27.09.13, 01:12
Mam swoją teorię na ten temat,to się wiąże z umysłem i świadomością.Jeszcze nad tym pracuję,
ale na pewno napiszę.Sprawa jest dosyć skomplikowana i trudna do opisania.
Wiąże się z wnikliwym analizowaniem różnych zdarzeń czy też wydarzeń.Nazwał bym to wyższym stopniem świadomości, który jest tymczasowy.
Nikt nad tym się nie zastanawiał jestem pierwszym człowiekiem który to robi.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 01:17
      W ten stan potrafię się już wprowadzić,z wyjściem trzeba czasu i też są niewielkie skutki uboczne tego,jeżeli wskakujemy w ten stan nie powinien trwać dłużej niż kilka godzin.
      Później trzeba wypocząć.
      Kto nie potrafi kończy w szpitaluwink
      • ditta12 Re: Analiza 27.09.13, 06:50
        To ciekawe.Napisz jak się wprowadzasz w ten stan.
        • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 07:27
          Ditto teraz dopiero piszę ale tematem się zajmowałem jakiś czas.
          Ogromny wpływ na naszą świadomość i inteligencję miała wpływ choroba, jak pewnie zauważyłaś.Stan przed nią i po niej porównując, to zupełnie dwa inne światy.Tego może w kontaktach i codziennym pisaniu nie widać ale mamy kilkukrotnie bardziej rozwiniętą świadomość od normalnego człowieka, zresztą jak się zastanowisz to pewnie mi przyznasz rację.
          Zastanawiałem się też nad innymi chorymi.Nie ze wszystkimi jak się wydaje jest podobnie,być może jest ja to oceniam po swoim przypadku.Biorąc pod uwagę świadomość przed chorobą jak i po niej.Nie mniej jednak to jest widoczne jak się bardziej przyjrzysz dyskutując z kimś na forum, lub też w realu.
          Teraz może o tym stanie, analizując coś dosyć obszernie jak to określę, umysł zdaje się pracować na wyższych obrotach,czuje się lekką euforię, jest się niezmiernie spostrzegawczym,analitycznym.Jednak w tym stanie nie należy długo przebywać, ty Ditto też zapewne miewasz ten stan po czym kończy się psychozą, przekraczasz granicę z której nie ma odwrotu i umysł zaczyna wszystko inaczej odbierać.
          Sztuką jest doprowadzić się do takiego stanu i wyjść z niego bez problemu.
          Mały problem w tym że w tym stanie rozumie się więcej i to jest ciekawe że chce się jeszcze więcej przeanalizować.Ale ja już potrafię sobie odpuścić i bez problemu wracam do normy luzując się.
          Następna sprawa co do inteligencji i świadomości, sama pomyśl i przyznasz rację że się różnimy od ludzi nigdy nie miejących z choroba do czynienia.
          Te osoby uświadamiając sobie to wszystko co my właściwie zaczynają mieć schizę, można to tak określić,zaczynają myśleć i anlizować i to się kończy w ten sposób, tak myślę.
          • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 07:37
            Ja akurat nie mam możliwości sprawdzenia i badania tego na innych chorych, gdybym miał pewnie moja teoria by przybrała bardziej na sile.
            To wszystko ma odbicie w życiu codziennym, nie wiem czy u ciebie ale u mnie tak.
            Oglądając coś, czytając,widząc.Ja po prostu czasem zbyt wiele rozumię i widzę, przykładem jest moja zona ona na to patrzy inaczej, inaczej rozumie inaczej pojmuje.
            Wiąże się to ze wszystkim, prosty przykład nawet z propagandą polityczną.
            Kiedyś zaczynałem się interesować wywiadem,w młodszych latach, po czym to miało też wpływ na moją chorobę.Teraz obecnie muszą coś napisać lub ujawnić żeby normalny obywatel miał świadomość tego co się tak naprawdę dzieje u mnie już nie.Wiem prawie wszystko i mam pełna świadomość tego co obecnie się dzieje ,jak to wszystko funkcjonuje.
            Ostatni raz się wprowadzałem w ten stan analizując obraz Dallego, to wtedy stwierdziłem że facet się interesował w jakiś sposób psychologią.
            Można na ten temat sporo pisać, oczywiście że tego nie zrozumie o czym piszę normalny człowiek bo nie przebije się do mojego stanu świadomości tak jak ty i eszmera, eszmera jest wyjątkiem dlatego tak bardzo mnie interesuje.
            • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:11
              To jest dosyć obszerny temat, co o tym myślisz?
              • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:19
                szmerko napisz może jak masz jakieś zdanie w tym co napisałem?
                • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:22
                  I ty ditto.
                  • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:27
                    Zresztą przekraczanie pewnych granic świadomości otaczającego świata i uświadamianie sobie wszystkiego w połączeniu z inteligencją może kończyć się też schizą.
                    • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:29
                      W podobny sposób analizowałem konflikt syryjski, czyli już dzień wcześniej napisałem że będzie wielki szum i nie będzie ataku,łącznie z tym że ameryka zostanie sama w tym temacie.
                      • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:32
                        O tyle to była ciekawa analiza że nikt się nie spodziewał takiego przebiegu sytuacji, wszyscy byli pewni że za parę godzin nastapi atak itd... a ja napisałem zupełnie coś odwrotnego więc chyba daje do myślenia.
                        • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:33
                          Ludzie żeby coś rozumieć potrzebuja się wdrażać w temat, ja osobiście nie.Info czerpię dosłownie prawie z niczegowink
                          • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:37
                            Zwykła logika i fizyka jest tu mechanizmem analitycznymwink,połączona z informacją czasem nikłą.
                            Sorry że tak pisze dając do myślenia, ale nie chcę zdradzać właściwie tego jak to robię, może spróbujcie sami do tego dojść lub mnie rozwinąćsmile
                            • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 08:39
                              Podpowiem że sekret tez tkwi nawet w propagandowych artykułachsmile, mają ukierunkowywać poglądy ale mówią też bardo dużosmile, z manipulacji też prawda wychodzi co daje dosyć szeroki obraz.
                  • ditta12 Re: Analiza 27.09.13, 08:45
                    Psychicznie chory,podobnie jak mistyk,podobnie jak szaman ma dziwne doznania.
                    Tyle że bez swojej woli zostaje w ten stan wprowadzony.
                    Szaman ma tę umiejętność.Mistyk-za pomocą silnej wiary.
                    Jazus:
                    "Pełen Ducha Świętego, powrócił Jezus znad Jordanu i przebywał w Duchu na pustyni czterdzieści dni, gdzie był kuszony przez diabła. Nic w owe dni nie jadł, a po ich upływie odczuł głód."
                    Głód wytwarza energię życiową.Oczyszcza organizm?Po wielkim żarciu chce się spać.
                    Pytia piła wodę ze świętego źródła Kassotis. Następnie siadała na trójnogu ustawionym nad rozpadliną i wdychając odurzające wyziewy udzielała odpowiedzi.
                    Narkotyki,dopalacze,inne substancje,leki........
                    • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 09:33
                      Podyskutujemy na ten temat ditta bo jest dosyć ciekawy.
                      Ale teraz znikam tymczasem.
                    • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 19:14
                      ditta12 napisała:

> Psychicznie chory,podobnie jak mistyk,podobnie jak szaman ma dziwne doznania.
                      > Tyle że bez swojej woli zostaje w ten stan wprowadzony.

Niekoniecznie są dziwne, zależy od podejścia i psychiki człowieka, także świadomości. Ludzie kompletnie dziwne rzeczy sobie w tym stanie wyobrażają .Każdy człowiek ma własne.
                      To się zmienia z punktem jego zainteresowań.To jest faktycznie chory stan, ale pewnych rzeczy i faktów które mu czasem towarzyszą nie da się wytłumaczyć racjonalnie.Dlatego każdy przypadek jest ciekawy.

> Szaman ma tę umiejętność.Mistyk-za pomocą silnej wiary.
                      > Jazus:
                      > "Pełen Ducha Świętego, powrócił Jezus znad Jordanu i przebywał w Duchu na pust
                      > yni czterdzieści dni, gdzie był kuszony przez diabła. Nic w owe dni nie jadł, a
                      > po ich upływie odczuł głód."

Tego nikt nie wie i nie potwierdzi.

> Głód wytwarza energię życiową.Oczyszcza organizm?Po wielkim żarciu chce się spa
                      > ć.
                      > Pytia piła wodę ze świętego źródła Kassotis. Następnie siadała na trójnogu ust
                      > awionym nad rozpadliną i wdychając odurzające wyziewy udzielała odpowiedzi.
                      > Narkotyki,dopalacze,inne substancje,leki........

Co do samych narkotyków, to się zgodzę, weśmy marihuanę, palenie jej wprowadza nas też w pewien stan, ale każdy inaczej go odczuwa.Ja osobiście mam sporo przemyśleń w tym stanie bardzo pożytecznych.
                      • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 19:32
                        W zasadzie mam całkiem niezłą teorię na temat schizy i problemu z jakim ludzie się borykają z nią, przyczyn w jaki sposób wpadają w ten stan bez kontroli itd.Doszedłem do tego po swoim przykładzie, wszak już ten problem mnie nie dotyczy i nie będzie, ale nawet starając się wytłumaczyć co i jak to nie dotarło by w zasadzie do wielu chorujących tak myślę.
                        • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 19:46
                          To jest temat przeogromny, nie próżno się mówi że ma na to wpływ otoczenia w jakim człowiek się wychowuje, aby uniknąć tego typu choroby, trzeba było by odpowiednio dziecko wychowywać od najmłodszych lat.
                          Większa część populacji jest podatna na nią i dosłownie każdy może zachorować bez wyjątku, tylko nie wielu ludzi zdaje sobie sprawę z pewnych rzeczy, są tak okrojeni że sznase na chorobę są znikomewink.
                          Ciekawostka:
                          Znajomy który zachorował, bliska mi osoba w pewnym momęcie odłączyła komputer stacjonarny od sieci, wyłączyła gniazdko z sieci, zdziwiona tym faktem że komputer działa wzięła go wystawiła na środek pokoju, podkreślam to był stacjonarny bez baterii czy akumulatorów.Komputer cały czas działał. To się zdarzyło znajomemu, nie chciałem z nim dyskutować o tym bo za bardzo nie miało sensu ale taki fakt zaistniał druga osoba czyli jego żona to potwierdziła zdziwiona tym faktem.
                          U mnie samego wiele podobnego typu sytuacji było, których zresztą nie będę opisywał bo nie chcę, tylko zauważyłem pewną rzecz że kiedy ja osobiście te rzeczy widziałem byli świadkowie zainstniałych sytuacji czasem, ostatnia taka sytuacja miała miejsce przy żonie i drugiej osobie które kompletnie nie zwróciły na to uwagi.Mysląc o tym zorientowałem się że ludzie na pewne sprawy w ogóle nie zwracają uwagi pomimo tego że są widoczne i niewytłumaczalne, takich akcji było kilka.
                          • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 19:51
                            Zresztą samo podejście lekarzy i ogólnie do tej tematyki jest ignorowane.
                            Wiadomo większość z nich się uczy z książek, nie jest w stanie przeanalizować tego stanu bo nie było w nim, część choruje ale jest zapewne na lekach, w to naprawdę trzeba się wgłębić i trzeba mieć predyspozycje psychiczne i takie tam różne żeby ogarnąć temat.Ile lat mi to zajęło, mi samemu, ale nie było dnia i analizowania.Masa teorii zmieniających się z czasem, dojrzewania poglądu i świadomości itd...
                            • uwierz_w_to Re: Analiza 27.09.13, 19:58
                              Gdzie nie wskoczysz, nie ma nic o ludziach którzy dali rade z ta chorobą, piszą że pokanali ale tak naprawdę im się tylko wydaje bo są w remisji, nikt nic konkretnego nie pisze i nie opisuje.
                              Norma jak zwykle,metody i poradysmile
                              • ditta12 Re: Analiza 27.09.13, 20:10
                                „Są rzeczy na na ziemi i w niebie, o których się nawet filozofom nie śniło”

Tak,wiem że tak jest.Sama tego doświadczam.Nie wiem co to jest ale jest faktem.
                                W moim przypadku najbardziej zadziwiające są te napisy......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka