02.12.15, 09:31
Obejrzyj sobie fabuła nie jest ważna ale zwróć uwagę jak Mojżesz z Bogiem rozmawiał jak to reżyser przedstawił.
Obserwuj wątek
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 09:32
      ucz kobieto ucz sięsmile nie tylko obrazy trza rozumiećsmile
      • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 09:42
        Exodus?
        Marsz do ziami obiecanej,ogrodzonej jakimś murem bo musieli podnieść mozesasmile
        Żeby zobaczył jak tam jest czyli podsadzili go jak to się mówiło za dziecka.I on umarł przed tym murem a za mur weszli młodzi i mięli 12 plemion i levitów co im dary znosili za to że oni nie tańcowali wokół złotego cielaka co mu odlew zrobili czyli Baala co go czcili niegdyś.
        Złoto Żydzi zabrali ze sobą,baby w pierścionkach,chłopy w łańcuchach i się złożyli na tę rzeźbę Cielca.Nie mięli co jeść i pić na pustyni a mleka nie było tylko manna z nieba a chleby poprzednie już zjedli,takie pita bez zakwaczenia czyli macę.Bo tak im Mozes kazał by pić im się nie chciało po drodze ale i tak im się chciało to pierdyknął we skałę i poleciała woda bo w skale jest woda chyba.
        Lachą pierdyknął albo siekierą,co tam miał to nie wiem.Ale poszło wody trochę.
        • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 09:45
          Kamień dostał w łeb to się popłakał może.
          Pukam do drzwi kamienia poczytaj.
          Szymborska za to Nobla dostała a Reymont za Chłopów a Sienkiewicz nie dostał bo o wojence napisał:
          Wojenko,wojenko cóżeś ty za pani.........w sepie szerokim którego okiema ani sokolim nie zmierzysz........i tak nawalali.
          • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 09:51
            Dwanaście pokoleń jak dwanaście kamieni w moim pierścieniu ale tamte w szkaplerzu Aarona,brata Mozesa były kolorowe,jak te sworowskiego,takie dżety,i każde plemię chyba miało swój znacznik.
            A David miał rubina.Bo ten,no zapomniałam Prorok Eligiusz czy Elizeusz czy,,,,to on go dotknął i mu się zaświecił i Dawid został Królem i miał syna Salomona od Betszeby co się w misce myła a absoloma od innej ale zapomniałam jak miała na imię.U Folknera przeczytaj.Tylko od końca do początku bo się nie połapiesz.
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:00
      dobra dobra trza mieć najpierw podłożę ale jak do ciebie ten telewizor mówi.Bigos to matka dobry robi i żona,tak zamącą że sam nie wiem jak to robiąsmile
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:04
      Myśl zawsze trzeba przemyśleć.Trzeba mieć dobre podłoże ale też nie koniecznie.
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:05
      Kiedyś był początek więc nikt nie uczył się na nikim,wiedza to świadomość nie nauka.
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:09
      "Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę" wiara zawsze czyni cuda!
    • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:19
      z bogiem w sercu z tarczą na ręku i miłosierdziem jako orężem ,
      więc czyń to co uważasz za słuszne serce twoim drogowskazem,
      honor twoją miarą,
      łamią się serca kruszą kusze ale zawsze zostaje nadzieja.
      • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 10:29
        Psalmy dawidowe cytujesz a ten Goliat to był taki jak w Avatarze co siedział w nim chłop a Davidek mu w szybkę zapierdolił kamyczkiem z procy i szybka pękła.
        No i po Goliacie było.
        I dlatego został wybrany na Króla ale to wariat bo na golasa po schodach przed arką przymierza(przymierzalnia może to była)lecąc tańczył.
        Do tej świątyni salomonowej tak leciał a na początku to mieli zwykły namiocik jak Honoratka i tam wchodzili i wychodzili bo tam był kamień co dodawał sił jak u Edith Nesbith czyli jak we filmieo tych małpach co dotykały obelisku albo w książce Remarca Czarny obelisk-no wiesz,taki chyba bardziej granit jeśli jest czarny a ja mam taki w szufladzie w kuchni tylko że malutki.
        • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:32
          nikogo nie cytuje to moje
        • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 10:36
          A Montezumę zabili za brak talerzy bo nie mięli w czym zjeśc obiadu.
          Ten Pizzarro i ten ksądz mosiądz co książki spalił auto de fe.
          Tylko trzy kodexy zostały z rysuneczkami Inków i Asteków ale nie wiem gdzie są,jeden w dreźnie schowany a inne?Może Ty wiesz Uwierz?
          To Ci poczytam co tam napisane jest.
          Może bajeczki dla dzieci?Kto wie.Takie robociki,Jak klocki lego.Może to wzory na nie? Jak myślisz?
          Popierdoleńce,wzory na klocki popalili buchachacha........
          • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:38
            ty mi nie cytuj autorów i kasiążek napisz coś od siebie.
            • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:41
              Mój typ tak ma że nie uczy się od innych a uczy się ze wszystkiego,nawet wróbla na gałęzi i tym liściu co leży na trawie przy krawężnikusmile
              • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 10:42
                od ciebie ditto teżsmile bo lubię z tobą pisać szkoda że eszmera nie pisze już.
              • ditta12 Re: Heksodus 02.12.15, 10:45
                To kot a nie wróbel.Ty się nie znasz wcale a co.Wróbel se nie może poleżeć?Zmęczył się to leży se albo gorzały się ochlał i śpi.
                A Mickel Jackson to ma dwie gwiazdki w oku a Ty nie masz żadnej tylko lusterko masz.Widziałam jak u Ciebie byłam cha cha cha i .........to peryskop i Twa mamusia podgląda co Ty robisz muchcha.
                Bychacha......
                Jak patrzysz do internetawink
                • mercury_staff Re: Heksodus 02.12.15, 17:16
                  A co ma kot do Wróbla rownie dobrze mogłem napisać papuga sens i tak by zostal ten sam.smile
                  • ditta12 Re: Heksodus 03.12.15, 09:29
                    Chyba heksodus lepiej pasuje niż exodus bo po niemiecku haksa to golonka a żydowski język jest podobny do niemieckiego,chyba idish czy coś smile
                    • ditta12 Re: Heksodus 03.12.15, 09:42
                      Może ktoś przyjdzie.......
                      Kto wiewink
                      www.youtube.com/watch?v=NSpq89JApCA
                      • ditta12 Re: Heksodus 03.12.15, 09:43
                        Haksodus.

Uwierzu a co to jest mieć na kogoś haka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka