Dodaj do ulubionych

Fisher Price, Mira Flex, Pepa

17.01.14, 13:36
Niedługo muszę zmienić oprawki mojemu pierworodnemu, teraz ma takie. Są super ale gość ma już prawie 6 lat, we wrześniu idzie do szkoły i doroślejsze oprawki dostanie ale chciałabym również takie gumowe. Czy ktoś zachwali firmy mira flex bądź Pepa ponieważ ich oprawki są sporo tańsze od FP. Dla jasności zastanawiam się nad takimi:
Mira Flex
Pepa
w kolorach blue
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 13:54
      Zbyt dziecinne. Kup mu jakieś 'doroślejsze' smile
      • upartamama Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 14:08
        właśnie on jest bardzo aktywny fizycznie i ruchowo. Gra w piłkę, jeździ na rowerze, robi przewroty na każdej powierzchni. Doroślejsze oprawki przy jego aktywności i braku ostrożności mogłyby wytrzymać miesiąc, dwa a na to mnie nie stać.
        W sumie chcę aby te oprawki mu wystarczyły do 3 klasy SP. Potem będzie bardziej uważny to kupię mu zwykłe.
        Z resztą p. doktor prawdopodobny termin zdjęcia okularów w ogóle podała jeszcze 1000 dni, a było to jakieś 150 dni temu smile.
        • solejrolia Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 15:09
          chcesz kupić na 3 lata oprawki? moim zdaniem to jest niemożliwe.
          nie chodzi nawet o to, czy tyle wytrzymają, czy nie.
          tylko o to, że dziecko rośnie, buzia również, to oprawki zwyczajnie za jakiś czas mogą się zrobić zbyt małe, bo zmienia się twarz, zmienia się rozstaw oczu,
          ja w tym wieku zmieniałam dziecku okulary właśnie raz na rok, raz na 1,5roku- razem ze szkłami za każdym razem musiałam wybierać nieco większe oprawki.
        • grave_digger Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 15:16
          Za 3 lata szkła będą tak zajechane, że nie będzie nic widział wink Jeśli jest tak aktywny jak mówisz.
          Moja ma zwykłe plastiki (3kl.). za 150 zł.
          • jasiek4 Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 21:51
            Też bym nie liczyła na oprawki na 3 lata. Jednak 3 klasistka a prawie 6 latek to spora różnica nie bardzo jest co porównywać wink Mnie się te Pepa dosyć podobają ale przede wszystkim trzeba zabrać młodego do optyka i zobaczyć w czym dobrze wygląda i co mu się podoba.
            • ella_nl Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 17.01.14, 21:58
              Moja ma podobne do tych drugich (tylko różowe ofkorssmile). Na dodatek maja dodatkową taką spiralkę zakładaną na zauszniki i zakłada się to na tył głowy (jest bezbarwna, prawie niewidoczna) więc możne biegać, skakać i nic się nie przesuwa i nie spada.
              Są super.
          • upartamama Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 20.01.14, 13:02
            Szkła nie są problemem wymienić zawsze można. Tylko jak dostanie piłką w twarz i będzie miał drucikowe okularki to zostaną one strzaskane. Gumowym nic się nie stanie.
            • grave_digger Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 20.01.14, 17:25
              tak, 'druciane' są najgorsze. moja flegmatyczce noski z nich odpadły po pół roku, a ona nic nie niszczy. a w drugie plastikowe przywaliła jej siostra plastikową nogą od lalki, duuuuużej lalki, i pękły, ale wymieniliśmy na takie same.
              • lolinka2 Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 20.01.14, 19:50
                niestety, jednakowoż plastik się łamie - jeśli Twoje dziecko będzie takim okularomaniakiem, jak moja córka, to pewnie niejeden raz zaśnie w brylach... a wtedy pierwsze lepsze CHRUP i nie ma oprawek (niestety, wiem co mówię... markowe oprawki w ten sposób połamała...)
                • upartamama Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 21.01.14, 14:21
                  Właśnie dlatego stawiam na gumę
                • nowi-jka Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 21.01.14, 14:50
                  połamała? nie wierze? jak mozna złamac okulary? mozna urwac ten nausznik ale teraz sa takie wyginane we wszystie strony i ich tak łato nie mozna juz złamac jak takich sztywnych
    • lolinka2 Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 20.01.14, 13:21
      Tatiana ma Miraflexy - genialne są. Trwałe do niezniszczalności i naprawdę ładne (wbrew pozorom), jeśli kupujesz u optyka który ma porządny wybór kształtów, rozmiarów i modeli kolorystycznych.
      • lolinka2 Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 20.01.14, 13:24
        Aha, a na jej paszczy (aktualnie Year 3, czyli 7 lat, po naszemu byłaby między 1 a 2 klasą SP) wyglądają tak:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/74717_4438567581241_930007681_n.jpg
        • upartamama Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 21.01.14, 14:21
          Ekstra mój ma właśnie takie tylko z fisher price jasnoniebieskie.
          Czytałam gdzieś w opiniach, że w mira flex "pocą się oczy" czyli parują szkła w okolicach nosa. (Boże nie wiem czy to wogóle czytelne jest).
          • grave_digger Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 23.01.14, 09:23
            Mnie się w ogóle takie okulary nie podobają. Mają okropny kształt, jak dla 3-latka, nie wyżej.
    • nowi-jka Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 21.01.14, 14:49
      oj znam ten teamt
      mój maiła FP ale takie male wiekszych nei widziałam - były cudowne ale jzu za małe
      kupiłam mu MF - badziewie totalne, to zupełnie nie trzyma kształtu. Chodził niecałe 3 miesiace i kupiłam mu drugie takie juz dorosłe ale ze stoperami za uchem i biega skacze nawet bluzke sciaga przez głowe z nimi i trzymaja sie
      polecam siec te stopery na zauszniki - zapytaj w optyku na pewno beda miec
      • nowi-jka Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 21.01.14, 14:53
        gdybys sie jednak skusiła na MF to mam do sprzedania - niemal nówki za 1/3 ceny (niebieskie) ale ja nie polecam ich
        • upartamama Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 23.01.14, 09:08
          a co to są te stopery?
          • nowi-jka Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 23.01.14, 09:30
            https://sklep.optyk.wroc.pl/media/catalog/product/cache/1/image/390x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/o/pol_pl_antyposlizgowe-koncowki-zausznikow-stopery-20szt--3950_1.jpg
    • redlinka Re: Fisher Price, Mira Flex, Pepa 23.01.14, 09:27
      Moja mala ma miraflexy pomijajac fakt, ze sa super to ona ma 4 lata i one mi sie wydaja dziecinnesmile jak bedzie miaal 6 to kupie jej inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka