niki.x 17.12.19, 19:12 Szukałam i nie mogłam znaleźć w zakładkach. Spróbuj na początek to: www.yourchineseastrology.com/calendar/bazi/ www.travelchinaguide.com/intro/astrology/four-pillar.htm nie ma nic po Polsku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: Inga :) 20.12.19, 20:31 Witam Dzięki, nic nie rozumiem z tych opisów, nie umiem tego poskładać Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.x Re: Inga :) 23.12.19, 17:08 Miałam taką fajną stronę, tam było wszystko wyjaśnione co i jak. Wpisywało się datę urodzenia i wyskakiwało coś jak kalendarz z opisem. Chyba tą stronę zlikwidowali, bo pokazuje błąd jak próbuję otworzyć. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Inga :) 29.12.19, 19:14 Witam Zrobiłam sobie na szybko bazi z pierwszego linku i mam za dużo ognia, za silne bazi. W ogóle nie mam wody i drewna. Jestem ogniowo (duża przewaga) - metalowa. Coś jakby krasnolud z Morii Pzdr. Ing Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Inga :) 29.12.19, 19:15 Witam P.S. A u ciebie jak? Jakie deficyty? A może harmonia? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.x Re: Inga :) 29.12.19, 20:20 U mnie jest za dużo drzewa a brakuje mi metalu. Mistrz dnia urodzenia jest ziemski i powinien być wspierany metalem, którego nie mam Muszę go sobie uzupełnić talizmanem. Mam unikać dużej ilości wody. To ostatnie jest ciekawe. W moim nowym mieszkaniu mam w łazience panel prysznicowy i wannę. Wanna jest duża i głęboka. Deszcz albo wodospad pod panelem - bajka. Do wanny boję się wchodzić. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Inga :) 29.12.19, 21:34 Witam Ja też mam unikać wody, a że nie jestem wodnista to mnie ciągnie do wody bardzo, od małego, pływam wszędzie, gdzie się da, najlepiej czuję się przy dużych akwenach wodnych, kąpię się w wielkiej wannie (uwielbiam), wpatrywanie się w wodę mnie uszczęśliwia I jak tu unikać, jak brakuje? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.x Re: Inga :) 29.12.19, 22:30 To chyba chodzi o reakcje energetyczne. Masz unikać wody, bo ta woda gasi Twój ogień. Kiedyś interesowałam się trochę kuchnią 5 przemian. Tam są fajnie te zasady pokazane. Zaczynasz od jakiejś energii np. wody, potem musisz dorzucić po kolei drzewo, ogień, ziemię i metal. Jak pomieszasz i dodasz nie po kolei to energetycznie potrawa jest do wyrzucenia. Tylko u nich woda to nie taka woda jak u nas. Woda u chińczyków to zima i wszystko co jest zimne albo kojarzy się z zimą. Ciepła woda już nie jest energetycznie wodą. U mnie z tą wanną to chyba chodzi o metal. Tak myślę. Mam uzupełnić metal a metal ścina drzewo, bo metal to jesień i wszystko co ostre. Odpowiedz Link