Dodaj do ulubionych

Kto chętny do wróżby z jednej karty, co?

18.06.14, 23:10
Witam
No, potrzebna mi ta jedna karta, bo jak wiecie nie wróżę sobie;-P Pytanie brzmi: co dalej?
Trochę jestem w potrzebie, więc nie dajcie się prosić;-D
Pzdr.
Ing
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 18.06.14, 23:17
      Przez Ciebie nauczyłam się wróżyć z 1 karty którą do niedawna wydawała mi się dziwna niepełna i.. bezsensowna .. a Ty jednak pokazałaś że się da z 1 karty
      Kapłanka - tajemnica, miłość, przyjaźń - nie lubisz tej karty to ją masz tongue_out dołożyłam Ci gwiazdę i co? miłość jak nic z nadzieją na lepsze.. Karty kobiece i to od Ciebie będzie ta przyszłość zależała.. Połączenie wrednej baby z delikatna panienką - wypośrodkuj
      • inguszetia_2006 Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 18.06.14, 23:40
        Witam
        Cholera, nie dziękuję, bo zatrzymam dobro twoje/Suliga;-P No tak, czyli jest tak jak czułam. Znowu ja muszę się użerać z losem. Zawsze, ja, ja, ja... bleee. Niech ktoś wreszcie mnie odciąży!
        Pzdr.
        Ing
      • krakuskaa Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 18.06.14, 23:46
        Algario a skąd wiesz, przy jednej karcie, czy karta jest w pozytywie? W sumie karty mają mnóstwo znaczeń, dobrych i gorszych, bez pozycji rozkładówej skąd wIedzieć jak na to patrzeć???
        • leda-is-one Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 19.06.14, 06:53
          Mówisz -maszsmile

Król Kielichów..i wypadła mi 8 kielichów przy tasowaniu.
          • krakuskaa . 19.06.14, 10:43
            Karty Ledy na pytanie co dalej?- odpowiedziały: pan już podjął decyzję i z ciężkim sercem odchodzi...
            • leda-is-one Re: . 19.06.14, 11:01
              krakuskaa dziękiwinkto ma sens,ja zrozumiałam pytanie inaczej,co ING ma robić dalej, i w tym kontekście interpretowałam karty
          • inguszetia_2006 Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 19.06.14, 11:25
            Witam
            Dziękuję dziewczyny, tzn. nie dziękuję, zgodnie z nowym trendem;-D
            Król kielichów faktycznie wyjechał(8 kielichów)do miasta Poznań.
            A ja będę w Kapłance i Gwieździe wyć do Księżyca i dręczyć go;-P
            No to tak wam uchylam rąbek tajemnicy.
            Pzdr.
            Ing
            • algaria Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 19.06.14, 11:27
              inguszetia_2006 napisała:

> Witam
              > Dziękuję dziewczyny, tzn. nie dziękuję, zgodnie z nowym trendem;-D
              Zapomniałam się umyć po wyjęciu kart dla Ciebie i co teraz będzie?
              • inguszetia_2006 Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 19.06.14, 11:33
                algaria napisała:
                Zapomniałam się umyć po wyjęciu kart dla Ciebie i co teraz będzie?
                Witam
                Kurczę,nie wiem;-P Idź na procesję!;-D
                Pzdr.
                Ing
                • algaria Re: Kto chętny do wróżby z jednej karty, co? 19.06.14, 14:10
                  inguszetia_2006 napisała:

> Witam
                  > Kurczę,nie wiem;-P Idź na procesję!;-D
                  > Pzdr.
                  > Ing
                  Poszłam i to we wianku - chciałam kwieciem sypać ale mnie nie chcieli.. To pobiłam się witkami brzozowymi - chyba wystarczy?
        • algaria . 19.06.14, 11:25
          krakuskaa napisała:

> Algario a skąd wiesz, przy jednej karcie, czy karta jest w pozytywie? W sumie k
          > arty mają mnóstwo znaczeń, dobrych i gorszych, bez pozycji rozkładówej skąd wIe
          > dzieć jak na to patrzeć???

Nie zawsze jest pozytywnie - np Kapłanka jest ciut wredna a Gwiazda daje nadzieję i tylko ją w niej nie ma konkretów- owszem jest dobra perspektywa i spełnienie ale kiedyś. To nie są karty tylko o pozytywnym znaczeniu. Owszem karty mają i dobrą i gorszą stronę ale są karty które mają tylko złą stronę lub tylko dobrą i je jest łatwiej interpretować.
          Rozkład jest potrzebny i ważny jeśli mamy poważny problem który chcemy rozpatrzeć z każdego aspektu. Natomiast jeśli szukamy szybkiej odpowiedzi na natychmiastowe i "błahe" pytanie - konkretne pytanie, takie ścisłe - to można wyciągnąć 1 kartę.. do której zawsze można dociągnąć drugą.
          Ja np wyciągam 1 kartę na energię tygodnia i wiem jaki ten tydz będzie - dobry, zły ciężki, pracowity, lekki, zabawowy, z tłumem znajomych czy samotny - to wszystko wyczytuje z jednej karty.
          I jeszcze dodam że patrząc na kartę "w głowie słyszę taki klik jak otwarcie drzwi" i widzę to konkretne znaczenie tej karty dla danego pytania - spośród kilku znaczeń instynktownie wybieram to i tylko to - nie wiem może właśnie na tym polega umiejętność czytania z kart i to jest właśnie ten dar - to takie klik otwarcie odpowiednich drzwi z odpowiednim znaczenie.
          Pozdrawiam
          • krakuskaa Re: . 19.06.14, 14:06
            Algario a można było w tym wypadku Gwiazdę interpretować jako nadzieję dla jakiegoś spełnienia uczuciowego ale po długim czasie oczekiwania i to bez żadnej pewności, że do niego dojdzie? Nadzieja, czekanie i na tym koniec- działań brak- ?
            Czytałam gdzieś, że karta karta ma swój cień- stąd pojawiło się też moje poprzednie pytanie do Ciebie.
            Kiedyś od tarocistki dostałam rozkład- nawet porządne karty zinterpretowała w negatywie, no w sumie nic się nie sprawdziło, ale pamiętam moje zdziwienie że tak do tego podeszła.
            Przepraszam, za wcinanie się w temat- już nie będę spamować wink
            • algaria Re: . 19.06.14, 14:17
              Spokojnie, nie spamujesz - uczymy się
              a ja tam nie wspomniałam o nadziei na miłość? Wiesz przy Kapłance może to być miłość platoniczna lub przyjaźń tylko z nadzieją właśnie na odwzajemnioną miłość w przyszłości, ale Gwiazda to miłość sama w sobie jak to mówią wróżki, tyko widzisz ja nie zawsze się zgadzam z interpretacją wróżek tylko czasem miewam wątpliwości kto ma racje - ja maluczka czy takie wielkie guru. I często guru bierze górę a potem się okazuje że to ja miałam rację. Dlatego uważam że ważna jest praca samemu z kartami i dojście swoją własną drogą go sedna znaczenia, a nie powielanie cudzej i często cofanie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka