06.05.17, 12:17
Ktoś z Was ma ochotę sobie poćwiczyć,to proszę.weryfikacja niebawem.

Pytanie takie czy dostaniemy odszkodowanie z pzu? pytanie na zasadzie tak lub nie.

Podpowiem, że robią wszystko żeby kompletnie nic nie dać,wymyślają co chwilę nowe dokumenty,udają ze czegoś nie dostali itd. Robią wszystko żeby przeciągnąć sprawę,może mi się tak wydaje a może to jakaś niekompetencja osoba w tym pzu. Generalnie czuje ze to pzu to jest jakas sciana.
Obserwuj wątek
    • ezogracja Re: Jesli 07.05.17, 19:50
      Pinia, nie wiem, czy Ci to info pomoże..ale jak miałam problem z Ubezpieczycielem, to mi pomógł Rzecznik Ubezpieczonych.

Życzę powodzenia!
      • pinia1214 Re: Jesli 07.05.17, 22:23
        Ezogracjo dziękuję.jesteśmy uż tak przeczalgani przez pzu,ze szczerze mowiac,juz nie mamy sil na rzecznika.w zyciu bym nie pomyslala ze pzu,to taka firma. Tyle lat składek.
        • ezogracja Re: Jesli 08.05.17, 17:46
          Pomoc Rzecznika jest bezpłatna, bo w ramach składek, więc taka pomoc, jeśli konieczna, a coraz częściej niestety tak, to należy się Ubezpieczonemu, jak psu buda. Ja swego czasu wysłałam list do Rzecznika, ale teraz są bodajże infolinie, więc chyba można się dowiedzieć, jakie macie szanse. Ja po zgłoszeniu sprawy Rzecznikowi Ubezpieczonych, to zaprzestałam napraszania się u Ubezpieczyciela... Dzięki tej pomocy nie dostałam co prawda należnej mi całości odszkodowania, ale jednak dużo więcej, niż mi pierwotnie proponowano i w moim przypadku nie było sensu iść po resztę do sądu. Do dziś jestem wdzięczna nie tylko ze względu na pieniadze, a właśnie to odciążenie mnie od użerania się z firmą ubezpieczeniową.... Nie zaszkodzi zapytać, zaznaczając im szczerze, że już nie macie sił na dalszą walkę - może RU wywalczy dla Was coś konkretnego, ale oczywiście zrobicie, jak uważacie.... Pozdrowionka!
          • pinia1214 Re: Jesli 09.05.17, 11:34
            Ezogracjo, czy musiałas wysyłać jeszcze raz tą całą dokumentację? bo ja już wysłałam do Pzu. Dziękuje Ci bardzo
            • ezogracja Re: Jesli 09.05.17, 16:46
              Tak, jak napisałam, wysłałam list. Własnymi słowami opisałam w nim po krótce sytuację, a resztę kwestii wyjaśniał sobie już Rzecznik z Ubezpieczycielem, choć to pewno też kwestia tego, jaki jest przedmiot sporu...jednak dobrze znać swoje prawa, choćby do takiej pomocy - mnie to ktoś kiedyś podpowiedział, w mojej sprawie pomogło, więc podaję dalej....
              Nie ma za co smile
    • czlapekk Re: Jesli 19.05.17, 21:33
      Ale dalas czadu na forum- o tarocie big_grin Na ktorym pisac do ciebie, zebyś przeczytala?
    • algaria Ezorogacja, Majeranek i inne rozsyp i apre 21.05.17, 21:07
      Miłe Panie brudy pierzcie u siebie. Na moim forum ma być grzecznie, miło, sympatycznie i wesoło, może i nudno, ale spokojnie. Zapraszam Was tylko wtedy kiedy będziecie miały coś konkretnego do powiedzenia na temat danego wątku.

Z kłótniami fora ze dwora na inne fora albo na priv.
      • ezogracja Re: Ezorogacja, Majeranek i inne rozsyp i apre 23.05.17, 13:25
        Dziękuję za szybką interwencję i przepraszam za zaistniałą sytuację. Dziękuję również za zaproszenie do wypowiadania się w temacie na wątkach, nawet jeśli było tylko pro forma. Pozdrawiam.
        • algaria Re: Ezorogacja, Majeranek i inne rozsyp i apre 23.05.17, 22:57
          Jeśli nie będzie bezsensownych kłótni, zaczepek czy prowokacji to dlaczego masz się w wątkach merytorycznie nie wypowiadać?
    • ezogracja Re: Jesli 25.05.17, 22:48
      też racja, Algario. taka może dla kogoś ciekawostka: dziś celebrowaliśmy Światowy Dzień Tarota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka