3 mieczy nie pomyślał nie douczył się i stres go zjadł albo jakieś zaćmienie - tak bywa

Babowa

sedno- swiat
      tak- 4 miecze
      nie-rydwan
      wynik- diabeł, 7 pucharów, pustelnik

Tu też 4 mieczy mówi o wycofaniu i nie zaliczeniu dużo przemyśleń a wynik nie miał parcia by jeszcze teraz zdawać te poprawki i główny egzamin - dokonał wyboru w 7 pucharach i poszedł własną drogą już jako pojedynczy przedmiot w Eremicie
      Miałaś rację nie poszło mu gładko i nie dał rady, wynik go rozczarował bo jak mówi ze wszystkiego ma 4 i 5 a ta genetyka mu nie idzie.

Jeszcze raz wam dziękuję .. zastanawiam się czemu annuszce wyszły tak dobre karty mimo porażki mojego synalka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka