magda_e1 26.11.07, 14:24 co myślicie o tym, by przed wejściami do klatek umieścić śmietniki? Takie kryte z daszkiem by do środka nie padał ani deszcz ani śnieg.... Przydałyby się...... Brakuje też cały czas trzepaka.......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_c4 Re: PROPOZYCJA 26.11.07, 14:49 Witam, śmietniki jak najbardziej, ale dopiero jak Wspólnota zaakceptuje na początku roku i uwzględni się w planie finansowym 2008 (w tym roku już się nie zmieszczą). Co do trzepaka była mowa kiedyś o tym, ale tak naprawdę czy jest on potrzebny i gdzie miałby stać. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: PROPOZYCJA 22.12.07, 13:17 nie wiem, nie zauwazylem. a tak swoja droga to musimy zamykac smietnik? zamkniecie bylo dobre, wtedy gdy nie bylo bramy (zeby obcy nie korzystali ze smietnika), ale teraz to chyba jest zbedne... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_e1 Re: PROPOZYCJA 22.12.07, 13:33 w połowie grudnia zauważyłam, że zamek jest wymontowany, a szyld zamka chybocze się na wietrze i przy trzaśnięciu drzwiami. Bez zamka jest przede wszystkim wygodniej :) Zastanawiałam się tylko, czy to wandale, czy zamierzone nasze działanie Odpowiedz Link Zgłoś
michal_c4 Re: PROPOZYCJA 27.12.07, 10:23 Witam, z tym zamkiem to zamierzone działanie. Bez zamka jest po prostu łatwiej. Jak ktoś nie weźmie kluczy to nie musi bawić się w rzucanie do celu :) Odpowiedz Link Zgłoś
naisi Re: trzepak 05.01.08, 20:26 Myślę, że trzepak jest potrzebny. Przeciez na pewno wiele osoób ma dywany i chodniki w domu i nie chce mi się wierzyć, że nikt nie chciałby odświerzyć dywanów wytrzepując je z kurzu. Ja osobiście czekam z zakupem dużego dywanu do siebie wlaśnie z powodu braku trzepaka... Małe chodniczki moge sobie wytrzepać na trawie. Śmietniki przy klatakach? SUPER POMYSŁ - tego tez mi brakuje. a czy w ogóle będzie jakieś spotkanie wspólnoty na dyskusje o finansach na 2008 rok? Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad3 Re: trzepak 06.01.08, 12:57 ... a mnie brakuje ławek - kiedyś było to bardzo popularne "urządzenie". Chociaż 2-3 ławki przy każdym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas_wolny Re: PROPOZYCJA 06.01.08, 14:47 można by też pomyśleć aby wspólnymi siłami w 2008r. Wspólnoty 19 i 21 (a może i 23, choć nie wiem jakiego mają Administratora) postarały się o kosze na segregowane odpady. Co prawda takie śmietniki znajdują się w głębi o. Złotej Karczmy, ale zazwyczaj są przeładowane a średnio mi się uśmiecha spacerować od kosza do kosza aby w końcu zostawić w ostatnim szkło, a makulaturę i butelki pet z przykrością wrzucić do zwykłego kosza. Uważam że takie 3 kosze nie muszą koniecznie stanąć za zamknięciem. I tak ono nic nie daje, ludziki wyrzucając śmieci robią naprawdę wielkie szambo w wiacie, nie trudząc się nawet włożyć swoje odpady do tego mniej zawalonego kosza tylko wywalają gdzie popadnie. Trzepak - fajna sprawa, popieram. Bartas :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: PROPOZYCJA 06.01.08, 17:49 takze jestem za zbiornikami do segregacji smieci. Odpowiedz Link Zgłoś