Dodaj do ulubionych

Praca dodatkowa

08.04.15, 21:21
Gdyż aż ponieważ jedna mi niedawno odpadła bo padł hotel to szukam innej dodatkowej pracy. W kółko wysyłam cefałki na jakieś sprzątania popołudniami itd. (mam doświadczenie) czy inne pomoce. I jeden wielki uuuuj. ALbo się nie odzywają albo dziękują po rozmowie i że niby się odezwą.
Dla nieznających tematu: sama ze mnie mama, wynajmująca malutką chałupkę i praca dodatkowa ratuje mi życie finansowe (na zasiłki się nie łapię, alimentów od eksa brak, na FA się nie łapię).
I tak kurde już nie wiem co robić a rachunki rosną uncertain
Obserwuj wątek
    • dlania Re: Praca dodatkowa 08.04.15, 23:08
      Andziulec, korepetycje, np. z angielskiego?
    • peonka Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 01:28
      Cefalki, czyli po firmach? A prywatnie u ludzi nie dałabys rady znaleźć? Na jakimś Gumtree się ogłosić?
      Opieka nad dziećmi może?
      • kanga_roo Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 07:49
        a myślałaś nad opieką nad dziećmi, ale wczesnoszkolnymi (odbieranie po lekcjach, jakiś plac zabaw, podanie obiadu, pomoc w odrobieniu zadania domowego zanim rodzice wrócą z pracy)? taka fajniejsza alternatywa świetlicy. teraz już w szkole wylądują wszystkie sześciolatki, myślę, że taka pomoc będzie poszukiwana, jeśli rodzice pracują.
        • andziulec Odpowiem zbiorczo 09.04.15, 09:13
          Własnego bachorka nie odbieram bo do 16stej pracuję a co dopiero czyjeś smile
          Ogłaszałam się na olx, gumtree etc. ZERO odzewu. Korki odpadają, brak cierpliwości.
    • solejrolia Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 10:02
      To nie wysyłaj do firm, tylko ogłoś się wśród osób prywatnych.
      Powiedz sąsiadkom, babciom emerytkom, w spożywczaku, jesli masz taki zaprzyjaźniony, kogo spotkasz znajomego, to wspomnij- tak się szuka pocztą pantoflową zleceń. W przychodni powieś ogłoszenie, na poczcie, w urzędzie gminy, czy innym, gdzie sporo ludzi się przewija i zawsze jest jakas tablica ogłoszeń. W kazdym razie gdzieś blisko domu. I jeszcze, jak masz, to konto FB, chyba tez to dobre medium do takich tematów.
      Powodzenia.

Mnie ostatnio chłop opierdzielił, ze rozpowiadam na prawo i lewo o działce nad jeziorem-
      A ja chcę ją spienieżyć, tyle że mi się nie spieszy z tą sprzedażą, bo noża na gardle nie mam, to nie daję ogłoszenia. Ale jak z kimś rozmawiam, to mimochodem wspominam- że jak się znajdzie chętny na ładny widok na jezioro, to ja też chętnawink Chyba zrozumiał.
      Bo ja naprawdę wieleeee rzeczy i spraw tak załatwiam, klientów tez tak pozyskuję, tu powiem, tam powiem, i nie pozycjonuję strony firmowej, nie płacę żadnej reklamy, a sami do mnie klienci dzwonią.
      • brysia0 Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 17:01
        A nie da się bardziej docisnąć tatusia, by alimenta łaskawie płacił?
        • andziulec Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 20:41
          Pan dawca nie pracuje, nie ma majątku. Rodzice jego maja tylko renty. Nie mam szans na jakiekolwiek alimenty od tych patoli.
      • ardiss1 Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 19:25
        zapytamsmile a gdzie ta działkę masz?? Budowlana? rekreacyjna? bo poszukuję budowlanej w okolicach trójmiastasmile
        • solejrolia Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 20:38
          Kujawy, rekreacyjna.
          • ardiss1 Re: Praca dodatkowa 10.04.15, 09:35
            dzięki, ale jednak nie dla mniesmile
            p.s. jaki odzew na ogłoszenie, no popatrzsmile)))
            • solejrolia Re: Praca dodatkowa 10.04.15, 11:17
              wink
      • arwena_11 Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 19:32
        o a gdzie ta działka? z dostępem do jeziora? ile metrów? i inne szczegóły? może być na arwena_11@wp.pl
        Nam się marzy działka z dostępem do jeziora, ale też nie ma parcia jak się coś fajnego trafi to dobrze jak nie poczekamy dalejsmile
      • andziulec Re: Praca dodatkowa 09.04.15, 20:42
        Zaczęłam od razu. Dzięki za radę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka