Dodaj do ulubionych

Prawda o schizofrenii

15.03.15, 06:16
Nie ma mocnych na schizofrenię,nie da się jej pokonać, nikt bez leków się nie wyleczy, ja już jestem zmuszony brać większe dawki nie wiem jak z pracą bo są dwie opcje albo brać małe i pracować i lądować w szpitalu lub brać większe i nie pracować i nie lądować w szpitalu.
Jednym słowem piekło na ziemi.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 15.03.15, 06:18
      Na większych nie dam rady pracować bo próbowałem i tak źle i tak nie dobrze więc co robić do cholery?
      • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 15.03.15, 09:01
        Brać jakie lekarz przepisał i nie mieć psychoz.
    • mskaiq Re: Prawda o schizofrenii 15.03.15, 21:32
      Zależy jak się żyje. Do szpitala zwykle wracają te osoby, które wracają do dawnych działań i nawyków.
      Pozdrawiam serdecznie
      • eszmeralda.i.papugi Re: Prawda o schizofrenii 15.03.15, 21:41
        a jak nie wrócić, Mskaiqu, gdy przychodzą chwile, że tak przyjemnie jest, choćby na chwilę, odłożyć dyscyplinę
        • mskaiq Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 10:45
          Jest wrażenie przyjemności, bo to co się zna wydaje się bliskie i dobre. Nowego się nie zna, wydaje
          się trudne, wiąże się z tym wiele uczuć, które przeszkadzają.
          Z czasem nowe staje się stare i wtedy to co jest dyscypliną staje się przyjemnością i radością. Na
          polega rozwój.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 11:09
            O jakie stare nawyki chodzi?
            • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 13:42
              Ditto mask ma autyzm pisarskibig_grin
            • mskaiq Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 13:49
              Stare nawyki często wiąże się z przeżywaniem określonych i dobrych uczuć. Np. napicie
              się kawy, pisanie lub czytanie forum.
              Nawyki mogą też dotyczyć emocji. U Ciebie hipomanii, a dla Uwierza przeżywaniem
              psychozy - wtedy ma jazdy, dzieją się wokół niego niezwykle rzeczy.
              Co czujesz w czasie hipomanii, co tak bardzo w niej przyciąga Ciebie. Przecież
              hipomania to uczucia. Co powoduje, że są ważne dla Ciebie.
              Pozdrawiam serdecznie.
              • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 13:52
                Moje teraźniejsze życie to kupa.
                Co czuję w hipomanii?
                Chęć do życia.Wszystko mi sie pali w rękach,mam ochotę coś robić,wszystko mi wychodzi sprawnie i szybko,moje myśli są ciekawe,barwne jak świat wokół mnie bo on też nabiera wtedy barw.Nasycenie.
                • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 13:58
                  no fakt masku mam jazdę na eszmeraldębig_grin
                  • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:36
                    https://www.hypomanicedge.com/reviews/nyt/nytimesarticle.jpg

Oto obraz hipomaniakalny.Pasuje jak ulał.
                    Wzrasta zainteresowanie wszystkim,dosłownie wszystko cieszy.
                    • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:50
                      tęsknisz za hipemanią?
                      • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:54
                        Tak.taką niewielką.Nie żebym w nocy nie spała ale taką żeby świat się zrobił piękny jak to bywało już.
                        Hipomania zawsze występowała po depresji ,natomiast teraz mam jakąś anhedonię [0] i nic się z tego nie wyklaruje.
                        Jak myślę.To jest sztuczne podtrzymywanie przy życiu że tak się wyrażę.
                        • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:57
                          uncertain
                        • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:59
                          ale po depresji występowała hipomania a później szpital,depresja i hipomoania szpital.
                          Nie lepiej jak jest teraz może teraz właśnie masz umysł zdrowy ale nie jesteś do tego przyzwyczajona bo stany kiedy twój umysł wydzielał jakieś soki które ciebie wynosiły w górę się unormowały.
                          • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 14:59
                            jest lepiej niż było bo zaczynasz przynajmniej dyskutować
                            • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:05
                              Przed szpitalem była mania a hipomania to tak jakbyś zażył antydepresanta.
                              Z manii się niewiele pamięta.
                              Hipomania jest piękna i twórcza.
                              • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:07
                                to może ja mam hipomanię wiecznąwink
                                • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:08
                                  Jestem ditto szczęśliwym człowiekiem żona mnie kocha do bólu inne osoby też, mam prawie wieczne poczucie humoru zresztą słyszysz przez telefon ja taki jestem po prostu trudno się ze mną nudzić.
                                  • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:09
                                    Jesteś śmieszek to fakt big_grin
                                  • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:09
                                    Pieniądze tylko mi szczęście w pewnym stopniu ograniczają bo ich nie mam a jak mam to i tak za mało.
                                    • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:10
                                      Tego to każdy a za mało,tak na pocieszenie.
                                      • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:12
                                        19 zniknę będzie mnie mniej i to sporo na forum,teraz nie mam co robić ale dziś będę trzaskał w bfa4 a 19 wychodzi hardline więc z moją ekipą będziemy tłukli onlinesmile
                                        • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:13
                                          w bf4 mam online przegrane 460 godzin. wyobrażasz sobie hehehe to jest dopiero mania.
                                          • ditta12 Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:15
                                            Nocą też trzaskasz?
                                            To mania.
                                            • uwierz_w_to Re: Prawda o schizofrenii 16.03.15, 15:19
                                              nie przeważnie w południe nocą śpie,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka