rozmaryn_1
05.03.15, 00:46
Nie moge zasnąć. Siedzę więc i myslę. Moje zwierzęta (pies i kot) też niespokojne, ale przez to bardziej zaprzyjaznione, trzymaja sie dziś razem bardziej niz zwykle. Dopadła mnie energia księzyca. Wyciagnęłam karty na pytanie co mi jest - 2 denary, księżyc, 8 mieczy i 2 miecze.
I wszystko jasne... Naszła mnie myśl, która mnie zastanawia co jakis czas i powraca, pytanie raczej.
Czy praca wróżki (obojetnie czy za pieniądze czy bezpłatnie) jest w ogóle etyczna. Skoro spawdzalność nie jest i nie może być 100%-owa, bo jednak to niemozliwe niestety, to czy nie oszukujemy czasem kogoś, nawet gdy jest to wbrew naszym intencjom? Nie mam tu na mysli wróżek- świadomych oszustek albo takich co się nie przykładają, byle jak, byle coś tam powiedzieć/ napisać. Załóżmy, że intencje wróżaca ma czyste, chce komus pomóc, ale nie ma gwarancji, że pomoże, że jej słowa się sprawdzą, może kogoś na manowce sprowadzać, więc czy to etyczne? Zastanawiam się juz nad tym lata całe i wciąż mam dylemat. Czy to uczciwa praca czy oszustwo, nawet jeśli nieświadome?
Dziś jednak postanowiłam spytać o to Aniołów, niech i one się wypowiedzą, bo ja juz mam tego tematu dość (za długo to rozważam i wciąż gdzieś wypływa ta obawa). Wybrałam przesłania Doreen Virtue. Wyciagnęłam w odpowiedzi Archanioła Gabriela od komunikacji. Jak wiadomo to Anioł od przekazywania przesłań człowiekowi od Boga, kto jak nie Gabriel przyniesie wieści z GÓRY? Czyli jaka odpowiedz? Chyba pozytywna czyli etyczna wróżka może pomóc GÓRZE w przekazywaniu ważnych wiadomości, nawet jeśli nie zawsze chodzi o sprawdzalność. Może pomyłka tez czemuś służy? No oczywiście, żebyśmy się tez nie zapedzili z tym postrzeganiem pozytywnym pomyłek... i nie tłumaczyli tak naszego "niechcemisie" we wróżeniu. Gabriel jest tez Aniołem czystych intencji, oczyszczania nas z negatywnych energii, aniołem odnowienia i zmiany. Aniołem wrażliwym na kreatywność, wizje intuicyjne i dobry kontakt z innymi ludzmi. Niech więc prowadzi wszystkie wrózki do ich wewnetrznej mocy, prawdy i serca drugiego czlowieka, serca, które się komunikuje ze światem.
A Wy kochane też macie takie dylematy czy jestem sama jedna z takimi pytaniami?