Dodaj do ulubionych

proszę o poradę

11.12.13, 21:32
Witam!
Otrzymałam tutaj wsparcie i chciałam się dowiedzieć jeś to tylko możliwe, bo mam pewien pomysł na biznes, ale potrzebuje pomocy z zewnątrz i czy wydane pieniądze się zwrócą i czy teraz dostanę dotację na mój wymarzony biznes??
Jeśli by ktos pomógł będę bardzo wdzięczna. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: proszę o poradę 13.12.13, 14:42
      Sabina a czy do tego biznesu będzie Ci potrzebna koncesja na alkohol? Bo coś mi takiego w kartach wyszło ale jak nie to nie będę głupot pisaćtongue_out
      • sabina_online Re: proszę o poradę 13.12.13, 21:17
        nie raczej pomoc w napisaniu wniosku smile od strony finansowejsmile czy nazwa profit jest dobra dla firmy zajmującej się doradztwem i nadzorem nad inwestycjami budowlanymi?
    • algaria Freya 14.12.13, 10:53
      Dajesz swoje karty Sabinie? Bo w razie czego ja zrobię rozkład " Na biznes" - ale nie che powielać smile
      • freya_v Re: Freya 14.12.13, 13:56
        Algario to zrób jeśli możesz bo moje karty chyba nie wypowiedziały się w temacietongue_out ewentualnie później porównam coś dopisze itp
    • algaria Na biznes 14.12.13, 19:02
      1 To mi chodzi po głowie - as kielichów jak sama powiedziałaś miałabyś się zajmować doradztwem w budownictwie - as kielichów to taka miła karta dobroć i taki róg obfitości możliwości do wyboru - karta dobrze oddaje to co chcesz robić
      2 Realne możliwości realizacji - 8 mieczy - jest to karta pewnej blokady na którą nie masz wpływu, masz chęci, masz plany , które jeszcze musisz dopracować, ale jeśli nie spełnisz warunku który pośrednio nie zależy od Ciebie to nie ruszysz - jak sama mówiłaś by wystartować potrzebne są Ci fundusze, po nie musisz się udać do UP tam napisać biznesplan i złożyć dokumenty - a oni albo przyznają albo nie - jak przyznają to ruszysz jak nie .. niestety i to właśnie pokazuje 8 mieczy - masz przeszkodę na pokonanie której nie masz wpływu
      3 Moje oczekiwania od biznesu -4 kielichów - Co tak nisko mierzysz? 4 to ugrzęźnięcie wypełnienie i spełnienie, ale nie wystarczające na dłuższą metę. Mam wrażenie że Ty chcesz rozpocząć i żeby się kręciło a dalej.. dalej to nie patrzysz w przyszłość - chcesz po łyżeczce i stabilnie niż garściami i niepewnie
      4 Realna możliwość otrzymania dotacji z UP - 5 mieczy - nie jest to super optymistyczna karta ale.. wygrasz tylko że albo nie dostaniesz tyle ile będziesz chciała, albo za nim dostaniesz dotacje to tak mocno się na nią napracujesz - dokumenty, poprawki, bieganie, proszenie, mnóstwo czasu, nerwów i biegania itp itd że jak już zostanie Ci ona przydzielona to cieszyć się nie będziesz miała siły wink
      5 Zewnętrzne trudności - rycerz mieczy - pierwsza myśl to przeszkody w mobilności czyli brak samochodu, możliwości się przemieszczania. Później skojarzyło mi się jeszcze że ktoś może usilnie Ci odradzać ten biznes i to stawiać sprawę na ostrzu noża. Może też chodzić o odsunięcie w czasie i zamiast przyspieszyć to z nie swojej winy sam początek będzie odwlekany. Stawiam jeszcze na to że swoją firmę będziesz rozwijała gdzieś dalej od domu, bo na Twoim terenie będzie już podobna firma i miejsca na wasze dwie będzie za mało i to też dla Ciebie będzie zewnętrzna przeszkodą
      6 Plusy biznesu dla Ciebie - Wieża - runie dotychczasowe życie i dotychczasowe układy - może przestaniesz być zależna od męża, może zaczniesz działać dla siebie i przez to staniesz się pewniejsza. Skoro Wieża wyszła na plus to nie bój się zmian, nie bój się że runią dotychczasowe układy - wszystkie te zmiany które nastąpią kiedy założysz biznes będą z zyskiem dla Ciebie
      7 Minusy - 3 kielichów - Mniej czasu dla rodziny i na zabawę.. Uważaj też na tzw pomoce rodzinie i znajomym - zawsze wcześniej ustalaj zasady, albo rezygnuj z usługi bo możesz zostać wykorzystana - jako przysługa przyjacielska bez wynagrodzenia - wiesz ze znajomymi to jest fanie po grillować, ale nie dawać im swoich usług.. myślę że właśnie Twoje układy towarzyskie mogą najbardziej odczuć rozpoczęcie Twojej działalności
      8 Satysfakcja z biznesu - Moc - Ten biznes - swój własny biznes jest Ci bardzo potrzebny - tak dla Ciebie by cię wzmocnić, Biznes dla Ci ogromną satysfakcję, ciężko zapracowaną ale warta radości.
      9 Sytuacja finansowa po 1 roku - Rydwan - już nie raz się przekonałam że Rydwan mówiący o finansach mówi o pracy gdzieś na wyjeździe - dobrych zarobkach, ale nie na miejscu tylko nawet za granicą.
      10 Dalsza przyszłość firmy po 2014 roku - Sąd - Tak naprawdę to rozwiniesz się i swoją firmę dopiero w 2015 roku, ale nigdy nie ma tak by od razu nowa firma przynosiła krociowe zyski.. Także 2014 rok będzie by wystartować i zrobić dobry PR a rozkwitnąć na dobre w 2015 roku.

Powodzenia
      • freya_v Re: Na biznes 14.12.13, 19:21
        Z tym wyjazdem coś jest na rzeczy. U mnie jako rada wyszła 6 mieczy a to też karta podróży ale.. Też i porzucenie pomysłu o czymś własnym.
        U algari 5 mieczy na dotacje nie daje nadziei a podejrzewam że bez dotacji będzie Ci bardzo ciężko..
        U mnie na wyniku była 9 mieczy to pasuje do wielu przeszkód jakie pokazały się u algari. W 9 mieczy możesz Ci zbraknąć odwagi lub sytuacja Cię przerośnie.
        Tak mi przyszło jeszcze do głowy że najpierw będzie ten wyjazd a potem w karcie sąd powrócisz do tego pomysłu i rozpracujesz go na nowo..
      • sabina_online Re: Na biznes 14.12.13, 19:26
        smile bardzo bym chciała by się udało.Jszcze 1 pytanie czy moja wizja firmy przyniesie jakieś pieniądze by nie być na 0 lub na minus?
        • sabina_online Re: Na biznes 14.12.13, 19:28
          i ostatnie moje pytanie czy nazwa profit jest dobra dla firmy doradczo nadzorującej inwestycje budowlane?
          • algaria Re: Na biznes 14.12.13, 20:04
            Finanse z biznesu
            Sedno Umiarkowanie
            2014 - 5 kielichów
            2015 - król kielichów

Po 2 ciągle wychodzi to opóźnienie - Umiarkowanie to przesunięcie 5 kielichów to poczucie żalu i straty ale w 2015 roku król kielichów choć nie jest stricte finansowy to jako król ma pieniądze -a na pewno większe przyniesie w 2015 niż w 2014 roku...

Co do nazwy
            PROFIT - sporo jest na rynku firm o takiej nazwie i to w wielu różnych branżach

Zysk, korzyść z czegoś - dla kogo miałaby być ta korzyść? - Profit jest numerologiczną 3 - a dla biznesu lepsza jest 8 która generuje zyski.

W Twoim przypadku nazwa nie jest najważniejsza - w tej chwili - raczej zgromadzenie dokumentów i dowiedzenie się o możliwościach dotacji... choć przyznam szczerze - nie znam się - czy takim firmom - doradczo - nadzorczym - w ogóle udzielana jest dotacja i jakie warunki musisz spełnić by ją dostać - ale tego musisz się już dowiedzieć u źródła.

I tak życzę Ci powodzenia
    • algaria Re: proszę o poradę 14.12.13, 21:17
      Profit + Twoje imię i nazwisko ma wibrację 7
      • sabina_online Re: proszę o poradę 14.12.13, 21:26
        smile to jaka była by optymalna wibracja ? dziękuję za cierpliwość
        • algaria Re: proszę o poradę 14.12.13, 21:51
          Każdą wersję patrzyłam i nic - ale może nie sugeruj się numerologią - po prostu załóż firmę i ją rozwijaj
          • sabina_online Re: proszę o poradę 14.12.13, 21:59
            smile dam znać jak sprawa się rozwiązała smile
            • algaria Re: proszę o poradę 14.12.13, 23:18
              oczywiście - czekamy z niecierpliwością smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka