Dodaj do ulubionych

Rosja - Ukraina

15.03.14, 20:55
Zaczynam ten wątek po raz 3 - chyba nie powinnam się w to mieszać a przynajmniej mieszać w to Tarota - no nic zaryzykuje

Jestem całym sercem z narodem Ukraińskim ale uważam że Polska nie powinna się mieszać w wewnętrzne sprawy innego państwa. Owszem mamy wspólne granice ale to nie upoważnia nas do wtrącania się. Ukraina niech walczy ale sama..
Jutro referendum na Krymie jakie będą jego konsekwencje dla Krymu, Ukrainy ? Jak się dalej potoczą losy konfliktu Rosja - Ukraina i wewnętrznie Ukrainy. Jakie konsekwencję będą dla nas?
Byłam ciekawa co pokaże Tarot

Może mnie nie zlinczujecie ale..

Zrobiłam taki oto rozkład:

1 Obecna sytuacja na Ukrainie - 9 monet
2 Obecna sytuacja na Krymie - Cesarzowa
3 Za kim opowiedzą się mieszkańcy Krymu w jutrzejszym referendum
- Rosja - 8 buław
- Ukraina - Eremita
4 Dalsze losy Krymu (po referendum) - 3 buław
5 Dalsze losy Ukrainy (po referendum) - 5 mieczy
6 Decyzje Rosji w sprawie Ukrainy - Rydwan
7 Działania Rosji w sprawie Ukrainy - Papież
8 Ukraina w 2015 roku - rycerz mieczy
9 Konsekwencje konfliktu na Ukrainie dla Polski - Kochankowie
10 Działania Rosji wobec Polski w 2014 - Gwiazda

Ukrainie potrzebne są pieniądze w 9 monet mam wrażenie że Ukraina się sprzeda. Niby Unia coś tam obiecała, ale czy dotrzyma słowa? Obecnie jest spokój choć trwa gromadzenie, wojska, sprzętu i ludzi. W walce (wojnie) Ukraina wie że nie ma szans - zwłaszcza w Wojnie z Rosją, ale gromadzenie trwa. Cesarzowa a w zasadzie Car na Krymie rządzi, dzieli i czeka za kim opowie się ludność a Ludność opowie się za Rosją - 8 buław w Eremicie Ukraina będzie musiała odejść od Krymu

To że na Krymie ludzie opowiedzą się za Rosją nie oznacza że od razu będzie on przyłączony 3 buław mówi o zastoju - fakt czekaniu na okręty i impuls do działania jednak jak po referendum od razu nic się nie zadzieje. Część ludności opuści Krym, część zostanie ale wszyscy będą czekać co dalej. Decyzje i działania Rosji wobec Ukrainy będą bardzo konsekwentne i według ustalonych norm i planów. Wojny tu nie widzę raczej straszenie i "pokojowe" rozwiązanie konfliktu. Obawiam się ekspansji Rosji na Ukrainę - tylko, że Ukraina raczej się podda w różnego rodzaju referendach itp w wojnie nie miałaby szans - przynajmniej teraz.
Jeśli konflikt - wojna - walki to 2015 roku gdzie wyciągnęłam dla Ukrainy rycerz mieczy Tu może być bardzo niebezpiecznie. Czyli jednak nie widać spokoju i pokoju dla i na Ukrainie.
Najbardziej mnie interesowały konsekwencje dla nas sprawy Ukraińskiej. Kochankowie to rozdroże, zatrzymanie i podejmowanie decyzji. Czyżby jakieś embarga dla nas? Nie przyjmowanie naszego towaru - zakręcenie gazu? Zamknięcie granic Nie bardzo mogę ugryźć Kochanków - wiem natomiast że nie zostaniemy ostrzelani czy nie włączeni bezpośrednio w konflikt zbrojny.
Gwiazda niby taka miła, daje nadzieję, miłość, ale ona wlewa wodę do źródła. Czyżbyśmy dostali nowe możliwości w których wszystko zaczynać będziemy od nowa? Czyżbyśmy w tym wszystkim mieli więcej szczęścia niż rozumu?

Jeśli mnie nie zlinczowaliście to zapraszam do dyskusji i własnych spostrzeżeń i interpretacji
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 21:04
      Ci Kochankowie skojarzyli mi się z wyborem Polski jako miejsca przyjaznego dla emigrantów - nie pogodzonych z sytuacją.
    • krakuskaa Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 21:33
      Algario świetny rozkładsmile, dla nas gwiazda to nadzieja na to, że będzie dobrze, bo wybory i decyzje w kochankach dla kraju będą dobre..pozdrAwiam
    • ag_at5 Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 22:12
      W krajach pozornej demokracji wyniki referendów, postanowień są przewidywalne w 100%.
      Niezłe byłoby pytanie co cara zadowoli. Krym, Mołdawia, Ukraina czy może wszystkie dawne republiki zsrr, wzdłuż zachodniej granicy. My - w rozkroku, bo tak niewiele możemy. Chciałaby a boi się... jest się kogo/czego bać.

Dobry temat.
    • inguszetia_2006 Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 22:17
      Witam
      Ja inaczej tę 9 monet czuję. Ukraina w 9 monet to znaczy, że tam się jakieś prywatne interesy rozgrywają, oligarchów zapewne ukraińskich. 9 monet jest egoistką i cwaniarą. Cesarzowa fajnie pokazuje, że Krym chce być Rosyjski. "Matka" przyszła po dzieci innymi słowy;-P Działania Rosji wobec Polski - Gwiazda. To wywiad rosyjski będzie nas prowadził, to do Rosji należą pierwsze i ostatnie słowa. To ona inspiruje i zapładnia polską myśl dyplomatyczną. Świeci jasno ta Gwiazda. Gwiazda... czyżby czerwona gwiazda?;-P Konsekwencje w Kochankach to utrudnianie życia z grubsza, bo te wybory w Kochankach są upierdliwe, to będzie utrudnianie życia raczej. Polski krok będzie niepewny, niezdecydowany, trzeba będzie dużo się nakombinować, żeby sprzedać to i owo Rosjanom. Też tak to rozumiem.
      Ukraina będzie w Rycerzu mieczy w 2015, ale Papież to Papież. Przechytrzy z wolą nieba, nie dobywając szpady. Wola jest w Rydwanie, Papież góruje nad Rycerzem, czyli pozamiatane. Wojna raczej nie, ale walkę o wpływy i pieniądze wygra Rosja.
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 22:29
      Zapomniałam dodać o 5 mieczy - Ukraina całkiem przegrana nie będzie ona straci Krym ale coś zyska w zamian - tu mi wychodzą jakieś nie do końca czyste intencje opozycji i rządzących obecnie na Ukrainie - jest zwycięstwo w 5 mieczy ale jakim kosztem Zwycięstwo które nie cieszy... z 9 monet jak Ing słusznie zauważyła w grę wchodzą oligarchowie i zyski - to wszystko nie jest tak, jak jest pokazywane - to wszystko ma drugie dno.

Co do naszych konsekwencji my wciąż jesteśmy zależni od wschodu, głównie towarowo i gaz. My wyżej tyłka nie podskoczymy Kochankowie z Gwiazda - przyjdzie nam się od nowa układać z Rosją i to na zasadach jakie Car nam wyznaczy. Trzeba rozpatrzyć i to dobrze gdzie mamy większy zysk jako Państwo z Rosją czy Ukrainą? Trudne dylematy ale i tak wtrącać się nie powinniśmy - ot solidarność, pomoc i współczucie ale żadnych zagrań politycznych.. zresztą Ukraina nam by nie pomogła
      • inguszetia_2006 Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 22:49
        Witam
        A na samolot zaginiony stawiałaś może karty? Bo mnie podkusiło licho;-P I wyszła mi 9 buław, 6 denarów, Wisielec i inne, ale zapomniałam, jakie. Zapamiętałam te, bo na pytanie czy samolot wylądował dostałam 6 denarów. Tak jakby się uziemił, wylądował. Konkretnie na ziemi, nie wodował. Ale z kolei Wisielec mi się skojarzył ze zwisaniem z drzew, bo też ta 9 buław była obok. Czyli drzewa, ukrycie w drzewach. Szkoda, że nie zapisałam tego gdzieś, bo można by potem skonfrontować z rzeczywistością. A i Arcykapłankę wyciągnęłam, czyli że będą ukrywać informacje o samolocie. I to się potwierdza. Bałam się pytać, czy ludzie żyją? Bo nadzieja umiera ostatnia.
        Pzdr.
        Ing
        • algaria Re: Rosja - Ukraina 15.03.14, 22:53
          Nie stawiałam na samolot - ale można by postawić - szkoda że nie zapisałaś swoich kart, bo byłby z głowy z rozkładami i kartami
          • leda-is-one Re: Rosja - Ukraina 16.03.14, 06:42
            Algaria,czekałam i się doczekałam, na taki wątek-świetnysmile

/nie wspomne że mnie uspokoiłyście troche-jam tu w strachu ogromnym/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka