Dodaj do ulubionych

Zagadkę zapodaje

15.07.14, 12:48
Co takiego robiłam dzisiaj, czego nie lubię robić, a co z kolei sprawiło ogromną radość mojej podopiecznej?
/nie jest to sprzątanie.czyszczenie,pucowanie etc/

Zapraszam,jak nikt na kawę południowa się nie pojawiłwinkto zagadka dla rozruchu.
Obserwuj wątek
    • caro-caro Re: Zagadkę zapodaje 15.07.14, 17:05
      To robiła dziś Leda sama tego nie lubi ale podoba się to podopiecznej Arcykapłan
      Bądź tu mądry i pisz wiersze wink siedzi na tronie błogosławi swoich uniżonych. Może byłaś w kościele? a może, i na to stawiam, czytałaś coś na głos (prawdę mówiąc nie wiem dlaczego mam takie skojarzenia) smile
    • ag_at5 Re: Zagadkę zapodaje 15.07.14, 18:03
      Też pomyślałam o czytaniu ale Caro była pierwsza. Bo chyba nie śpiewalas? tongue_out
      • nagietek123 Re: Zagadkę zapodaje 15.07.14, 18:32
        To robiła dziś Leda, co sprawiło przyjemność jej podopiecznej:

Sedno - Rycerz denarów
        To robiła - 7 mieczy, Śmierć, Kochankowie

Tego nie robiła - Głupiec, Pax kielichów, 5 denarów

Wynik - Rycerz kielichów

1. Poszła ze swoją podopieczna na cmentarz wink
        2. Przeglądały fotografie.
        A karty chociaż moje coś podpowiadają "w temacie"?
        • nagietek123 Re: Zagadkę zapodaje 17.07.14, 09:03
          O guzikach nawet nie pomyślałam... Ale ten Rycerz denarów oraz miecze? Gdyby pani była młodsza i i koszulkę nocna do Kochanków można by dopasować wink

Poprosze to przesłąnie na szczęśliwe zakończenie remontów kominowych i łazienkowych smile
          • szaman.ka Re: Zagadkę zapodaje 17.07.14, 10:08
            No nie powiem, udało Ci się Nagietku " coś miłego" powiedzieć Ledzie na dzień dobry.
            • tekla-ja szamanka 17.07.14, 11:13
              koszulka była podopiecznej, zreszta mocno wiekowej pani, a nie Ledy, wiec spokojnie, nagietek gafy nie strzeliła wink
              • szaman.ka Re: szamanka 17.07.14, 11:34
                O ,rzeczywiście ! Odszczekuję i zwracam honor Nagietkowi.
                • leda-is-one Re: szamanka 17.07.14, 12:11
                  Hej dziewczyny,wszystko jest w porządku.ja intencje każdej z Was odebrałam właściwiesmile
          • leda-is-one Nagietkowi Anioły 17.07.14, 12:32

przesłanie na szczęśliwe zakończenie remontów kominowych i łazienkowych

Zmiana kierunku
            Zmiany których doświadczasz ,zmierzają kierunku wyznaczonym pragnieniem otwarcia twego serca na miłość i nasze przewodnictwo.Otaczamy Cie ochrona i teraz i w przyszłości,więc krocz swoja drogą ku upragnionym celom.
            Ta karta oznacza ze zaszły w Tobie przemiany,które pozytywnie wpłynęły na zmianę kierunku Twojego życia..Anioły towarzyszą Ci w tych chwilach przemiany.Zgodnie z prawem przyciągania,w twoim zyciu pojawia się nowe wspaniałe sposobności i związki.

dodatkowe znaczenie karty;-rozpoczynasz nowy etap swojego życia
            -właśnie rodzi się nowy projekt
            -nowy element w twoim życiu jest dla Ciebie błogosławieństwem,nawet jeśli w tej chwili nic na to nie wskazuje..
            /jest jeszcze o możliwej ciąży..ale tego chyba nie chcesz,może gdzieś w bliskiej rodzinie coś będzie?/

Tak czy tak Nagietku komin i łazienka szczęśliwie będą skończone i jednocześnie coś się dla Twojego serca szykuje pięknego/no może kominiarz?..lub hydraulik? wink/i już się nie oprze i w końcu drgnie w tym czasie..lub będzie to zupełnie kto inny a w tym samym czasie,bo s szczęście jak i nieszczęście lubi chodzić parami.Pora na szczęście.Powodzenia.Leda
            • nagietek123 Re: Nagietkowi Anioły 17.07.14, 13:29
              Jak pięknie Ledo kochana smile
              Dziękuję Tobie i Aniołom smile
      • ag_at5 Re: Zagadkę zapodaje 16.07.14, 08:11
        chciałam jeszcze dodac, że nie chodzi o to, że nie lubisz czytac- tylko, że w języku obcym i na głos.
        Ale może jak zwykle Nagietek jest przy prawdzie smile
        • tekla-ja Leda 16.07.14, 20:04
          przeprasza, że nie podała rozwiązania, ale ma problem z netem. Może jutro sie jej uda ;=)

• leda-is-one Rozwiązanie zagadki 17.07.14, 06:26
      Przepraszam,byłam odcięta od Was półtora dnia;-(

Karty caro-caro pokazały pięknie co robię codziennie rano,zz namaszczeniem i skupieniu jak ten Arcykapłan..czytam Gemmie modlitwy przeznaczone na dany dzień ze specjalnego opasłego modlitewnika/jest tam m.in kilka psalmów co dzień innych, które i ja bardzo lubię/ona jest niewidoma,pobożna bardzo, i to jest dla niej ważnym elementem dnia..
      Ale w zagadce nie chodziło mi o to, aczkolwiek zagadkową czynność wykonywałam bezpośrednio po czytaniu nawet się nie musiałam z kanapy podnosić..

Przyszywałam guziki do jej ulubionej koszuli nocnej!

W atmosferze podniosłej uduchowionej po modlitwie?
      Bardzo mnie zdziwił i zaskoczył ten Arcykapłan, trafność caro-caro i ag_agat w to czytanie..dziwne, jaki tarot mądry,pokazuje to co ma mocniejsza energie..
      Te miecze nagietka, i kochankowie i rycerz kielichów to pewnie moje kombinacje akrobacje i miganie się od szycia aczkolwiek się w końcu zdecydowałam i zadowolenie pokazane na końcu.

Ktoś mi pomoże mądrzej to objaśnić?-proszę.smile

Ag_agat<3 ja istotnie nie lubię czytać nowych tekstów po włosku,ale nie tak jak szyciawink
      śpiewać lubię i ciągle podśpiewuje pod nosem, mimo ze zaczynam fałszować.

gratuluje caro-caro,mimo że nie w 10tke ale tak trafnie energia oddana i zinterpretowana ,ze jestem pod wrażeniem. Wszystkim wam gratuluje.
      Mogę wyciągnąć na pytanie, każdej Przesłanie Aniołówwink

!
      • caro-caro Re: Rozwiązanie zagadki 17.07.14, 06:52
        Cha cha! Chyba jednego i drugiego bardzo nie lubisz. Zaskoczyłaś mnie odpowiedzią. Nie spodziewałam, bo przecież sama miałam skojarzenie z czytaniem nie wiedzieć czemu. Na guziki w życiu bym nie wpadła.
        Mówisz Anielskie? Jasne bardzo proszę. Marudzę tu i marudzę o uczuciach. Są wakacje. Jakieś przesłanie wakacyjne?
        Miłego dnia! czas na kawę smile
        • leda-is-one Dla Caro od Aniółow 17.07.14, 12:05
          Wakacyjne przesłanie na uczuciawink

jak na uczucia to i Anioły się postarały,dały Ci przesłanie w karcie

Dostrzegaj tylko miłość na karcie centralny Anioł trzyma na dłoni uskrzydlone czerwone serce..

Przesłanie;
          Nie zwracaj uwagi na pozorne błędy, pomyłki i nieporozumienia.W każdym człowieku /także w sobie/ dostrzegaj tylko miłość.Całkowite skupienie się na miłości przenikającej wszystko przynosi niewyobrażalne uzdrowienie.
          /myślę że wiesz o co Aniołom chodzi/
          Tą karta Anioły przypominają abyś spojrzała na siebie, innych i każda sytuacje ich oczami.Kiedy koncentrujesz się na miłości znika wszystko co nią nie jest.tak jak włączenie światła powoduje rozproszenie ciemności.pros Anioły by pomogły Ci spojrzeć na świat z miłością.

Dodatkowe znaczenie tej karty;
          -nie zwracaj uwagi na osobowość i ego innych ludzi
          -przebacz
          -przekaż aniołom złość ,cierpienie i osądy
          -afirmuj swoje pragnienia a nie obawy

powodzenia smile
          • caro-caro Re: Dla Caro od Aniółow 17.07.14, 16:45
            Anioły to zawsze mi dadzą do myślenia... wink będę teraz analizować, ale od tego są wakacje, żeby w spokoju pomyśleć. Dziękuję Ci Ledo smile
    • niebieska.360 Re: Zagadkę zapodaje 17.07.14, 19:14
      Pięknie piszesz o tej swojej podopiecznej. Ja mam wielki sentyment do psalmów, mój ukochany dziadek je bardzo lubił czytać na głos też z takiego wielkiego modlitewnika. To było bardzo dawno temu, a do dziś, jak gdzieś przypadkiem usłyszę parę słów z tych psalmów, wzruszenie ściska mi gardło.
    • ag_at5 to i ja poproszę 17.07.14, 20:24
      Na pasję, którą zarzucilam a za którą strasznie tęsknię smile
      • leda-is-one Od Aniołow dla Ag_agat5 :-) 18.07.14, 06:06
        na pasję, którą zarzucila a za którą strasznie tęskni

Anioły mówią;

Nagradzaj się

Ostatnio dużo od siebie dawałaś,czas i żebyś Ty coś otrzymała.Znajdź chwile by się nagrodzić.Równowaga dawania i brania jest niezbędna dla utrzymania stałego wysokiego poziomu energii,nastroju i motywacji.

Nadszedł czas żeby nagrodzić się za własną ciężką pracę.Każdy potrzebuje nagrody a Ty nie jesteś wyjątkiem.Przyjemność doda Ci energii,poprawi nastrój i podniesie motywacje.Zainwestuj w siebie i znajdź czas dla siebie.Podaruj sobie coś czego pragniesz i zobacz jak twoje wewnętrzne dziecko rozkwita dzięki poświęconej mu uwadze.

Dodatkowe znaczenie tej karty;
        -zrób sobie dziś dzień wolny od pracy
        -nie skąp sobie przyjemności
        -zrównoważaj dawanie i przyjmowanie
        -doceniaj wszystko co zrobiłaś
        • ag_at5 Re: Od Aniołow dla Ag_agat5 :-) 18.07.14, 08:29
          Dziękuję Leda, piękne to.
          Anioły wiedzą co mówią, wczoraj padłam ze zmęczenia.

Zastanawiam się dlaczego to czytanie było ważniejsze dla nas od szycia guzików smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka